Temadagar på Glimmingehus – Rustning & vapen

Jens Holgersens väldiga borg från senmedeltiden är den perfekta platsen för detta spännande & populära tema!

Temadagar på Glimmingehus – Hantverk i bygghyttan

Lär dig göra en tegelsten och prova att smida i smedjan!

Påsklov på Glimmingehus

På påsklovet händer det en massa spännande på Glimmingehus!
I Jens Holgersens mäktiga riddarborg kan du gå på visning med påsktema – hur firade man högtiden som tillsammans med julen var årets största?

Du kan även pyssla i vår påskverkstad och rista färgade ägg, samt göra påskkort. På skärtorsdag tar påskkäringarna över verkstaden!
Kom gärna utklädd och få hjälp att bli en både fin och småläskig påskgubbe/gumma.

Visningar: mån-tors kl 14. Långfredag – annandag kl 12 & 14.
Verkstad: mån-fre kl 11-14.

Säsongsöppning med narrvisning

Nu öppnar vi för säsongen! Det firar vi med att bjuda med er på en lurig visning i borgen – det är ju första april:) Det mesta guiden berättar är sant, men inte allt! Vi stämmer av efter hand och ser om ni kan pricka in när vi narras:) Visningen ges kl 12 på lör och sön och kl 14 samma dagar har vi våra vanliga borgvisningar.

Från och med april har vi öppet dagligen! Visningar gör vi kl 14 på vardagar, samt kl 12 & 14 på helger. Kom och besök oss! Vill du uppleva borgen på egen hand med digitalguiden, så hojta till i entrén:) Vi ses!

Berättarföreställning – Den onde talar med gud

I föreställningen tas Ni med på en spännande och hemsk resa i vår historia. Berättelserna varvas med allvar och humor: Lucifer talar ut med Gud om hur han, Guds mest älskade ängel blev förvisad ur himmelen.

Hör på historien om Kapten Elin och andra häxor. Föreställningen avslutas med lustiga och kluriga folksagor när Den Onde Lucifer blir dragen vid näsan som i tex ”Den Onde och hans mormor” och ”Pojken som fick skjuts med Satan”

Skådespelaren Jerker Fahlström är en av världens mest bereste berättare! Under sina resor runt i världen har Jerker Fahlström samlat på sig ett stort antal historier. De vill han dela med dig!
Jerker har som skådespelare mångårig erfarenhet av både scen, film, radio, tv och har genom åren gjort flertalet huvudroller i både barn och vuxenteater

http://www.jerkerfahlstrom.se/

Föreställningarna ges utomhus om vädret så tillåter, annars i borgens stora sal.
Max 80 pers/föreställning
Pris: 180kr för vuxna, 6-18 60kr, 0-6 gratis
Tillgängligheten till stora salen är tyvärr begränsad pga höga trappsteg.