Studiecirkel i framtidsorientering

Studiecirkel i framtidsorientering

Övningar i en fossilfri midsommar: Den 20 juni dukar upp ett bord i Vitaby lanthandel som försöker finna hopp i det lokala landskapet och ger bud på hur framtidens mat kan komma att se ut och smaka. Kan vi nå att odla jordgubbar och potatis i tid till midsommar? Finns det alternativ som är mindre känsliga för ett ojämnt och osäkert klimat? Vad kan vi stoppa i inläggningen om sillen sinar? Behöver vi omskapa våra traditioner för att fira under och efter en omställning?

Du är varmt välkommen att bidra till midsommarbordet med egna fossilfria matexperiment och odlingstips.

Detta är en av fyra träffar i en slags studiecirkel där provar olika sätt att förstå och orientera oss mot framtiden. Vid varje träff besöker vi platser i Skåne där framtiden på olika sätt kan anas och gör sig påmind. Det går fint att delta vid ett eller flera tillfällen. Deltagande är gratis.

Eventet arrangeras av projektet Sorg och hopp i omställning på Malmö Universitet. I samarbete med Håkan Jönsson, etnolog och måltidsforskare och Caroline Skovbye som experimenterar fram olika framtidsrecept för att hjälpa oss att smaka och förstå den fossilfria midsommarmaten.

  • Vitaby Lanthandel
  • St Olofsvägen 1
  • 27736
  • Vitaby
  • 20 juni 2022, 16:00 - 19:00