Kiviks Marknad

På Kiviks marknad hittar du knallar som säljer allt från kuriosa till mat, underhållning och nöjen som William Arnes anrika motorcirkus, varietéer och mängder med tivoliattraktioner från Skandinaviens största ambulerande tivoli Axels tivoli.

Besök Sveriges största och mest välbesökta marknad. Här finns något för alla!

Friskvårdstrampen Tre slott

Loppet passar så väl nybörjaren som motionären, det finns fyra olika distanser att välja på, 30 km, 40 km, 63 km och 104 km. Trampa i din egen takt och njut av naturen! Tänk på att det är ett motionslopp och att trafikregler gäller.

Tre Slott är ett motionslopp som arrangeras av IK Vinco cykel och löper genom natursköna landskapet kring Ystad. Som namnet antyder passeras ett antal slott på vägen.

Kvällsseglingar Jakten Hoppet Brantevik

Kvällssegling med jakten Hoppet Brantevik. Måste ses o upplevas!

Padel tour by Ess Group på Ystad Saltsjöbad

Det blir padel, varma pooler, middagar och lååånga frukostar. Varmt välkommen till en helt ny turnering, alla våra padelpaket och padelmeckat Ystad Saltsjöbad! Boka!

Sjöbo Sommarmarknad **inställd**

Sjöbo sommarmarknad, ett av de mest uppmärksammade sommarnöjena i trakten ända sedan starten 1864. Marknaden i Sjöbo är en av landets största med ungefär 100 000 besökare, 600 knallar och flera kilometer marknadsstånd, serveringar och tivoli.

Upptäck glädjen på Mountainbike

Jordnära Upplevelser i Brösarp med äventyrsguiden Helena Rimfors ger privat MTB-guidning och coaching. Ha kul på stigarna och upplev Österlens fantastiska natur. Såväl nybörjare som mycket erfarna garanteras glädjefyllda timmar på cykel. Goda tillval med delikata råvaror från Österlen som picknickpaket och nygrillad burgare finns. Boka!

Även boendepaket inklusive allt man kan önska erbjuds. Jordnära Upplevelser ger även guidade Trail run- och vandrings-upplevelser runt Brösarp, Kivik och Stenshuvud. Öppet för bokning varje dag, året runt. Välkommen!

Motorlördag i Simrishamn

Nybilar, nostalgifordon, fräcka amerikanare, veteranmoppar och gratis hoppeborg och glass till barnen! Tillsammans med musikunderhållning och extra länge öppet i butikerna! Så brukar vår uppskattade Motorlördag te sig och vi hoppas det kan bli verklighet i år igen. Ett trevligt samarrangemang med Lions och Autoseum.

Utställning med Anna Ling, Charlotte Elm Ravn & Hasse Karlsson

Tjörnedala konsthall visar första utställningen för 2021- en samlingsutställning med konstnärerna Anna Ling, Charlotte Elm Ravn och Hasse Karlsson.

Säsongsöppning på Dag Hammarskjölds Backåkra

Dag Hammarskjölds Backåkra är den plats där Dag skulle bosätta sig efter sin tid som FN:s Generalsekreterare. Verksamheten innefattar idag museum, litet café och bookshop samt konferensdel.
Museet innehåller delar av Dag Hammarskjölds konstsamling och många av de gåvor, som han fått under sin tid som generalsekreterare.

Den stora delen av hans hem från New York kom till Backåkra efter hans död, 1961.

Caféet är till för museets gäster.
För grupp- och konferensförfrågningar hänvisar vi till hemsidan.

Ute på heden i det unika landskapet med utsikt över Östersjön, hittar man Meditationsplatsen, som invigdes 1969 till Dags minne.
Varmt välkomna på ett besök!

Gå en hus-promenad i Simrishamn

Föreningen Gamla Cimbrishamn har genom åren krönt flera äldre byggnader inom Simrishamns gamla stad. De har försetts med en minnesplatta innehållande byggnadens historia. Det blir en trevlig promenad i Simrishamns äldre delar.

Folder finns att hämta vid Simrishamns turistcenter.