Pomperipossa

Pomperipossa – en riktig gammal tossa! Med rim, ramsor och glimten i ögat kastar sig Teater Trassel sig över och trasslar in sig i den klassiska sagan om Pomperipossa med den långa näsan. Med hjälp av publiken och småfåglarna i skogen lyckas de oftast lura häxan och nysta sig fram till ett lyckligt slut.

Planeten

Två rymdfigurer hamnar på planeten Jorden, där de upptäcker fantastiska platser och träffar olika konstiga djur, men märker också att många träd huggs ner och att vattnet och luften håller på att förgiftas. Rymdfigurerna påminner oss om att ta hand om varandra och att allting hör ihop. Med fantasi, humor och
allvar framför Lilla Vilda Teatern en kärleksfull historia om klimatet och planeten Jorden. En rolig, musikalisk och aktuell föreställning.

LILLE PRINSEN – en kosmisk roadmovie

– Rita ett lamm åt mig, är du snäll! Så börjar mötet mellan Lille Prinsen och piloten som tvingats nödlanda i Saharas öken.
Lille Prinsen är en av världslitteraturens mest gripande berättelser om vänskap och kärlek. Teater Kapijas ger en föreställning fylld av poesi, värme och humor. För barn 4-12 år.

Föreläsning: Universums hemligheter

Urban Eriksson, docent fysik- och astronomididaktik, Lunds universitet, berättar om universum. Universum är väldigt stort och ju mer vi lär oss om det desto fler frågor dyker upp. Idag känner vi till en hel del, men det finns väldigt mycket kvar att ta reda på. I detta föredrag kommer Urban Eriksson att prata om sånt vi vet idag, men också om det vi inte vet så mycket om, t ex mörk materia och mörk energi.

Föreläsningen är för både vuxna och barn (från 6 år).

Föranmälan!

I samarbete med Folkuniversitetet med stöd från FUF – Folkuniversitetsföreningen.

Djungelboken

Långt inne i djungeln hördes ett märkligt ljud. Det var ljudet från ett nyfött människobarn. Bagheera träffade människobarnet och gav honom namnet Mowgli och hon lämnade honom hos vargarna som precis fått en kull med ungar. Barnet växte upp och gav sig ut på upptäcksfärd i djungel.

Bagheera tänkte ta honom till människobyn! På vägen träffar dom på djungelbjörnen Baloo som inte vill att Mowgli skall gå till människobyn. Baloo tänkte ta hand om Mowgli och lära honom allt han kan. Men i djungeln finns det också faror. Det är ormen Kaa, aporna med Kung Louie i spetsen och den farligaste av dom alla, tigern Sherekahn. Det blir ett härligt äventyr med sång, dans, skratt och en del spänning i denna klassiker.

Föreställningens längd: 55 min utan paus.

Rekommenderad ålder: från 3 år.
Alla barn från 2 år måste ha biljett. Yngre barn kan sitta i vårdnadshavarens knä. På Ystads teater.

Mega Barnloppis i Ystad

En rolig dag för hela familjen! Barnloppis, utställare, kiosk, ponnyridning och en massa bus!

Sportlov på Glimmingehus med pirattema

Tycker du om piraternas dramatiska liv? Du vet väl att mannen som lät bygga Glimmingehus var en fruktad kapare på Östersjön! Därför låter vi sportlovet på Glimmingehus handla helt om pirater.

I vår verkstad kan du lära dig allt om piraternas fruktade flaggor – och göra din egen! Här finns också allt som behövs för att förvandla dig till en tvättäkta sjörövare.
I vår pirathörna kan ni dra er tillbaka och sjunka in i piraternas färgstarka värld – här finns det böcker för små och vuxna på temat! Givetvis är rummet inrett så att riktiga kapare känner sig hemma:)

Vi avslutar med en vandring i den väldiga stenborgen där allt möjligt kopplat till sjöröveri händer – kanske dyker det till och med upp några kaparsugna sjöbjörnar…
Piratvisning i borgen kl 15. Förköp gärna online.

Fika med faster Dettan

Fika med faster Dettan – ta med fikakorgen och umgås!
I ”Fika med faster Dettan” får vi träffa Dettan som genom att berätta om sitt liv får oss att reflektera över våra. Hur var det när mamma var liten? Eller mormor? Var det bättre förr? Eller blir det bättre sen? Det är en föreställning för tre generationer från 9 år. Vi önskar att barn, vuxna och seniorer – tillsammans upplever denna varma och humoristiska föreställning. Fika med faster Dettan spelas som caféteater och i pausen avnjuter vi medhavd fika tillsammans med faster Dettan.

Teater Sagohuset
Medverkande: Ola Citron och Sara Backlund Hammar.
C:a en timme och 30 minuter med paus
Pris: Vuxna 60 kr, Scenpass 40 kr.
Fri entré för barn (förboka på Kulturhuset!).
Ta med fikakorg

Bothwell – Prisoner of Malmö

År 1569. En cell i Malmöhus. Dess innehavare är James Hepburn, fjärde earlen av skotska Bothwell. Med hjälp av Ylva, fångvaktarens dotter, berättar Bothwell historien om sitt liv, sin kärlek till Skottland och Mary Queen of Scots. Det är en berättelse om makt, intriger och girighet.

Här får vi lära känna berättelsen om James Hepburn, Malmöhus mest kända fånge. Underhållande, och ibland svår att tro, hans berättelse om strider, manipulation, fängelser och drottningar har dammats av och väckts till liv av författaren Torquil MacLeod (Malmömysterierna), författaren Susan MacLeod och Front Row Theatre grundare, författare och dramatiker Fraser James MacLeod, i denna spännande pjäs!

Föreställningen ges i borgens stora sal och pågår i cirka två timmar med inräknad paus.

Aeldre

Performance kring ett stort träd någonstans i Simrishamn.

Ett verk där cirkus-, musik- och dans möts för att hylla ett av naturens stora under – Träden. Från rötterna via stammen upp till trädkronorna tar gruppen ENT med publiken på en resa som bejakar livet och dess många färgrika säsonger. Alen, boken och den stora eken, är bara några av de scenrum som utgör det skådespel Aeldre förkroppsligar och de historier som väntat på att berättas av träden och alla de som delat dessa platser – i dåtid, samtid och framtid.

Föreställningen spelas för alla åldrar och belyser element som berör alla de som någon gång känt bark under sina fingrar, dansat bland löv under kala grenar eller sett sitt träd växa över tid.

Vilket träd vi samlas kring meddelas senare.
Fri entré!
Ett samarbete med Simrishamns kommun.