Sol Vind & Vatten – en hyllning till Ted Gärdestad

Sol Vind & Vatten – en hyllning till Ted Gärdestad

Välkomna till Scen Skåne Tranås, en underbar konsertplats på Österlen, och en kväll i glädjens och kärlekens tecken. Det är tillåtet att ta med egen stol/filt och egen picknick. Det är inte tillåtet med eget bord. Janne Schaffer möter Ted Gärdestad. Medverkande: Janne Schaffer, Johan Boding, Marica Lindé och Peter Ljung med band

I år är det 50 år sen Ted Gärdestads första skiva Undringar (med t ex Jag vill ha en egen måne o Så mycket bättre), kom ut. På den plattan spelade Janne Schaffer och med åren blev det 69 av Teds låtar som han var med på. Ted o Janne blev nära vänner och det blev Janne som slutförde produktionen av Teds sista skiva Äntligen på väg.

Ni får historier, anekdoter o naturligtvis massor av musik. Vi kan lova att alla riffen fortfarande sitter…
Ted Gärdestad kom på 70-talet in som en frisk och annorlunda fläkt i den svenska populärmusiken.
Under Stikkan Anderssons beskydd, tillsammans med Janne Schaffer, Mikael B. Tretow, Björn & Benny gjorde skolpojken musik som vi knappast hört maken till varken förr eller senare. Nya klanger, ett annorlunda sound och Teds ljusa, pojkaktiga röst skapade en hysteri, en framgång som än idag är unik.
Samma år och samma gäng skapade Abbas första låt People need love….
Teds ständiga kompanjon och trygghet i den alltmer krävande tillvaron, storebror Kenneth, bidrog till framgången med sina milda, innerligt vackra texter, där många är älskade klassiker. Tillsammans skapade bröderna Gärdestad en sång- och vis-skatt, som för alltid har sin givna plats i den svenska musiken. Och i våra hjärtan!

 

  • Scen Skåne Tranås
  • Klockarebacken
  • 273 92
  • Skåne Tranås
  • 11 juli 2022, 20:00 - 22:15