Veteranträff Skåne-Tranås

Plöj med egen traktor, visa oss din veteran. Kom gärna och titta på våra fordon, fikatältet är laddat.
Vi finns strax utanför Skåne-Tranås, skyltning kommer att ske.
Traktorvännerna och Fergusonklubben Grålle Skånesektionen

Konstorientering

Hitta de 14 konstverken i ÖSKGs Art Walk! Konstorienteringskarta för barn och deras vuxna att tillsammans kan leta konstverk och stämpla vid varje konstverk finns att hämta på Tjörnedala Konsthall. Kartan har informationstext om konstverken riktade till barn med frågeställningar knutna till konstverken att samtala om under den ca, 2 km långa promenaden i de vackra omgivningarna vid Tjörnedala strövområde.

Rymdrytmik med Karin och Pax!

Missa inte denna roliga musikföreställning! I mötet mellan Karin och Pax uppstår en del kluriga frågor som de tillsammans med barnen får hjälp att hitta svar på: Hur ska de kunna prata med varandra? Vad är en bokstav? Hur smakar klarinett? Kan musik vara ett språk? Hur dansar en på Ypsagon? 6 – 10 år. Fri entré men Boka!

Med Karin Holmström och Sanna Persson Halapi, alias Pax.

Visning av Glimmingehus

Guidning av den medeltidsborgen Glimmingehus. När byggdes den, av vem och vad har man gjort i den? En spännande vandring i historien för alla åldrar!

Biljetter till dagens visningar släpps på morgonen samma dag och kan inte förbokas. Max 20 personer/visning.

Gamla leksaker och annan förströelse

Hembygdsmuseet i Stora Herrestad visar även allmogetextilier och folkdräkter samt olika bruksföremål och verktyg. Fri entré.

Familjeworkshop på Kivik Art Centre

Skapa och bygg tillsammans hela familjen! Konst- och byggworkshops för alla åldrar.

Bygga Konst/Land Arc Kids

Konst- och bygg workshop för barn och unga på Kivik Art Centre.

Fårsafari med traktor och vagn och vallning med hund

FÅRSAFARI MED TRAKTOR OCH VAGN OCH VALLNING MED HUND YTTERLIGARE 1 ÅR MED HERDESTAVS AVSTÅND
Fårsafari alla vardagar kl 9,00, kl 10,00, kl 18,00. Måste förbokas på tel nr: 0762332620

80 kr per/vuxen och 40 kr per/barn
Vi samlas på gården, där bonden Kalle är startklar med traktorn och Charlotte med en av våra Bordercollie. Ni stiger på vagnen och vi kör genom ljuvlig natur till får och lamm som betar i natursköna betesmarker. Väl framme hämtar hunden alla får och lamm som gillar att bli klappade.
Vi berättar om vår ekologiska fårskötsel och växtodling av b la ursprungliga gamla spannmålssorter som Dinkel och Emmer.
Väl tillbaka på gården är ni välkomna in i Gårdsbutiken.
Vi håller herdestavs avstånd och följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Vi är noga med att förhindra smittspridning och ni har tillgång till handtvätt, handsprit osv
Hjärtligt välkomna

Kung Arthur

Sommarteatern i Ystad är tillbaka igen efter ett pandemiår som satt käppar i hjulen för föreningen. Men inte längre, nu välkomnas publiken till Åbergs Trädgård där Sommarteatern spelar sin egenskrivna musikal Kung Arthur.Ett kungarike i kris skriker efter hjälp – utan ledare är Britannia försvarslöst och rivaler världen över ser sin chans att slå till. Folket börjar viska en bortglömd legend om en sten, om ett svärd, och om en kung. Allting vänds upp och ner när denna kung visar sig vara någon helt annan än förväntat.

Arthur är en helt vanlig kille som saknar alla de färdigheter som behövs för att kunna leda landet framåt. Men det är så det är skrivet och då också så det ska vara. Arthur drar svärdet och tvingas kämpa mot fördomar, förtryck och förakt i en berättelse om gemenskap under mörka moln. Under resan stöter han på ädla riddare och runda bord. Trollkarlar och magiska väsen. Vänner och fiender.

Sommarteaterns Kung Arthur är en familjemusikal med extra allt. Förvänta dig fantastisk musik, rörande historier, och spännande karaktärer. Allt detta invävt i ett nät av intriger och spänning som tilltalar unga såväl som gamla. ”Kung Arthur” följer numera etablerad tradition att omvandla det gamla till nytt. Familjemusikalen baseras på uråldriga berättelser och skrönor twistade till något sällan skådat. Föreställningen har återigen ett nyskrivet manus av Filip Jönsson, Anna Ståhl, Hilda Ståhl och Hannes Nilsson. Våra låtskrivare Frida Green och Christoffer Zaar återvänder med otroligt bra låtar, som nu är ännu mer invävda i berättelsen.

I 20 år har Sommarteatern i Ystad kämpat för att framföra högklassig underhållning med samhällsaktuella budskap för att locka en publik i alla åldrar. År efter år möter publiken sommarteaterns skådespelare, som alltid ger allt. Efter rekordåret 2019 och ”De tre musketörerna” och 2020 års pandemi är Sommarteatern i Ystad tillbaka med mer energi och ännu större glädje. Vi kämpar för att producera något som inte kan hittas på någon annan plats än just på vår scen ute i Öja. Det är svårt att beskriva i ord. Det måste helt enkelt upplevas.

Bilbingo

Under förutsättning att restriktionerna ändras den 1/7 så spelar vi Bil-Bingo igen den 4/7-12/9(söndag). INSLÄPP från kl 15. Endast servering innan spelstart