MovEat Simrishamn

Upptäck spännande smaker och nya platser! Vi har valt ut åtta smakstopp i Simrishamn, allt ifrån mysiga restauranger och doftande delis till originella kryp-in och coola barer. På varje ställe ingår en smakportion. Du och ditt sällskap går, äter och dricker i egen takt och besöker smakstoppen i den ordning ni själva vill.

MovEat Ystad

Upptäck spännande smaker och nya platser! Vi har valt ut åtta smakstopp i Ystad, allt ifrån mysiga restauranger och doftande delis till originella kryp-in och coola barer. På varje ställe ingår en smakportion. Du och ditt sällskap går, äter och dricker i egen takt och besöker smakstoppen i den ordning ni själva vill.

Uno Svenningsson Live på Öja Krog

ÖJA KROG, YSTAD 13 AUGUSTI 2021
KONSERTBILJETTER HÄR

Insläpp: 17:30

Konsertstart: ca 20.00

OBS! Konsertstart är ca tid, kom i god tid för att vara garanterad en bra konsertupplevelse och för att undvika trängsel

Konsert
Konserten är utomhus, samtliga biljetter gäller sittplats under rådande restriktioner. Konserten håller hus på området framför Öja Krog, på gårdsplanen mellan krogen och stallet.

Åldersgräns 13 år (Detta p.g.a. ljudnivån)

Om ni vill sitta med era vänner, köp biljetter i samma order (max 4 biljetter per köp)
Åldersgräns 13 år (EJ tillåtet med yngre i målsmans sällskap)
Det är ej tillåtet medtag av egen mat och dryck.
Försäljning av öl och vin etc samt mat finns på plats.
Tar både kort och kontanter inne på området. Möjlighet till uttag av kontanter finns dock ej!
Paraplyer, stolar, kameror, inspelningsutrustning, barnvagnar, flaskor och husdjur får ej tas in på området.
Om du känner dig minsta sjuk, stanna hemma.
Parkering finns vid Öja Krog. Pris: 50kr/bil som erläggs kontant alt. via swish.
Arrangör är Jubel, de står för konsert, bestämmelser, covid-anpassning, etc. Öja Krog upplåter konsertområdet till konsertarrangören.

Info från dem hittas enklast på www.jubel.se .

Vi på Öja Krog står för mat- och dryckesservering under hela kvällen. Öja Krog tar både kontanter och kort på hela området.

Här besvarar vi vanligt förekommande frågor kring mat, dryck & hålltider:

Framför scenen finns 500 stolar där ni kommer sitta på själva konserten. Frågor gällande detta hänvisar vi till konsertarrangören Jubel AB.

Vi på Öja Krog har ett område i direkt anslutning till era konsertsittplatser, där finns ca 100 sittplatser där ni kan avnjuta mat och dryck innan konserten.

Observera att mat och dryck måste förtäras sittande pga rådande restriktioner och att endast 8 personer får sitta tillsammans i samband med livekonsert även utomhus.

Vi har i år en lättare barmeny med charkuterier, nachos, Skagen, grillade surdegsmackor och även en stor grill med hamburgare och korv.

Vegetariska alternativ till vår hamburgare finns. Grillad surdegstoast går att få vegansk.

Vi tar inga bokningar för ätande utan endast drop in. Vi rekommenderar att komma i tid för plats på matserveringen. Vi öppnar grindarna kl. 17.30 och konserten startar ca 20.00.

Vi har fullständiga rättigheter inne på området och serverar öl, vin, cider, drinkar och alkoholfria alternativ att köpa i dryckesväg.

Det är helt ok att sitta kvar på vår uteservering under konserten men det blir lite längre bak från scenen då alla konsertsittplatserna är mellan scen och serveringsyta.

Observera att mat och dryck måste förtäras sittande pga rådande restriktioner och att endast 8 personer får sitta tillsammans i samband med livekonsert även utomhus.

Vi stänger kl 22.00.

Vi ser mycket fram emot att välkomna er till oss på Öja Krog!

Sommar i Vingården på Köpingsberg

Här får ni uppleva vingården med en hänförande utsikt, se vineriet och höra om hur produktionen går till samt slutligen prova de viner som vi producerar. Våra visningar skall alltid vara lättsamma, roliga, lyxiga men även lärorika. Som sig bör är det vinbonden själv som guidar. I sommar provar vi bland annat vår nya årgång 2015.

Ring vinbonden direkt och boka: 0701-467117 eller boka på nätet.
www.kopingsberg.se
För mer information om pris, hur vi hanterar Corona mm. besök vår hemsida.

