Stiftelsen Tomelilla Konstsamling – 3 x Trotzig Ellen. Ulf. Irene.

En utställning av tre generationers konstnärskap, från tidigt 1900-tal fram till 2000-talet.

På nedre plan i konsthallen.

På grund av covid-19 pandemin kan ändringar i konsthallens program ske. Besök i konsthallen kan behöva bokas. Se hemsidan för aktuell information.

Vandra med Ystad Skulpturparks app

En en app som lyfter fram skulpturer i Ystad. Föreningen bakom vill med denna öka intresset och kunskapen om offentlig konst i Ystad med tonvikt på nyare verk. Urvalet har gjorts bland offentlig konst som är allmänt tillgänglig utomhus.

När de gemensamma vandringarna är inställda har du möjlighet att själv ladda ner appen på din mobiltelefon eller hämta en folder på Ystad Visitor Center (turistbyrån).

Utställning: Matt Leiderstam

Installation, fotografi och måleri. Konst där samtiden ofta möter det förgångna.

På grund av covid-19 pandemin kan ändringar i konsthallens program ske. Besök till konsthallen kan behöva bokas. Se hemsidan för aktuell information.

Kulturskolans elevutställning – Fantasy

Måleri, grafik, skulptur och film skapat med inspiration från fantasygenrens böcker, filmer och spel.

På grund av covid-19 pandemin kan ändringar i konsthallens program ske. Besök till konsthallen kan behöva bokas. Se hemsidan för aktuell information.

EROSION – Konst och vetenskap i gemensam klimatutställning

Välkommen till vårens stora utomhusutställning som visas i hamnområdet i Ystad. Erosion – en fotoutställning om klimatförändringarna och det som sker längs Skånes kustkommuner. Hur ser det ut? Vem gör vad? Och varför? Fotograf Kristoffer Granath bjuder på en resa genom Skånes kustlandskap. I porträttserien möter vi människor som aktivt jobbar med klimatfrågan och personer som är berörda av den.

Porträtt och intervjuer varvas med personliga reflektioner och fakta från SMHI i en utställning som dokumenterar en av vår tids stora frågor – klimatförändringar. Utställningen är ett samarbete mellan Ystads kommun, SMHI, Erosionsskadecentrum och fotografen Kristoffer Granath. Utställningen pågår 5 januari – 9 mars 2021 och äger rum utomhus vid gång- och cykelvägen vid färjeterminalen samt på sockersilon i hamnområdet i Ystad. Fri entré dygnet runt.