Marguerite – en dans med djävulen

I Malmö Operas version av Faust möter vi honom och hans älskade Marguerite. Vi har ett spännande nytt manus och nya sångtexter av Rickard Söderberg till gammal musik i nya arrangemang. Musiken är uteslutande av kvinnliga kompositörer genom tiderna. På scenen: Rickard Söderberg, Sibylle Glosted, Adrian Angelico och Katarina Lundgren Hugg. Biljetter 50-320 kr. Rabatt med Scenpass.

Allt började i en kundvagn

Soppteater med William Schmatz. Han tar dig med på en resa fylld av musikaliska berättelser, anekdoter och fartfyllda äventyr från sin tid på scenen. På vägen bjuder han även på en och annan musikallåt. En underfundig föreställning. Soppa med bröd och kaffe ingår.

IN:FINITE

I ett öppet scenrum – i en helt ny värld – får du som publik röra dig bland magiska växthus, tjusande speglingar och bubblande skulpturala väggar medan dansande gestalter pockar på din uppmärksamhet. Din färd i världen där ingenting är som det brukar blir din alldeles unika upplevelse.

Denna hissnande resa startar med buss från Ystad kl 17.00 till teatern, ätit förbeställd mat, druckit kaffe med kaka och lyssnat på en introduktion. Kl 20.30 startar hemresan. För mer information och beställning av mat: www.riksteatern.se/ystad

På jakt efter dalafolket i Jerusalem

1896 utvandrade 37 människor från byn Nås i Dalarna till Jerusalem. Där skulle man invänta Jesus återkomst beräknad till 1898. Men han steg inte ner på oljeberget och dalafolket fastnade i en sekt som har beskrivits som en religiös diktatur.

Selma Lagerlöf och Sofie Elkan mötte dalafolket och intervjuade dem i sektens palats, och mötet utmynnade i romanen Jerusalem. Mia Gröndahl har forskat i dalafolkets öden under 25 år, ett arbete som resulterat i ett flertal utställningar, en dokumentär för SVT och boken “Drömmen om Jerusalem”. Unika bilder från Jerusalem, tagna av sektens unga dalafotografer, visas under föredraget. Soppa m bröd och kaffe ingår.

Sabaton

2022 gav sig Sabaton ut på sin största Sverigeturné hittills. När alla trodde att de spelat i varenda stad som landet har att erbjuda kom nyheten – de förlänger Sverigeturnén 2023 med 20 nya städer inklusive stopp på Ystad Arena den 23 februari! Efter 30 otroliga, slutsålda och adrenalinstinna shower, utökas nu Sabatons Sverigeturné år 2023 med nedslag i många helt nya städer som de aldrig besökt förut!

Förband på turnén blir även denna sväng bandets goda vän HULKOFF som bjuder på stenhårda heavy metal från Norrlands skogar.

Early Entry-biljetter:
I varje stad finns ett begränsat antal Early Entry-biljetter. En Early Entry är en vanlig ståplatsbiljett, men med fördelen att du kommer in innan alla andra, och då ges möjligheten att välja vart du vill stå, köpa merchandise innan alla andra och du slipper stressa samt frysa i en kö utanför. Information om entré, insläppstid m.m. kommer mailas till dig några dagar innan konserten, så var noga med att ange en mailadress som vi kan nå dig på.