Grillkvällar på Lönebostället i Gladsax

Grilla Grafmans färskkorvar och ät från tillbehörsbuffén. Sittplatser inne och ute.

Plura & Carla | Live @ Öja Krog

Insläpp: 17:30. Konsertstart: ca 20.00

OBS! Konsertstart är ca tid, kom i god tid för att vara garanterad en bra konsertupplevelse och för att undvika trängsel. Konserten är utomhus, samtliga biljetter gäller sittplats under rådande restriktioner. Konserten håller hus på området framför Öja Krog, på gårdsplanen mellan krogen och stallet. Åldersgräns 13 år (Detta p.g.a. ljudnivån)

Om ni vill sitta med era vänner, köp biljetter i samma order (max 4 biljetter per köp)
Åldersgräns 13 år (EJ tillåtet med yngre i målsmans sällskap)
Det är ej tillåtet medtag av egen mat och dryck. Försäljning av öl och vin etc samt mat finns på plats. Tar både kort och kontanter inne på området. Möjlighet till uttag av kontanter finns dock ej!
Paraplyer, stolar, kameror, inspelningsutrustning, barnvagnar, flaskor och husdjur får ej tas in på området.
Om du känner dig minsta sjuk, stanna hemma.
Parkering finns vid Öja Kyrka (ca. 300 meter från konsertområdet). Pris: 50kr/bil som erläggs kontant alt. via swish.

Arrangör är Jubel, de står för konsert, bestämmelser, covid-anpassning, etc.

Info från dem hittas enklast på www.jubel.se .

Vi på Öja Krog ansvarar för konsertområdet samt står för mat- och dryckesservering under hela kvällen. Öja Krog tar både kontanter och kort på hela området.

Varmt välkomna!

Sommar i ystad- Enkel matlagning i naturen

Varför är det alltid korv som skall grillas när man träffas ute? Lär dig att laga enklar rätter ute i naturen. På träffen går vi genom hur man enkelt och med små förberedelser kan äta något gott i skogen eller på vandringen tillsammans med familjen och/ eller vännerna. Varför inte prova att göra något nytt tillsammans med styrelsen och medlemmarna i föreningen. Anmäl dig Nu!

Vad ska jag tänka på när jag är ute i skog och mark-Tex. brandrisk, var får jag elda osv. Vi lär oss att tillaga enklare luncher eller mellanmål som tex, krabbelurer, pizza eller tortillas dessert.
Kursen kommer att hållas utomhus och med hjälp av öppeneld eller stormkök.

19/6 Scoutstugan, Nybrostrand: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/mat-och-dryck/sommar-2021–enkel-matlagning-i-naturen/
4/7 Lilleskog: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/mat-och-dryck/sommar-2021–enkel-matlagning-i-naturen2/
11/7 Marietorp, Ystad Sandskog: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/mat-och-dryck/sommar-2021–enkel-matlagning-i-naturen3/
27/7 Köpingebro idrottsplats: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/mat-och-dryck/sommar-2021–enkel-matlagning-i-naturen4/
10/8 Tygegården, Hagestad: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/mat-och-dryck/sommar-2021–enkel-matlagning-i-naturen5/

Oktoberfest

Höstens roligaste fest! Oktoberfest Ystad är tillbaka enligt tradition. I år är det Öja Krog som slår upp dörrarna för 2 dagar av fest i riktig oktoberfestanda. Tyrolertrion ”Eis Bitte” bjuder på hits från ölhallarna i Bayern blandat med afterskischlagers och med bierstube bord och läcker buffé komponerad av Öja Krogs kockar utlovar vi en kväll enligt äkta tysk tradition.
Naturligtvis uppmuntrar vi till allsång och vi kan lova att du kommer vilja stå på bänkarna under kvällen.

Menyn för kvällen är komponerad av Öja Krogs kockar, det kommer att serveras Buffé med Kött, Kyckling, Korvar av olika slag, potatis och grönsaker, allt från sauerkraut till sockerstekta morötter. Såser, tillbehör, och mycket mer!

Efter det blir det fullt ös med DJ Helmut. Dansa till Hände zum Himmel, Ein prosit, Anton aus Tirol, Zikke zakke ända till stängning.

Som om inte detta vore nog kommer vi såklart ha klassiska oktoberfesttävlingar på plats, utmana vännerna i Öja-släggan och se hur många slag du behöver för att få ner spiken i stubben.

Allt detta kan du och dina vänner ta del av för bara 395 kr.

Kom gärna i lederhosen eller dirdnl! Tillsammans ser vi till att göra denna fantastiska årliga tradition till ännu en succé! i samarbete med Öja FF