Musik i Äppelriket, sagor under eken

Musik i Äppelriket, sagor under eken

Evenemanget är gratis och riktar sig till barn. Antalet platser är begränsade och biljett måste förbokas. Boka biljett från och med 1 juli genom att ringa Stenshuvud naturum på 0414-81 96 72. Biljetten hämtas på plats. Tillgänglighet: Via HC-hiss inne på naturum går det att ta sig ned till eken.

Kom och lyssna på när naturums guider berättar sagor under eken, ackompanjerade av spännande naturljud och Ensemble Mare Balticums historiska instrument. Kan du särskilja den susande vinden i träden från ensemblens mystiska vinare?

Ensemble Mare Balticum består av Per Mattsson, Ute Goedecke, Tommy Johansson, Stefan Wikström och Fredrik Persson.
Instrumenten som kommer att användas är forntida ljudredskap som bl.a. vinare, benflöjt, lithofon, visslepipor och skogsdjävlar (små friktionstrummor).
_____________________

Musik i Syds egna Ensemble Mare Balticum besitter onekligen specialkompetens inom den tidiga musiken! Musiken de fördjupat sig i komponerades som senast under 1600-talet och kommer framför allt från länderna kring Östersjön. Musikerna har stor erfarenhet av att presentera renodlade konserter och ger därtill historiska och pedagogiska konsertprogram där de levandegör historia med musik, för såväl vuxna som för barn och unga. Ensemblen bildades 1989 och har tagit sitt namn efter Östersjön – Mare Balticum.

Ensemblen har samarbetat med personligheter som Sven Wollter, Cecilia Frode, Göran Stangertz, Roger Pontare, Marika Lagercrantz, Bo Eriksson och Martin Bagge. Ensemblen Mare Balticum samarbetar dessutom återkommande med nutida tonsättare och har fått nyskriven musik för tidiga instrument av t.ex. Sven-Erik Bäck, Gunnar Valkare, Johan Magnus Sjöberg och Reine Jönsson.
_____________________

Musik i Äppelriket 2–10 juli samlar under en sommarvecka i Kivik världsmusiker, poeter, naturvårdsguider och biologer för att gemensamt sjunga naturens och kulturens lov mitt under den lummigaste och frodigaste tiden på året, för vuxna och för barn. Se hela programmet på www.musikiappelriket.se

Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs och samtliga programpunkter kommer att anpassas för att vara så trygga som möjligt.

Musik i Äppelriket arrangeras av Musik i Syd och Sällskapet Pro Musica i samarbete med Kiviks församling, Kiviks Musteri och Länsstyrelsen Skåne, med stöd från Simrishamns kommun.

  • Naturum, Stenshuvuds nationalpark
  • Stenshuvuds nationalpark
  • 27735
  • Kivik
  • 5 juli 2021, 11:00 - 11:20
  • 6 juli 2021, 11:00 - 11:20
  • 7 juli 2021, 11:00 - 11:20