Lysande lera och levande linjer

”Lysande lera och levande linjer” är namnet på Galleri1:s konstutställning i augusti. Kom till Bollerup och se Åsa Olofssons Picassoinspirerade keramik och målningar!

Fotoutställning

Fotoutställning. Ett samprojekt mellan tre fotoklubbar. 30 fotografer garanterar att det blir ett blandat utbud där alla besökare kan hitta sin egen favorit!

Elna-Karin Helgesson – Keramik

Elna-Karin Helgesson – Keramik. Unik keramik & brukskeramik i stengods. Verkstad, Butik & Utställningslokal. Mellan Kåseberga och Löderups strandbad. Öppet dagligen kl 11 – 18.

Yvonne Larsson – Henry Mayne stipendiat 2021

Separatutställning med årets Henry Mayne-stipendiat Yvonne Larsson.

”Yvonne Larssons målningar är inga rena avbildningar, snarare handlar de om att hitta måleriska lösningar för att återge en bild eller ett tillstånd som både kan ses utanför en själv men också där det finns en igenkänningsfaktor med det inre. Hennes måleri präglas av en stark närvaro både i naturen där motiven uppstår och i den måleriska processen.”

Fotoutställning: Beyond The Blues – Township Jazz in the 60’s and 70’s

Sverigepremiär – historiska och unika svart-vita fotografier av Basil Breakey
Sydafrikanska jazzlegender och miljöer from 1960 och 70-tal

Hertha Hillfon -100 år

Fabriken Bästekille har det stora nöjet att presentera en av Sveriges riktigt stora skulptörer; Hertha Hillfon som skulle fyllt 100 år i år.

OBS! 20 juni – 29 augusti tisdag – söndag kl. 11 – 17,
3 september – 31 oktober fredag – söndag kl. 11 – 17.

Utställningar på Christinehof sommaren 2021

Utställningar på Christinehof sommaren 2021 – Rockslottet Christinehof, Rebel Girls och Det Svarta Guldet i Andrarum. Läs mer nedan.
OBS! Öppet alla dagar i veckan fram tills den 15/8 då vi har öppet Tis-sön Aug. ut. Resten av säsongen fram till 3 oktober lö-sö, samma öppettider11-16 gäller varje dag vi har öppet.

ROCKSLOTTET CHRISTINEHOF
Under mer än tjugofem år, 1985-2012, genljöd skogarna kring Christinehofs slottspark av rock, visor och ballader. Svenska och internationella artister lockade tiotusentals människor varje sommar till Christinehof i avlägsna Andrarum. Bland musikerna som framträdde fanns flera av världens stora, som Bob Dylan, Elton John, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Little Richard, Alice Cooper, Beach Boys, Bryan Adams och Status Quo. En återkommande svensk artist var Ulf Lundell.
Rockslottet Christinehof bygger på minnen, bilder, biljetter, affischer och vänder sig till en bred publik, för alla som vill minnas och för yngre generationer som är nyfikna och vill veta mer om Christinehofs spännande musikhistoria.
I filmsalen på slottets entréplan visas Neta Norrmos film Brösarps damlag på rockslottet om fotbollstjejerna som skötte markservicen under konserterna. Fotbollstjejerna sålde biljetter, dirigerade trafiken, stod i korvståndet och städade efter alla konserterna. Damlagets samling av konserttröjor kommer också att visas i ett rum på entréplanet.

REBEL GIRLS
Partypinglan, spionen, älskarinnan och konspiratören – de vilda 1700-talstjejerna som kom efter Christina Piper. Christina Piper blev stammoder till många kvinnor. Rebel Girls berättar om Christina Pipers vilda ättlingar, barnbarnen Stina Piper och Christina Sofia Bielke, och barnbarnsbarnen Magdalena Rudenschöld och Aurora Taube – fyra tjejer som virvlade runt och satte sina avtryck i 1700-talets hovliv, kultur och politik.
Utställningen Rebel Girls visas uppe på tredje våningen på Christinehof slott!

DET SVARTA GULDET I ANDRARUM
I mer än ett sekel låg den gulvita, svaveldoftande röken tung över Andrarum. Den svarta alunskiffern förvandlades, med eldens hjälp, till alun, och de röda slagghögarna växte sig höga. Vi visar en utställning om Alunbruket på entréplanet.”

Konstorientering

Hitta de 14 konstverken i ÖSKGs Art Walk! Konstorienteringskarta för barn och deras vuxna att tillsammans kan leta konstverk och stämpla vid varje konstverk finns att hämta på Tjörnedala Konsthall. Kartan har informationstext om konstverken riktade till barn med frågeställningar knutna till konstverken att samtala om under den ca, 2 km långa promenaden i de vackra omgivningarna vid Tjörnedala strövområde.

Art Walk

För sjätte året i rad möter du konstinstallationer i anknytning till vandringslederna i Tjörnedala Strövområde. Slingan kallar vi Art Walk och i år presenterar vi 14 verk av konstnärer från ÖSKG, elever i åk 2 på Österlenskolan för konst och design samt projektet Grief & Hope vid Malmö Universitet, K3. Art Walk är ett samarbete mellan ÖSKG och Stiftelsen Skånska Landskap.

Henry Mayne-stipendiet, Yvonne Larsson

Separatutställning med måleri av årets stipendiat Yvonne Larsson. Utställning består till den största delen av nya målningar och vittnar om ett intensivt arbetsår i ateljén. Det är målningar som föreställer landskap som ter sig mer eller mindre abstrakta, vi ser Österlen där konstnären bor och arbetar, men också Island och Norrland. Det inga platser som Yvonne Larsson besökt under det gångna året utan det är bilder från tidigare resor som stannat kvar och dykt upp i konstnärens inre.