PG Thelander & Wolfgang Volz

Vi har härmed glädjen att presentera sommarens utställning på FABRIKEN sommaren 2022. En av Sveriges absoluta främsta konstnärer, PG Thelander, kommer att vi att visa ca 40 originalverk från perioden 1990-2020
samt en generöst urval av grafik under perioden 1980-2020. Dessutom kommer vi att visa 2-3 skulpturer i brons av yppersta klass. Totalt visas ca 100 verk av denna folkkära konstnär vars klassiska konst har följt oss flera decennium.

Vidare kan vi stolt presentera Volz/Christo vars fotografier inte upphör att fascinera konstvärlden. Fotografen Wolfgang Volz mötte Christo och hans partner och livskamrat Jean –Claude 1969 på en strand i Australien. Volz var enormt fascinerad av verket och ville absolut träffa konstnärsparet. Så blev det, och detta historiska möte ledde till en livslång vänskap. Volz dokumenterade samtliga verk av Christo från 1971 och fram till hans sista verk Triumfbågen som visades i höstas, ett och ett halvt år efter Christos död den 31 maj 2020. Jean-Claude gick bort 2009. Verken som visas är signerade av både Volz och Christo. Vidare kommer vi att visa de olika tyg material i original som Christo använde vid sina installationer och inpackningar.

Vernissage lördagen den 18 juni kl 13-16. Utställningen varar tom den 6 november.

Arkitektur och livsmiljö 2022

I mitten av juni slås portarna upp med pompa och stått på Skeppet i Simrishamn – då inleds ett av årets stora evenemang: Arkitektur och livsmiljö 2022. Välkända arkitekter och landskapsarkitekter från olika delar av landet besöker oss då för att dela sina tankar och erfarenheter på temat, Gert Wingårdh från SVT:s Husdrömmar är en av dem.

Friskvårdstrampen Tre slott

Loppet passar så väl nybörjaren som motionären, det finns fyra olika distanser att välja på, 30 km, 40 km, 63 km och 104 km. Trampa i din egen takt och njut av naturen! Tänk på att det är ett motionslopp och att trafikregler gäller.

Tre Slott är ett motionslopp som arrangeras av IK Vinco cykel och löper genom natursköna landskapet kring Ystad. Som namnet antyder passeras ett antal slott på vägen.

Musik i Äppelriket: Teologisk hörna – inför konserten ”Bach och de dolda koralerna”

En stunds reflektion kring teman som knyter an till Musik i Äppelrikets konserter. Hörnan inleds med en föreläsande gäst och övergår i ett öppet samtal med deltagarna.

Kvällens samtal knyter an till konserten med Klara Hellgren & Ensemble Memento – ”Bach och de dolda koralerna” (7 juli kl. 18.00 i Södra Mellby kyrka) och behandlar sorgearbete efter en nära anhörigs bortgång. Gäst Birgitta Melén, teolog.

Plats: Antikvariat Lappri Böcker i Södra Mellby

Fri entré. Förboka din plats på mejl till maria.jeppsson@svenskakyrkan.se

Musik i Äppelriket: Malin Broman & Simon Crawford-Phillips

Möt Sveriges Radios Symfoniorkesters konsertmästare Malin Broman och pianisten Simon Crawford-Phillips på Musik i Äppelriket i ett program med fokus på violan! Duon kommer att spela musik av bl.a. Clara Schumann och Rebecca Clarke samt framföra ett beställningsverk av Djuro Zivkovic.

Vernissage Bok & Lek

Välkomna att tillsammans med oss öppna dörren till sagornas värld! Hälsa på Lilla syster Kanin, kika in i Pettsons stuga och i LasseMajas detektivbyrå. Kl 12.00 inviger Kulturnämndens ordförande Sverker Meyer denna lekfulla utställning. Det lovas även andra trevliga barnsligheter denna dag. Fri entré. Ingen förbokning.

Pop-up utställning men Lena Köster

Utställning med Lena Köster. ”Upptäcktsfärd i färg och form”. 14:e maj kl 14 Poesi med konstären på plats.
Journalist, prosaförfattare, poet, singer-songwriter och nybliven bildkonstnär. Har 15 publicerade böcker, ett 20-tal publicerade sånger och 9 måleriutställningar i bagaget.

Keramik; Elna-Karin Helgesson

Keramik av Elna-Karin Helgesson. Unik keramik & brukskeramik i stengods. Verkstad, butik & utställningslokal. Mellan Kåseberga och Löderups strandbad.

Piratsegling

Vill (vågar) du göra en (pirat)segling med Kaparkapten Svensson och hans besättning? Vi seglar ca 1 timme och man vet aldrig vem som dyker upp? boka.

Ystads Militärhistoriska museum

Upplev 225 års spännande militärhistoria i Ystad. Öppet för bokning av gruppguidning via museet@ymhm.se. Busslinje 2 direkt från Ystad station.