Sagan om Vanten

Folksaga om gästfrihet. Sagan om Vanten är en folksaga från Ukraina som handlar om den borttappade vanten som blir till ett ombonat hem för alla som går förbi. Den handlar också om gästfrihet och anpassning till allas våra olikheter.

Av & med Anna Karin Sersam
Från 3 år
35 minuter
Biljetter:
Fri entré för barn men förboka.
Vuxna: 50 kr, Scenpass 30 kr.

Drakungar

Fantasy för de små om glödande ilska. Drakungar är en fantasyberättelse om den till synes eviga kampen två smådrakar mellan. Om den glödande ilskan man känner i sin lilla kropp, när man inte vill behöva dela sin tillvaro, sitt hem och framför allt sin mammas kärlek med ett irriterande syskon.

Teater 23
Medverkande: Josefin Larsson, Elin Rusk samt drakförare/tekniker Anna Nässlander.
Berättelse & regi: Iben West
Scenografi & konstruktion: Elin Adler.

3 – 5 år.
Längd: 40 minuter.
Biljetter:
Fri entré för barn men förboka.
Vuxna: 50 kr, Scenpass 30 kr.

Sagan om Pan Gu

Massor av musik och visuell magi, för familjer från 2 år. Sagan är inspirerad av en kinesisk skapelsemyt om Pan Gu som kläcks ur ett ägg efter 18 000 år!
Genom att hålla isär äggets halvor skapar denna nyfödda, uråldriga varelse både yin och yang, hela världen med alla dess livsformer, och ett svindlande äventyr om varat och alltet!

Två av Teater Slávas erfarna aktörer berättar med röst, rörelse och ett stooort ägg sagan om olikheter och likheter, motsatser som kompletterar och gör helt.

Teater Sláva
Aktörer: Elin Tisell, Maria af Klintberg
Regi, musik: Viktoria Siwek
Kostym: Maria af Klintberg
Texter: Elin Tisell

2 – 6 år
40 minuter

Biljetter:
Fri entré för barn men förboka.
Vuxna: 50 kr, Scenpass 30 kr.

Tvärslöjd

En ljuvligt magisk nycirkusföreställning för stora och små. Två cirkusartister bygger levande skulpturer av vanliga ting och sina egna kroppar. Med akrobatik och magi uppstår moment av balans, där nästan allt är perfekt och stilla. Dessa bräckliga ögonblick kräver koncentration, träning och lite tur. Med ett elegant rörelsespråk skapas installationer och bilder där olika typer av element måste samverka och fysiskt hålla om varandra för att inte falla isär.

Föreställningen visar hur något som ser knasigt ut till en början kan hitta sin plats till slut och hur sammanflätat samarbete når oanade höjder. Den visuella formen som utgår från koreografi och objektmanipulation passar alla, oavsett ålder eller språkkunskaper.

Kompani Giraff
Medverkande: Jenny Soddu, Julietta Birkeland
Regi, koreografi: Viktoria Dalborg
Ålder: 3 – 8 år
Längd: 30 minuter

Fri entré för barn men förboka.
Vuxna: 50 kr, Scenpass 30 kr.