Höstlov på Ystad Studios Visitor Center – Trailerworkshop

Kom och gör er egen filmtrailer i äkta Hollywood-stil! Skräck! Äventyr! Action! Ni väljer själva vilken sorts trailer ni vill göra och spelar in den med hjälp av iPads i våra unika filmmiljöer. En filmpedagog leder er genom processen.

Från 8 år. Begränsat antal platser. Föranmälan gör via anmälningsformuläret på vår hemsida.

På tal om konst: Dödsdansen

I sitt performance ”Dödsdansen” skildrar och bearbetar den 92-årige konstnären Börje Lindberg sin dödsångest. Filmaren Paul Jackson Wallin följer hans arbete och är på plats på Ystads konstmuseum när Lindberg framför sitt välbesökta performance. Två dagar före sitt bröllop hostar Jackson Wallin upp blod på golvet och diagnosticeras därpå med elakartad cancer i halsen. Nu blir han och den nyblivna hustrun Natasja själva en del av berättelsen, en del av dödsdansen.

Filmen är en skildring av konstnären Börjes perfomancearbete och hans tankar om sitt liv och kommande död. Filmen följer också det nygifta parets möte med ett eventuellt nära slut på sin kärlekssaga. ”Dödsdansen” blir en poetisk resa genom livet och döden, den väjer lika lite som dess huvudpersoner för de verkligt svåra frågorna.
Efter visningen av filmen följer ett samtal mellan de tre huvudpersonerna Paul Jackson Wallin, Natasja Jackson Wallin och Börje Lindberg. Samtalet är tänkt som en publikdialog om livet, döden och konsten. Välkommen att delta!
”På tal om konst” är en programserie på Ystads konstmuseum, som görs i samarbete med Ystads konstförening. Vi djupdyker ned i konstens värld för att diskutera aktuella frågor och möjliggöra spännande möten.
Entré 50 kr, gratis för Ystads konstförenings medlemmar. I samarbete med Ystads konstförening.
Max 40 deltagare. Anmäl dig på konstmuseet@ystad.se eller 0411-577285.

F

Höstlovsaktivitet på Ystad Studios Visitor Center

Ebba Jensen håller i en inspirerande Halloween workshop och lär ut hur du med enkla medel kan sminka sår, blåmärken mm med färg, penslar, latex och toapapper. Sedan är det bara att ge sig ut på ”Bus eller godis”.

11-15 år. 80 kr Boka!

Bio – Under körsbärsträden

Den tystlåtne Sentaro driver ett gatukök som serverar japanska Dorayaki-plättar. Hans bistra uppsyn väcker intresse och sympatier i omgivningen, bland annat hos den äldre kvinnan Tokue som erbjuder sin hjälp. Motvilligt tackar han ja, och det visar sig att hennes recept på söt bönpasta (”An” – som också är filmens originaltitel) får affärerna att blomstra i samma takt som deras vänskap fördjupas.

Bibblan bjuder på chips och kaffe/te/dricka.

Föranmälan!

På grund av covid-19 pandemin kan arrangemang komma att ställas in med kort varsel. För mer information se hemsidan.

Lördagsbio: Pettson och Findus – Tomtemaskinen

Julen står för dörren och en dag hör katten Findus några barn prata om Tomten. Findus har aldrig hört talas om Tomten och störtar hem till Pettson för att få en förklaring.

Föranmälan!

På grund av covid-19 pandemin kan arrangemang komma att ställas in med kort varsel. För mer information se hemsidan.

Lördagsbio: Agatha – Granndetektiven

Tioårig mysterieälskare ställs inför ett klurigt fall!

Föranmälan!

På grund av covid-19 pandemin kan arrangemang komma att ställas in med kort varsel. För mer information se hemsidan.

Bästa biennalen: Filmvisning Resan till Melonia

På paradisön Melonia bor trollkarlen Prospero med sin dotter Miranda och alla deras vänner. Men på den sotsvarta grannön Plutonia härskar de onda Slug och Slagg – och de har börjat snegla på Melonia! Resan till Melonia är en härlig, rolig och mycket välgjord familjefilm inspirerad av Shakespeares drama Stormen. Filmen är barntillåten.

Föranmälan!

Passa på att besöka konsthallens utställning med Jennifer Forsberg efter att du sett filmen och se om du kan hitta några likheter.

På grund av covid-19 pandemin kan arrangemang komma att ställas in med kort varsel. För mer information se hemsidan.

Filmkväll

Kom och se film på biblioteket!

Onsdag 20/10 kl. 18.30 Till min dotter
Onsdag 3/11 kl. 18.30 En komikers uppväxt
Onsdag 17/11 kl. 18.30 Moonlight
Onsdag 1/12 kl. 18.30 Marie Curie

Drop-in eller anmäl dig till biblioteket för platsgaranti brosarpsbibliotek@tomelilla.se

På grund av covid-19 pandemin kan arrangemang komma att ställas in med kort varsel. Se hemsidan för information.