Musik i Äppelriket: Katija Dragojevic, mezzosopran & Terés Löf, piano

Musik i Äppelriket: Katija Dragojevic, mezzosopran & Terés Löf, piano

Vi anpassar denna konsert efter de publikrestriktioner som råder i sommar. Minst åtta biljetter kommer att släppas. Biljetterna släpps i maj på www.musikiappelriket.se
__________________________________

Festivalens efterlängtade öppningskonsert bjuder på den storslagna operasångerskan Katija Dragojevic i en ljuv romanskonsert tillsammans med pianist Terés Löf. Kvällens musik är skriven av bl.a. Claude Debussy, Gabriel Fauré, Alma Mahler och Amy Beach och bjuder in publiken till en konsert med skönsjungna lieder och pianosolon med titlar som “Young Birches” och “A Humming Bird”.

Katija Dragojevic är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, samt vid Guildhall School of Music and Drama i London och debuterade år 2000 som Krista i Janaceks Fallet Makropulos vid La Monnaie i Bryssel. Sedan sin debut har hon kontinuerligt framträtt på prestigefyllda operascener världen över, däribland som Cherubin i Figaros bröllop på Teatro alla Scala i Milano och Messaggera/Musica/Speranza i L’Orfeo på Theatre and er Wien. Hon har även sjungit välkända titelroller som Askungen med Finlands Nationalopera och Carmen med English Touring Opera.

Terés Löf har sedan sin solistdebut med Brahms första pianokonsert och Kungliga Filharmoniska Orkestern år 2001 etablerat sig som en av de mest efterfrågade konsertpianisterna i Sverige.
Hon föddes 1976 i Stockholm, började spela piano vid fem års ålder och studerade för pianopedagogen Eva Wijk fram till sina studier vid Musikhögskolan i Stockholm då hennes lärare var Esther Bodin-Karpe och Staffan Scheja. Efter avslutade studier år 2001 blev hon tilldelad Kungl. Musikaliska Akademiens belöningsjetong.

Fotograf: Emelie Kroon
__________________________________

Musik i Äppelriket 2–10 juli samlar under en sommarvecka i Kivik världsmusiker, poeter, naturvårdsguider och biologer för att gemensamt sjunga naturens och kulturens lov mitt under den lummigaste och frodigaste tiden på året, för vuxna och för barn. Se hela programmet på www.musikiappelriket.se

Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs och samtliga programpunkter kommer att anpassas för att vara så trygga som möjligt.

Musik i Äppelriket arrangeras av Musik i Syd och Sällskapet Pro Musica i samarbete med Kiviks församling, Kiviks Musteri och Länsstyrelsen Skåne, med stöd från Simrishamns kommun.

  • Tillgänglighet på platsen
  • Accessible toilet
  • Södra Mellby kyrka
  • Mellby backe 14
  • 27735
  • Kivik
  • 2 juli 2021, 18:00 - 19:00