Perikles på Kulla Nöjesplats

Perikles på Kulla Nöjesplats

PERIKLES
Det som en gång 1974 började som en fritidsaktivitet efter skolan har genom åren kommit att forma det Perikles som fortfarande turnerar land och rike runt som band! Medlemmar har kommit och gått genom åren men Anders, Wellbo och Pex har bestått! Ni hittar till Kulla om ni följer skyltarna från södra avtagsvägen mot Rörum.

Namnet tog man efter den danske ”öl-gubben Perikles” i förhoppningen om att få lite ”gratis reklam” och åka lite ”snålskjuts” på Tuborgreklamen. 1982 kom det stora genombrottet med låten ”Var ska vi sova inatt”, ett varumärke som ibland är större än själva bandnamnet och en låt som än idag får fart på gammal som ung! 1994 medverkade man även i Melodifestivalen med låten ”Vill du resa till månen med mig”, där man slutade på en 6:e plats.

KULLA NÖJESPLATS
Kulla nöjesplats, en utomhus dansbana i naturskön miljö på Österlen. Den har anor från mitten av 1800-talet. Kulla är även känd för filminspelningar som t.ex Edvard Perssons ”Allt ljus på mig” och Richard Hoberts film ”Glädjekällan”.

Lotta Engberg har sagt att detta är hennes favoritdansbana och flera andra välkända orkestrar som Sten & Stanley och Ingemar Nordströms har spelat här.

På Kulla samlas gamla och unga för att dansa och ha trevligt, barn under 15 år får gratis inträde i målsmans sällskap. Det finns även möjlighet att köpa kaffe och smörgåsar, läsk, samt varm korv och hamburgare.

Nöjesplatsen drivs av Rörums Sportklubb, vars medlemmar ställer upp ideellt för allas trevnad.

  • Kulla nöjesplats
  • Kullavägen
  • 272 95
  • Simrishamn
  • Vuxen: 300 kr
  • 24 juli 2022, 20:00 till 25 juli 2022, 00:00