Dockteater: Prinsessan på ärten

Margareta Ringheim kommer med sin underbara och uppskattade dockteater! Dramatisering av HC Andersens saga.

Föranmälan!

Arrangeras med stöd av Kulturrådet.

Sagoakuten med Lilla Vilda Teatern

Sagosystrarna rycker ut med sina gyllene vagnar fullastade av väskor med äventyr i. När väskorna öppnas tar sagorna fart genom gestaltning och publiken bjuds in till sagoskogen där kaniner, fladdermöss, tomtar, troll, drakar, älvor och många andra har fullt upp med att förbereda något mycket speciellt. Vad är det som är på gång? Välkommen till en sagolik värld!

Ålder: ca 3-7 år. Föranmälan!

 

Dockteater Speldosan: Grodprinsen

Romantik och spänning med Margareta Ringheims uppskattade dockteater! Föreställningen bygger på en klassisk saga och handlar om vänskapens betydelse och att man ska hålla vad man lovat.

Föranmälan!

Arrangeras med stöd från Kulturrådet.

Musikteater: Sigrid och draken

I föreställningen träffar vi Sigrid och draken, Sigrids farfar, hennes häst Grane och smeden som smider svärdet som ska bekämpa draken. Den odödliga berättelsen som ursprungligen handlar om Sigurd Fafnesbane har berättats i över 1000 år. I föreställningen får barnen driva handlingen framåt, sjunga, räkna, rimma och prata om färger, men störst fokus ligger på att klara av känslor som rädsla och mod.

Ålder: från ca 3 år. Föranmälan!

Visas med stöd från Kulturrådet.

Föreställning med Sagovisa – Laga sagan

Välkomna på föreställning med Sagovisa! Det var en gång en skog, långt borta men ändå nära. I en annan tid, för länge sedan, befolkades skogen av mystiska väsen med magiska krafter. Men då var då och nu är nu och inga väsen syns nu till, inga magiska ramsor hörs, bara trädens eviga sus. Vad har hänt med magin och varför är sagan trasig? Går det att väcka magin till liv och kan sagan bli hel igen? Bara barnen har svaret. I ”Laga sagan” blir barnen medberättare i en dockföreställning om fantasins kraft. En sagobok öppnas och för oss in i en annan värld, en värld där allt är möjligt.

Ålder: ca 3-8 år. Föranmälan!

Lär dig mer om animation, improvisation, trailers och smink

På Ystad Studios Visitor Center händer det massor! Häng på under sportlovet men glöm inte att anmäla dig!

21 februari: Animation kl 13
22 februari: Improvisationsteater kl 13
23 februari: Trailers kl 13
24 februari: Sminkworkshop kl 13