Österlen Garden Show 2021

Här hittar du fantastiska föreläsare och underhållare samt roliga aktiviteter för såväl stora som små. Här finns en mängd kunniga utställare med alla produkter och tjänster du behöver för att utveckla din trädgård, odling, balkong eller odlingslott kommande sommar.

Varmt välkommen till en inspirerande och mysig trädgårdsmässa i hjärtat av Österlen, den mysiga parken vid idrottsplatsen i lilla Lunnarp utanför Tomelilla.

Entré

Elbilsmässa, Ystad

Det laddade mötet med framtidens fordon – live – ett nyttigt nöje för familjen i framkant!

Elbilsmässa Ystad samlar huvuddelen av marknadens alla laddbara bilar, elmopeder, elcyklar etc. och kompletterar med det senaste i laddteknik och elförsörjning. Här får du som besökare få en samlad bild av marknaden, och kan dessutom provköra flera av marknadens elbilar.

Bakluckeloppis i Järrestad

På Loppmarknadens dag 14 augusti är det BAKLUCKELOPPIS på en stor äng (1 ha – 10 000 m2) på Rikstolvan 4 i Järrestad! 5 km väster om Simrishamn längs Riksväg 9/11

Bilplats bokar man via livsvarket@gmail.com, Swisha 100 kr till 123 673 3174 eller 0793-130 133.

Uno Svenningsson Live på Öja Krog

ÖJA KROG, YSTAD 13 AUGUSTI 2021
KONSERTBILJETTER HÄR

Insläpp: 17:30

Konsertstart: ca 20.00

OBS! Konsertstart är ca tid, kom i god tid för att vara garanterad en bra konsertupplevelse och för att undvika trängsel

Konsert
Konserten är utomhus, samtliga biljetter gäller sittplats under rådande restriktioner. Konserten håller hus på området framför Öja Krog, på gårdsplanen mellan krogen och stallet.

Åldersgräns 13 år (Detta p.g.a. ljudnivån)

Om ni vill sitta med era vänner, köp biljetter i samma order (max 4 biljetter per köp)
Åldersgräns 13 år (EJ tillåtet med yngre i målsmans sällskap)
Det är ej tillåtet medtag av egen mat och dryck.
Försäljning av öl och vin etc samt mat finns på plats.
Tar både kort och kontanter inne på området. Möjlighet till uttag av kontanter finns dock ej!
Paraplyer, stolar, kameror, inspelningsutrustning, barnvagnar, flaskor och husdjur får ej tas in på området.
Om du känner dig minsta sjuk, stanna hemma.
Parkering finns vid Öja Krog. Pris: 50kr/bil som erläggs kontant alt. via swish.
Arrangör är Jubel, de står för konsert, bestämmelser, covid-anpassning, etc. Öja Krog upplåter konsertområdet till konsertarrangören.

Info från dem hittas enklast på www.jubel.se .

Vi på Öja Krog står för mat- och dryckesservering under hela kvällen. Öja Krog tar både kontanter och kort på hela området.

Här besvarar vi vanligt förekommande frågor kring mat, dryck & hålltider:

Framför scenen finns 500 stolar där ni kommer sitta på själva konserten. Frågor gällande detta hänvisar vi till konsertarrangören Jubel AB.

Vi på Öja Krog har ett område i direkt anslutning till era konsertsittplatser, där finns ca 100 sittplatser där ni kan avnjuta mat och dryck innan konserten.

Observera att mat och dryck måste förtäras sittande pga rådande restriktioner och att endast 8 personer får sitta tillsammans i samband med livekonsert även utomhus.

Vi har i år en lättare barmeny med charkuterier, nachos, Skagen, grillade surdegsmackor och även en stor grill med hamburgare och korv.

Vegetariska alternativ till vår hamburgare finns. Grillad surdegstoast går att få vegansk.

Vi tar inga bokningar för ätande utan endast drop in. Vi rekommenderar att komma i tid för plats på matserveringen. Vi öppnar grindarna kl. 17.30 och konserten startar ca 20.00.

Vi har fullständiga rättigheter inne på området och serverar öl, vin, cider, drinkar och alkoholfria alternativ att köpa i dryckesväg.

Det är helt ok att sitta kvar på vår uteservering under konserten men det blir lite längre bak från scenen då alla konsertsittplatserna är mellan scen och serveringsyta.

Observera att mat och dryck måste förtäras sittande pga rådande restriktioner och att endast 8 personer får sitta tillsammans i samband med livekonsert även utomhus.

Vi stänger kl 22.00.

Vi ser mycket fram emot att välkomna er till oss på Öja Krog!

Stadsvandring i Peter Boisens spår

Följ med på en vandring med professor Ivo Holmqvist. Vi samlas utanför Klostrets entré och vandrar sedan genom Ystads medeltida kvarter och tittar på byggnader ritade av Ystads förste stadsarkitekt Peter Boisen.

Förbokning till Klostrets reception 0411-57 72 86. Avgift 80 kr, medlemmar i YF – Ystads Kulturhistoriska Förening 40 kr, betalas kontant eller med swish på plats.

Ystads Skulpturpark – utsmyckningar på arkitektur i Ystad

Antikvarie Anders Reisnert berättar om utsmyckningar på äldre arkitektur i Ystad. Kan denna rika flora av dekorativa framställningar från flera sekler bakåt i tiden räknas som en slags offentlig konst?

Förbokning till Klostrets reception 0411-57 72 86. Entré 80 kr, medlemmar i YF – Ystads Kulturhistoriska Förening 40 kr.

Grep och gaffel: att planera och odla en dekorativ köksträdgård

Anette Nilsson från Boängs trädgård i Röstånga visar och talar om hur hon byggt upp sin köksträdgård och hur man kan tänka för att få en blommande odling hela säsongen. Många sorttips och en del matprat blir det också.

Förbokning till Klostrets reception 0411-57 72 86. Entré 80 kr, medlemmar i YF – Ystads Kulturhistoriska Förening 40 kr.

Då Ystad blev med färg

Hans Permbo, historiker och f.d. museifotograf, visar bilder och berättar om färgfotografins utveckling under 1800-talet och om Ystads första färgbilder 1928.

Förbokning till Klostrets reception 0411-57 72 86. Entré 80 kr, medlemmar i YF – Ystads Kulturhistoriska Förening 40 kr.

Sommarmusik med andakt

Förhoppningsvis kan vi bjuda på härlig musik i sommar inför publik – annars blir det digitalt! Crew Cut ger fullt blås i olika genrer med saxofonkvartett.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Sommarmusik med andakt

Förhoppningsvis kan vi bjuda på härlig musik i sommar inför publik – annars blir det digitalt! Martin Brandqvist Quartet spelar egenkomponerade låtar för jazzkvartett.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.