Självguidad Wallander-stadsvandring i Ystad

Lös en mordgåta med Kurt Wallander!

I den självguidade stadsvandringen ”Wallander: Fotografens död” följer du Henning Mankells välkände karaktär Kurt Wallander genom Ystad, medan denne försöker lösa fallet med den mördade fotografen Simon Lamberg. Turen startar på St. Knuts torg i Ystad och tar dig till platser som är centrala i Wallanders värld. En av Wallanders kollegor vill testa din förmåga som polisutredare och utmanar dig att hjälpa till att lösa fallet. Lyssna på berättelsen medan du promenerar och undersök ledtrådar och bevismaterial längs med vägen med hjälp av StoryTourist-appen!

För att gå turen behöver du en iPhone eller Android-mobil och hörlurar. Du laddar ned den användarvänliga StoryTourist-appen från din app store och köper turen genom att göra ett in-app-köp. Det går även att köpa turen på StoryTourists hemsida och ladda ned appen efteråt. Appen är utrustad med karta, GPS-funktion och en digital guide som ser till att du går rätt väg. När du har köpt turen är den din att behålla. Du startar, pausar och avslutar turen när du vill och kan gå turen så många gånger du önskar.

Stadsvandringen finns tillgänglig på svenska, engelska och tyska.

Explore Ystad

En aktivitet alla! Explore Ystad är en stadsvandring där du får lösa utmaningar längs vägen. Hyr en ryggsäck och spelet kan börja! Aktiviteten är ett och roligt sätt att se och uppleva Ystad som passar alla åldrar.

Explore Ystad tar ca 2-3 timmar att genomföra, handikappanpassat (inga trappor!), frisk luft och motion ingår!
Du hämtar och lämnar ryggsäcken på Ystads Turistbyrå