Friskvårdstrampen Tre slott

Loppet passar så väl nybörjaren som motionären, det finns fyra olika distanser att välja på, 30 km, 40 km, 63 km och 104 km. Trampa i din egen takt och njut av naturen! Tänk på att det är ett motionslopp och att trafikregler gäller.

Tre Slott är ett motionslopp som arrangeras av IK Vinco cykel och löper genom natursköna landskapet kring Ystad. Som namnet antyder passeras ett antal slott på vägen.

Skrattyoga

Vi skrattar utan anledning och använder andning och rörelse för att få cirkulation i kropp och knopp.

Maria Samuelsson, utbildad skrattyogainstruktör via Laguhter Yoga University, bjuder in till Skrattyoga på LivsVärket på en äng i Järrestad, Rikstolvan 4, 5 km väster om Simrishamn.

Segla med Hoppet till Allinge Bornholm

Segla med jakten Hoppet till Allinge. Kaffe och fralla serveras på ditresan. Kaffe och kaka serveras på hemresan. Lunch på egen bekostnad i Allinge.

Minst vaccinationspass krävs, för mer information se ”info seglingar till Danmark”

Konstorientering

Hitta de 14 konstverken i ÖSKGs Art Walk! Konstorienteringskarta för barn och deras vuxna att tillsammans kan leta konstverk och stämpla vid varje konstverk finns att hämta på Tjörnedala Konsthall. Kartan har informationstext om konstverken riktade till barn med frågeställningar knutna till konstverken att samtala om under den ca, 2 km långa promenaden i de vackra omgivningarna vid Tjörnedala strövområde.

Österlen, i mitt hjärta – fotografier från den ljusmagiska provinsen

Lena Måndotters fotografiska utställning ”Österlen – i mitt hjärta” visas sommaren 2021 i ett virtuellt galleri på internet. Bilderna gestaltar det magiska mystiska ljuset och det österlenska vilda sköna landskapet. Alla fotografier är tryckta på högkvalitativt konstnärspapper, signerade i en exklusiv begränsad upplaga. Välkommen att besöka fotogalleriet på hemsidan www.lenamandotter.com

Segla Till Åhus med Jakten Hoppet

Tvådagars segling med Hoppet till Åhus.

Rapsvisning för vuxna på gunnarshögs gård

Vi går tillsammans ut i fält och tittar på hur rapsen odlas. Vad är höstraps? Hur långt ner i marken går en rapsrot? Vad odlar vi för sorter? Är det blomman eller fröet vi pressar till rapsolja? Vad händer med rapsen när den kommer in till oss? Från frö till flaska.
Vi avslutar med att kallpressar vår egen rapsolja och formge vår egen etikett.

Upptäck glädjen på Mountainbike

Jordnära Upplevelser i Brösarp med äventyrsguiden Helena Rimfors ger privat MTB-guidning och coaching. Ha kul på stigarna och upplev Österlens fantastiska natur. Såväl nybörjare som mycket erfarna garanteras glädjefyllda timmar på cykel. Goda tillval med delikata råvaror från Österlen som picknickpaket och nygrillad burgare finns. Boka!

Även boendepaket inklusive allt man kan önska erbjuds. Jordnära Upplevelser ger även guidade Trail run- och vandrings-upplevelser runt Brösarp, Kivik och Stenshuvud. Öppet för bokning varje dag, året runt. Välkommen!

Gå en hus-promenad i Simrishamn

Föreningen Gamla Cimbrishamn har genom åren krönt flera äldre byggnader inom Simrishamns gamla stad. De har försetts med en minnesplatta innehållande byggnadens historia. Det blir en trevlig promenad i Simrishamns äldre delar.

Folder finns att hämta vid Simrishamns turistcenter.

Gå på Konstrunda i Simrishamn

Österlen Electric Totem – Elskåpen i Simrishamn har förvandlats till konstverk!

Här kan du se 65 skåp runt om i stan, målade av olika konstnärer. Hämta din papperskarta på Simrishamns turistcenter.

Länk till Elskåpsrundan i Google, se länk i fliken för Information.