Musik i äppelriket, Johan Dalene violin och Julien Quentin piano

Musik i äppelriket, Johan Dalene violin och Julien Quentin piano

Vi anpassar denna konsert efter de publikrestriktioner som råder i sommar. Minst åtta biljetter kommer att släppas. Biljetterna släpps i maj på www.musikiappelriket.se

Den 20-årige violinisten Johan Dalene har redan hunnit göra ett stort avtryck på den internationella scenen genom ett flertal samarbeten med både svenska och internationella orkestrar. Hans förmåga att entusiasmera såväl publik som medmusiker har vunnit honom flera priser, allra senast det norska solistpriset, och dessförinnan det prestigefyllda förstapriset i Carl Nielsen-tävlingen år 2019. Dalene har blivit utvald till ”BBC New Generation Artist” mellan 2019-2021 och Artist in Residence hos Sveriges Radios Symfoniorkester under säsongen 20/21.

Julien Quentin har etablerat sig som en mångfacetterad musiker med distinkt klang och utsökt teknik, något som gör honom till en ständigt eftertraktad solist och kammarmusiker. Quentin har samarbetat med musiker såsom Gautier Capuçon, David Garrett och Martin Fröst, och framträtt på scener såsom Concertgebouw i Amsterdam, Wigmore Hall i London, Berlinfilharmonin, konserthuset i Wien och på Carnegie Hall i New York. Bosatt i Berlin driver han också konsertserien ”Musica Litoralis” där målet är att efterlikna de salonger man rörde sig i under det glada 20-talet.

Program:
Ravel: Violin Sonata, G major
Kaan Bulak: 10 Miniatures
Sibelius: From 6 Pieces for Violin and Piano op 79: No 1 Souvenir, no 5 Tanz-Idylle, no 6, Berceuse
Prokofiev: Violin Sonata No. 2, D Major, Op. 94bis

Fotograf: Henrik Schlyter/Julien Mignot
_________________

Musik i Äppelriket 2–10 juli samlar under en sommarvecka i Kivik världsmusiker, poeter, naturvårdsguider och biologer för att gemensamt sjunga naturens och kulturens lov mitt under den lummigaste och frodigaste tiden på året, för vuxna och för barn. Se hela programmet på www.musikiappelriket.se

Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs och samtliga programpunkter kommer att anpassas för att vara så trygga som möjligt.

Musik i Äppelriket arrangeras av Musik i Syd och Sällskapet Pro Musica i samarbete med Kiviks församling, Kiviks Musteri och Länsstyrelsen Skåne, med stöd från Simrishamns kommun.

  • Södra Mellby kyrka
  • Mellby backe 14
  • 27735
  • Kivik
  • 9 juli 2021, 18:00 - 19:00