Nature drawing i Fyledalen

Nature drawing i Fyledalen

Välkommen till Fyledalen och en halvdagskurs i teckning. Kursen är en naturguidning med skissblocket som vägleder oss i att uppleva naturen omkring oss. Vi stannar upp, observerar och iakttar det vi ser. Att teckna i naturen är avkopplande och hjälper oss att nå ökat välbefinnande. Inga förkunskaper krävs och aktiviteten är anpassad för vuxna

I kursen går vi lite djupare i teckningslära och jag visar hur man kan börja en teckning av ett landskap eller en detalj i naturen med blyertspenna och papper. Vi pratar om ”focal point”, komposition, valörernas betydelse, hur man förenklar det stora motivet och berikar det lilla. Jag går igenom olika penntekniker och användandet av ”thumbnails”. Vi hinner teckna några olika motiv och avslutar med att samlas och titta på våra bilder.
Ta med oömma kläder, matsäck, varm dryck och sittunderlag. Material finns att låna och enklare papper ingår. Du kan också ta med eget skissblock och pennor. Extra material går att köpa på plats om man önskar komplettera något. Betalas med swish.
Pris: 450 kronor/person. Anmälan är bindande och görs på info@odensbild.se Betalas in när bekräftelse på deltagarplats meddelats. Avgiften betalas inte tillbaka vid eventuellt förhinder, men ni kan ha det till godo vid annat kurstillfälle.
Vill du veta mer om våra kurser gå in på www.odensbild.se/kurser/
Kursledare Eleonore Nilsson Odén har lång erfarenhet av att leda skapande processer. Genom företaget Odéns Bild & Förlag ger hon ut bilderböcker, deltar i konstutställningar och håller kurser för både barn och vuxna.

  • Parkeringen i Fyledalen
  • Vuxen: 450 kr
  • 10 september 2022, 09:30 - 13:00