Musik i Äppelriket: Matinékonsert med Ensemble Mare Balticum

Musik i Äppelriket: Matinékonsert med Ensemble Mare Balticum

Max fyra personer per sällskap och bokning enligt Folkhälsomyndighetens restriktioner. Denna konsert vänder sig till både stora och små åhörare.

Musik i Syds egna Ensemble Mare Balticum består av Per Mattsson, Ute Goedecke, Tommy Johansson, Stefan Wikström och Fredrik Persson och har sin specialkompetens inom den tidiga musiken. Ensemblen har stor erfarenhet av att presentera historiska och pedagogiska konsertprogram där de levandegör historia med musik, för såväl vuxna som för barn och unga.

De har sedan sin start 1989 samarbetat med en mängd stora kulturpersonligheter såsom Sven Wollter, Cecilia Frode, Göran Stangertz, Roger Pontare och Marika Lagercrantz. Dessutom samarbetar de återkommande med nutida tonsättare och har fått nyskriven musik för tidiga instrument av t.ex. Sven-Erik Bäck, Gunnar Valkare, Johan Magnus Sjöberg och Reine Jönsson.

I denna matinékonsert presenteras musikaliska tolkningar av naturens ljud och stämningar, musik från renässansens och medeltidens tidevarv, samt även från dess rötter i forntiden. Det blir tidlös musik som talar till sinnena – om vattnets sorl, vindens brus, fåglarnas sång och syrsornas spel.

Bland tonsättarna kan nämnas Orlando di Lasso, Thomas Ravenscroft, Robert Johnson, jubilarerna Michael Praetorius och Josquin Desprez samt den ständigt närvarande ”anonymus”.

Musik i Äppelriket 2–10 juli samlar under en sommarvecka i Kivik världsmusiker, poeter, naturvårdsguider och biologer för att gemensamt sjunga naturens och kulturens lov mitt under den lummigaste och frodigaste tiden på året, för vuxna och för barn. Se hela programmet på www.musikiappelriket.se

Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs och samtliga programpunkter kommer att anpassas för att vara så trygga som möjligt.

Musik i Äppelriket arrangeras av Musik i Syd och Sällskapet Pro Musica i samarbete med Kiviks församling, Kiviks Musteri och Länsstyrelsen Skåne, med stöd från Simrishamns kommun och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.

  • Ålder
  • Upp till 100 år
  • Tillgänglighet på platsen
  • Accessible toilet
  • Södra Mellby kyrka
  • Mellby backe 14
  • 27735
  • Kivik
  • 7 juli 2021, 14:00 - 14:45