Käppahästen Grand Prix

Succén från 2019 och 2022 är tillbaka! Vi i Ystad Ridklubbs Ungdomssektion anordnar tillsammans med Ystad i Centrum en dag inne i Ystad med hopptävling och dressyrtävling för käpphästar och självklart det häftiga käpphästloppet! Det vill ni inte missa – ta med familjen, kompisar och släkten till en av årets roligaste upplevelser! 🦄

Schema för dagen 💬
11.30-12.30 Hopptävling
13.00-14.00 Dressyrtävling
14.30 Käpphästlopp

Hoppbanan och dressyrbanan står framme hela dagen och det är fritt fram att hoppla eller dressyra med sin käppis innan och efter tävlingstiderna. Hoppbanan kommer att finnas på gräset i rådhusparken, dressyrbanan mitt på österporttorget och loppet kommer att följa gågatan.

Hopptävling: Klasser 20 cm, 40 cm, 60 cm och 80 cm. Topp 3 i varje klass får prisrosett! Kostnad: 40 :- / start! Swishas på plats. Max 50 startande totalt.
Dressyrtävling: Här skapar du ditt eget program och ger domarna en skiss på det på plats, innan första start. Topp 5 totalt får prisrosett! Kostnad: 40 :- / start. Swishas på plats. Max 50 startande totalt.
Käpphästlopp: Alla som springer loppet får nummerlapp och medalj. Nummerlapp hämtas ut i informationstältet på plats, innan loppet. Loppen kommer ske i tre åldersindelningar. Loppet går även att anmäla sig till på plats. Gratis!

Startlistor till hopp- samt dressyrtävlingen kommer ut måndag 3/4, på YRUS och Ystad Ridklubbs sociala medier (men kommer även finnas på plats):
👉🏼 yrk_yrus @IG
👉🏼 YRUS – Ystad Ridklubbs Ungdomssektion @FB
👉🏼 ystad_ridklubb @IG
👉🏼 Ystad Ridklubb @FB

💌 Anmälan till hopptävling, dressyrtävling och käpphästloppet mejlas till kappahasten23@outlook.com senast fredag 31/3!

Försäljning av kaffe, dryck och enklare förtäring kommer att finnas. En heldag med käpphästar, glädje och gemenskap – ALLA är välkomna! ☀️

Temadagar på Glimmingehus – Den medeltida skrivaren

Välkommen till den medeltida skrivarens värld! Vad skrev man på och med vilka redskap? Vem skrev och vad skrev de? Prova själv med gåspenna och bläck!

Temadagar på Glimmingehus – Rustning & vapen

Jens Holgersens väldiga borg från senmedeltiden är den perfekta platsen för detta spännande & populära tema!

Temadagar på Glimmingehus – Medeltida sjörövare

Jens Holgersen Ulfstand – Glimmingehus byggherre – var en fruktad kapare i Östersjöområdet i skarven mellan 1400- och 1500-talet. Det fanns massor med andra medeltida pirater som norrmannen Alf Erlingsson, skåningen Nils Jönsson Svarte och tyske Klaus Störtebeker. Därför viger vi två dagar till deras dramatiska värld!

Temadagar på Glimmingehus – Rustning & vapen

Jens Holgersens väldiga borg från senmedeltiden är den perfekta platsen för detta spännande & populära tema!

Temadagar på Glimmingehus – Hantverk i bygghyttan

Lär dig göra en tegelsten och prova att smida i smedjan!

Temadagar på Glimmingehus – Det medeltida köket

Kom och upplev två dagar med medeltidensmatssysslor!

Äggristning

Tillsammans med konstnär Maria Lancing ristar vi på ägg färgade med lökskal. Allt material och fika finns! Det är bra om du har med dig en kartong till dina ägg, ett förkläde och en handduk. På plats finns även en ung kvinna från Ukraina som visat hur man dekorerar ägg med vaxbatik

Äggristning

Tillsammans med konstnär Maria Lancing ristar vi på ägg färgade med lökskal. Allt material och fika finns! Det är bra om du har med dig en kartong till dina ägg, ett förkläde och en handduk. På plats finns även en ung kvinna från Ukraina som visat hur man dekorerar ägg med vaxbatik.

Påsklov på Glimmingehus

På påsklovet händer det en massa spännande på Glimmingehus!
I Jens Holgersens mäktiga riddarborg kan du gå på visning med påsktema – hur firade man högtiden som tillsammans med julen var årets största?

Du kan även pyssla i vår påskverkstad och rista färgade ägg, samt göra påskkort. På skärtorsdag tar påskkäringarna över verkstaden!
Kom gärna utklädd och få hjälp att bli en både fin och småläskig påskgubbe/gumma.

Visningar: mån-tors kl 14. Långfredag – annandag kl 12 & 14.
Verkstad: mån-fre kl 11-14.