Elna-Karin Helgesson – Keramik

Elna-Karin Helgesson – Keramik. Unik keramik & brukskeramik i stengods. Verkstad, Butik & Utställningslokal. Mellan Kåseberga och Löderups strandbad. Öppet dagligen kl 11 – 18.

Yvonne Larsson – Henry Mayne stipendiat 2021

Separatutställning med årets Henry Mayne-stipendiat Yvonne Larsson.

”Yvonne Larssons målningar är inga rena avbildningar, snarare handlar de om att hitta måleriska lösningar för att återge en bild eller ett tillstånd som både kan ses utanför en själv men också där det finns en igenkänningsfaktor med det inre. Hennes måleri präglas av en stark närvaro både i naturen där motiven uppstår och i den måleriska processen.”

Elbilsmässa, Ystad

Det laddade mötet med framtidens fordon – live – ett nyttigt nöje för familjen i framkant!

Elbilsmässa Ystad samlar huvuddelen av marknadens alla laddbara bilar, elmopeder, elcyklar etc. och kompletterar med det senaste i laddteknik och elförsörjning. Här får du som besökare få en samlad bild av marknaden, och kan dessutom provköra flera av marknadens elbilar.

Friskvårdstrampen Tre slott

Loppet passar så väl nybörjaren som motionären, det finns fyra olika distanser att välja på, 30 km, 40 km, 63 km och 104 km. Trampa i din egen takt och njut av naturen! Tänk på att det är ett motionslopp och att trafikregler gäller.

Tre Slott är ett motionslopp som arrangeras av IK Vinco cykel och löper genom natursköna landskapet kring Ystad. Som namnet antyder passeras ett antal slott på vägen.

Stadsvandring i Peter Boisens spår

Följ med på en vandring med professor Ivo Holmqvist. Vi samlas utanför Klostrets entré och vandrar sedan genom Ystads medeltida kvarter och tittar på byggnader ritade av Ystads förste stadsarkitekt Peter Boisen.

Förbokning till Klostrets reception 0411-57 72 86. Avgift 80 kr, medlemmar i YF – Ystads Kulturhistoriska Förening 40 kr, betalas kontant eller med swish på plats.

Henry Mayne-stipendiet, Yvonne Larsson

Separatutställning med måleri av årets stipendiat Yvonne Larsson. Utställning består till den största delen av nya målningar och vittnar om ett intensivt arbetsår i ateljén. Det är målningar som föreställer landskap som ter sig mer eller mindre abstrakta, vi ser Österlen där konstnären bor och arbetar, men också Island och Norrland. Det inga platser som Yvonne Larsson besökt under det gångna året utan det är bilder från tidigare resor som stannat kvar och dykt upp i konstnärens inre.

Wallander on Tour in English

Combine your visit to Ystad Studios Visitor Center with an exciting and educational city walk in Ystad. Experience the environments from the books and films about Wallander for real.
Includes: 60 minutes with guide and entrance to YSVC. 150 SEK. Pre book.

Utställning 3 Grafiker

17 juli-15 augusti visar Sofi Hagman, Jeannette Lindstedt och Lennart Thöfner grafik i olika tekniker.

Rymdrytmik med Karin och Pax!

Missa inte denna roliga musikföreställning! I mötet mellan Karin och Pax uppstår en del kluriga frågor som de tillsammans med barnen får hjälp att hitta svar på: Hur ska de kunna prata med varandra? Vad är en bokstav? Hur smakar klarinett? Kan musik vara ett språk? Hur dansar en på Ypsagon? 6 – 10 år. Fri entré men Boka!

Med Karin Holmström och Sanna Persson Halapi, alias Pax.

Österlens Fredsfestival, Simrishamn

”Fred på jorden – Fred med jorden” är teman för de föredrag, musik- och kulturinslag, bokbord, samtal och aktiviteter som Fredsfestivalen innehåller.