Påsk på Garverimuseet

Utställning om husets 300-åriga historia.
Lotteri med fina vinster.
Fri entré
Varmt välkomna!

Föreläsning på arkeologidagen: Medeltida adelsnästen med Anders Ohlsson

Anders Ohlsson, doktorand i historisk arkeologi, samt antikvarie på Länsstyrelsen Skåne, ger föreläsningen Medeltida adelsnästen – Borgar i Skåne och södra Sverige under 1400-talet. Anders berättar om borgbyggeriet under 1400-talets senare del. Då uppfördes på kort tid enkelhusborgar som skånska Glimmingehus & Lillö, västgötska Torpa, samt småländska Bergkvara. Varför skedde det just då, och vilka låg bakom byggena? Hur visade adeln inflytande och makt genom dessa projekt och hur var borgarna utformade?
Arkeologidagen är en nationell temadag för alla som vill upptäcka Sveriges kulturhistoria och lära sig mer om arkeologins arbetssätt och dess spännande upptäckter.
Ingår i ordinarie entré. Biljett förköps online på glimmingehus.ebiljett.nu.

Temadagar på Glimmingehus – Den medeltida skrivaren

Välkommen till den medeltida skrivarens värld! Vad skrev man på och med vilka redskap? Vem skrev och vad skrev de? Prova själv med gåspenna och bläck!

Temadagar på Glimmingehus – Rustning & vapen

Jens Holgersens väldiga borg från senmedeltiden är den perfekta platsen för detta spännande & populära tema!

Temadagar på Glimmingehus – Medeltida sjörövare

Jens Holgersen Ulfstand – Glimmingehus byggherre – var en fruktad kapare i Östersjöområdet i skarven mellan 1400- och 1500-talet. Det fanns massor med andra medeltida pirater som norrmannen Alf Erlingsson, skåningen Nils Jönsson Svarte och tyske Klaus Störtebeker. Därför viger vi två dagar till deras dramatiska värld!

Temadagar på Glimmingehus – Rustning & vapen

Jens Holgersens väldiga borg från senmedeltiden är den perfekta platsen för detta spännande & populära tema!

Temadagar på Glimmingehus – Hantverk i bygghyttan

Lär dig göra en tegelsten och prova att smida i smedjan!

Temadagar på Glimmingehus – Det medeltida köket

Kom och upplev två dagar med medeltidensmatssysslor!

Påsklov på Glimmingehus

På påsklovet händer det en massa spännande på Glimmingehus!
I Jens Holgersens mäktiga riddarborg kan du gå på visning med påsktema – hur firade man högtiden som tillsammans med julen var årets största?

Du kan även pyssla i vår påskverkstad och rista färgade ägg, samt göra påskkort. På skärtorsdag tar påskkäringarna över verkstaden!
Kom gärna utklädd och få hjälp att bli en både fin och småläskig påskgubbe/gumma.

Visningar: mån-tors kl 14. Långfredag – annandag kl 12 & 14.
Verkstad: mån-fre kl 11-14.

Säsongsöppning med narrvisning

Nu öppnar vi för säsongen! Det firar vi med att bjuda med er på en lurig visning i borgen – det är ju första april:) Det mesta guiden berättar är sant, men inte allt! Vi stämmer av efter hand och ser om ni kan pricka in när vi narras:) Visningen ges kl 12 på lör och sön och kl 14 samma dagar har vi våra vanliga borgvisningar.

Från och med april har vi öppet dagligen! Visningar gör vi kl 14 på vardagar, samt kl 12 & 14 på helger. Kom och besök oss! Vill du uppleva borgen på egen hand med digitalguiden, så hojta till i entrén:) Vi ses!