Matrundan Österlen

Årets Matrunda pågår hela maj. Runt om hos våra 47 medlemmar pågår Matrundan under fem helger i maj. Vi har i år olika tema på helgerna. All information och program för respektive helg finns på vår hemsida.

Fira Morsdag på Österlen

Ta med mamma till Österlen och njut av en fantastisk utsikt och god mat hos oss på Sköllengården B&B.
Vi har sittningar följande tider: 14.00 & 17.00

Det här är vår mors dag meny
*Förrätt
Flädergravad lax serveras med nyskördad Skillingesparris, citron aioli, smörstekta kavringssmulor, ramslöksolja.
*Varmrätt
Lättrimmad ugnsbakad torskrygg med vit o grön Skillinge sparris, äppelcidersmörssås, dillolja och svensk färskpotatis.
*Dessert
Vanilj o vitchoklad pannacotta toppad med
rabarberkompott o saltrostad mandel.
2-rätters: 375:-
3-rätters: 450:-
Boka

Oktoberfest

Höstens roligaste fest! Oktoberfest Ystad är tillbaka enligt tradition. I år är det Öja Krog som slår upp dörrarna för 2 dagar av fest i riktig oktoberfestanda. Tyrolertrion ”Eis Bitte” bjuder på hits från ölhallarna i Bayern blandat med afterskischlagers och med bierstube bord och läcker buffé komponerad av Öja Krogs kockar utlovar vi en kväll enligt äkta tysk tradition.
Naturligtvis uppmuntrar vi till allsång och vi kan lova att du kommer vilja stå på bänkarna under kvällen.

Menyn för kvällen är komponerad av Öja Krogs kockar, det kommer att serveras Buffé med Kött, Kyckling, Korvar av olika slag, potatis och grönsaker, allt från sauerkraut till sockerstekta morötter. Såser, tillbehör, och mycket mer!

Efter det blir det fullt ös med DJ Helmut. Dansa till Hände zum Himmel, Ein prosit, Anton aus Tirol, Zikke zakke ända till stängning.

Som om inte detta vore nog kommer vi såklart ha klassiska oktoberfesttävlingar på plats, utmana vännerna i Öja-släggan och se hur många slag du behöver för att få ner spiken i stubben.

Allt detta kan du och dina vänner ta del av för bara 395 kr.

Kom gärna i lederhosen eller dirdnl! Tillsammans ser vi till att göra denna fantastiska årliga tradition till ännu en succé! i samarbete med Öja FF