Höstlov på Ystad Studios Visitor Center – Trailerworkshop

Kom och gör er egen filmtrailer i äkta Hollywood-stil! Skräck! Äventyr! Action! Ni väljer själva vilken sorts trailer ni vill göra och spelar in den med hjälp av iPads i våra unika filmmiljöer. En filmpedagog leder er genom processen.

Från 8 år. Begränsat antal platser. Föranmälan gör via anmälningsformuläret på vår hemsida.

Höstlov på Ystad Studios Visitor Center – Filmworkshop

Utforska världen genom kameran och gör en film tillsammans på ett lekfullt och annorlunda sätt i våra filmmiljöer. En filmpedagog vägleder er genom workshopen.
Från 7 år. 80 kr. Boka.

Höstlov på Klostret

Konstnärsduon Muralcentralen kommer till Klostret! Du som är 8-13 år gammal är välkommen till deras workshop ”Spår till framtiden”,
för att leta riktiga spår efter människor och djur i Klostrets gamla tegel och skapa nya påhittade spår till framtidens människor!

Höstlov på Ystad Studios Visitor Center – Leranimation

Gillar du att bygga med lera? Kom och gör dina egna figurer och låt dem få liv i vår animationsstudio! Du gör din egen karaktär och låter den få liv i våra animationslandskap med hjälp av en iPad och stop-motion.-teknik. En filmpedagog finns på plats under hela workshopen. Från 6 år. 80 kr. Boka.

Höstlov i Ystad

Flera olika lovaktiviteter att välja mellan, för barn och unga i åldern 6-15 år. Läs mer om aktiviteterna på hemsidan – de flesta är gratis. Prova på, skapa, upplev och ha kul!
Ystads kommun med arrangerande verksamheter och föreningar önskar barn och unga ett härligt höstlov.

Höstlov på Ystad Studios Visitor Center – Halloweensminkning

Ebba Jensen håller i en inspirerande Halloween workshop och lär ut hur du med enkla medel kan sminka sår, blåmärken mm med färg, penslar latex och toapapper. Sedan är det bara att ge sig ut på ”Bus eller godis”.

6-10 år. 80 kr. Begränsat antal platser. Föranmälan krävs och görs via anmälningsformuläret på vår hemsida.

Höstlovsaktivitet på Ystad Studios Visitor Center

Ebba Jensen håller i en inspirerande Halloween workshop och lär ut hur du med enkla medel kan sminka sår, blåmärken mm med färg, penslar, latex och toapapper. Sedan är det bara att ge sig ut på ”Bus eller godis”.

11-15 år. 80 kr Boka!

Lyssna och pyssla med Johanna och Anni – boktips och bokbinderiverkstad

Vi tipsar om annorlunda och roliga böcker och du får prova på att binda en egen anteckningsbok eller dagbok.

Föranmälan!

På grund av covid-19 pandemin kan arrangemang komma att ställas in med kort varsel. För mer information se hemsidan.

Trolldom & magiska drycker – digital workshop med Lajvverkstaden

Blanda magiska drycker med spännande effekter tillsammans med Lajvverkstaden på lovet! Under ledning av en lajvpedagog sitter du hemma framför datorn och testar recept och experimenterar utifrån Brygdboken, en kokbok med recept och en lista på nödvändiga verktyg och ingredienser till recepten som skickas till dig digitalt när du anmält dig. Alla magiska drycker innehåller saker som ofta går att hitta i ett kök. Om du bara vill sitta med och titta på går det också bra.

Begränsat antal platser! Föranmälan! Vid anmälan behöver en mailadress anges så att vi kan skicka ut en länk till workshopen.

På grund av covid-19 pandemin kan arrangemang komma att ställas in med kort varsel. Se hemsida för information.

Här är jag! Här är vi!

Vem är du? Vad tycker du är speciellt med just dig? Vilka blir vi tillsammans?
Kom och bygg vidare på en installation med självporträtt skapade av elever vid Simrishamns särskola och politiker från kommunstyrelsen!
Konstnären Sara Klein hjälper dig att forma ett självporträtt i collageteknik i stort format med hjälp av olika slags papper, sax och lim. Självporträttet placerar du sedan i utställningsrummet som du själv vill.

Fri entré och drop in!

Arrangemanget är en del av Bästa Biennalens konstbiennal 2021, en konstfestival för barn och unga. Bästa Biennalen äger rum från 23 oktober till 7 november i hela södra Sverige och vänder sig till barn och unga som får uppleva och skapa konst tillsammans.
Besök Bästa Biennalens hemsida för utförligt program www.bastabiennalen.se