Vandra och cykla i Skåne

Frilansjournalist Caroline Alesmark och naturvägledare Kenneth Joelsson kommer och berättar hur deras böcker kommit till; om glädjen att knyta vandringsskorna på morgonen och röra sig i naturen under en hel dag, alternativt sätta sig på cykeln och njuta av det skånska landskapet därifrån. De ger även praktiska tips kring saker det kan vara bra att tänka på när man ska ge sig ut på lederna – allt från utrustning och mat till boende och kollektivtrafik.

Medarrangörer: Friluftsfrämjandet Österlen, STF Östra Skåne och Österlens naturskyddsförening.

Föranmälan på 0414-81 90 00 eller biblioteket@simrishamn.se. Fri entré.

Musik i Äppelriket: Teologisk hörna – inför konserten ”Bach och de dolda koralerna”

En stunds reflektion kring teman som knyter an till Musik i Äppelrikets konserter. Hörnan inleds med en föreläsande gäst och övergår i ett öppet samtal med deltagarna.

Kvällens samtal knyter an till konserten med Klara Hellgren & Ensemble Memento – ”Bach och de dolda koralerna” (7 juli kl. 18.00 i Södra Mellby kyrka) och behandlar sorgearbete efter en nära anhörigs bortgång. Gäst Birgitta Melén, teolog.

Plats: Antikvariat Lappri Böcker i Södra Mellby

Fri entré. Förboka din plats på mejl till maria.jeppsson@svenskakyrkan.se

Föreläsning Liv efter livet

Föreläsning och diskussion om nära döden upplevelser och finns det liv efter döden? Plats Lisagården inne på Lübeckergården Storgatan 19 i Simrishamn

Anmälan ring 0722399351

Föreläsning & rundvandring: Skånsk adel under medeltiden

Anders Ohlsson, doktorand i historisk arkeologi vid Lunds Universitet, föreläser om gårdar, borgar, riddare och väpnare från 1100-tal till 1500-tal. Inleds i Brygghuset och avslutas med vandring i borgen med exempel på hur adeln visat inflytande och makt. Ingår i ordinarie entré, 90kr för vuxna. Bokas online. Välkomna!

Trädgårdsgruppen Sub Rosa firar 20 år vid Klostret

Cirka 30 lokala utställare säljer sina alster under dagen.
Program:
12.30 Håkan Nilsson inviger jubileet med glimtar från trädgårdsgruppens och rosariets historia.
13.30 Christina Högardh-Ihr, rosexpert och trädgårdsförfattare: ”Doftande rosor – till glädje och nytta för alla”. Ett inspirerande föredrag i rosariet kring rosornas historia och doft.
14.30 Filip Johansson, mera känd som GardenR, ger oss sina bästa Trädgårds-hacks från både bok och app. Ovärderliga tips för trädgårdsälskare!
Fri entré.

Musik i Äppelriket: Teologisk hörna – inför konserten ”The Juliet Letters”

En stunds reflektion kring teman som knyter an till Musik i Äppelrikets konserter. Hörnan inleds med en föreläsande gäst och övergår i ett öppet samtal med deltagarna.

Kvällens samtal knyter an till konserten ”The Juliet Letters” med Emil Fredberg och Friiskvartetten (8 juli kl. 18.00 i Södra Mellby kyrka). I ”The Juliet Letters” väcks existentiella frågor om livets olika skeden och längtan efter något mer. Om denna längtan talar Patricia Tudor-Sandahl som till vardags hörs i Sveriges Radios ”Tankar för dagen”.

Arrangör: Kiviks församling

Fri entré. Förboka din plats på mejl till: maria.jeppsson@svenskakyrkan.se