La Bohème

Giacomo Puccinis La bohème är en av de stora operaklassikerna. Historien om de fattiga, unga bohemerna bjuder på romantik, dramatik, stora känslor och alldeles, alldeles underbar musik.
Rabatt med Lustkort och Scenpass. Unga under 26 år 50 kr.

Skördetid på Österlen

Hösten är en fantastisk tid på Österlen! Vi bjuder in till skörden, maten, kulturen och hantverket! Under tiden 17 september till 9 oktober kan du uppleva och delta i massor av event kopplade till mat och upplevelser som till exempel guidade mat-, natur- och dryckesvandringar, välfyllda gårdsbutiker och mycket mer! Invigning 17 september – Simrishamns hamn kl 10-15.

Ett samarbete mellan Genväg Österlen, Kiviks Musteri, Kiviks turism, Matrundan Österlen, Rekoringen, SeÖsterlen, Simrishamns Köpmannaförening, Äppelmarknaden i Kivik och Österlen Syd.

Paria

Missa inte Extraföreställningar av sommarens föreställning på Rynge teater i oktober! Den 21 och 22 oktober spelar vi två extraföreställningar av den bejublade Paria!

Jonsson & Co har överlag och åter igen rott i land en formmässigt frejdig och idérik tolkning av ett svenskt dramatiskt verk av bestående värde. Martin Lagerholm, Ystads Allehanda, 3 Juli 2022.
Sophie Lossing både förbryllas och imponeras av välspelad uppsättning av August Strindbergs kammardrama ”Paria” på Rynge teater. Skånska dagbladet, 8 juli 2022.
Rekommenderar PARIA på Rynge teater! En upplevelse att se hur teater, film och musik naturligt förenas. Poetiskt, underfundigt och barnsligt genialiskt med värme!
Katarina Zell, fd konstnärlig ledare på Skillinge teater, 8 juli 2022.
I lördags var jag på Rynge Teater och såg sommarens uppsättning, Paria av Strindberg, regisserad av mitt favoritgeni Christer Jonsson som aldrig gör mig besviken och som alltid överraskar med smarta, roliga och intressanta lösningar.
En fantastiskt bra föreställning där Christer och Lars Schilken är lysande bra på scen och verkligen ger liv åt Strindbergs text. Gå och se gott folk! Spelas bara den här veckan också. Rasmus Gustafsson, fd teaterproducent

Hur tar jag mig till Rynge teater?
Du kan boka NÄRTRAFIKEN* och bli hämtad av en taxi på Ystad station till priset av en enkel buss resa* (se instruktioner nere)

*Hur bokar jag NÄRTRAFIK?
Ring 077-177 44 11 och säg ”Närtrafik”. De ber dig att knappa ditt personnummer. Sen pratar du med en person och kan boka din resa från Ystads station till Ryngevägen 316.
må-fre kl. 17:35 (vi kör dig efter föreställning till närmaste station)
Lördag 15:05 från Ystads station till Ryngevägen 316 och 18:35 från Ryngevägen 316 till Ystad station.
Hjärtligt välkomna!

SAMARA folkmusik blandning mellan orientalisk och nordisk

Ett musikaliskt möte mellan nordiskt och orientaliskt.
Samara utforskar det modala landskapet i musiken från Mellanöstern och Norden. Deras konstnärliga verktyg är melodier, både vokala och instrumentala, rytm och improvisation. Samara består av oudspelaren Ahmad al Khatib, Avin Omar, som sjunger på kurdiska, arabiska och persiska, Youssef Hbeisch spelar slagverk, Stefan Bergman bas och Sten Källman saxofon samt Larisa Ljungkrona, som spelar dragspel och använder sin röst i textlös improvisation och i finska runosånger.

biblioteket & naturum: Sägner om jättar, troll och andra väsen

Nelly från naturum Stenshuvud berättar sägner om jättarna som sägs bo på berget Stenshuvud. Johanna från biblioteket har med sig massor av böcker om jättar, troll och andra läskiga väsen. Perfekt att låna inför kommande läslov och halloween! Böckerna går att låna hem direkt från bokbussen som också finns på plats.

För barn i åldern 4 till 9 år. Vi samlas vid naturum Stenshuvud, Stenshuvuds nationalpark. Föranmälan till naturum på 0414-708 82 eller naturum.stenshuvud@lansstyrelsen.se.

biblioteket & naturum: Djurprat och djursaga

Jag är tjusig må ni tro! Jag är röd på ryggen och vit på magen. Min svans är lång och luden, och mina tänder är sylvassa. Och nästan ingen i skogen hör lika bra som jag! Kom och lyssna på spännande rävprat och rävsaga med Johanna från biblioteket och Nelly från naturum.

För barn i åldern 3 – 6 år i avdelningen Upptäcka på biblioteket. Föranmälan på 0414-81 90 00 eller biblioteket@simrishamn.se

Live Christian Kjellvander

Under Österlen Lyser spelar Christian Kjellvander Live hos oss på Sköllengården.

Redan efter 10 sekunder känns Christian Kjellvanders nya soloalbum som en stor skiva. Det inledande crescendot mynnar ut i ett atmosfäriskt landskap kring hans röst, en röst så mjukt intensiv och nära att det känns som att den sjunger inne i ditt eget huvud. Samtliga av de sju låtarna på fullängdaren tillåts byggas upp och slingra sig framåt på sina egna villkor, ta oväntade vändningar för att sedan plötsligt pausa och liksom titta över sin egen axel innan de drar vidare. Det kan komma lite som en överraskning att detta sound, som rör sig från tystaste tysta till ohämmad utlevelse – allt i ett vidsträckt ljudlandskap – mestadels är liveinspelat i en stockholmskällare av ett tremannaband: Per nordmark – trummor, percussion, Pelle Andersson – Rhodes, prophet 5 o korg Prologue, Christian Kjellvander – Gitarr o sång
”About love and loving again” är Christian Kjellvanders 8e studio soloskiva
”Låtarna är sårbara betraktelser över kärlek och det innerliga berättandet beskriver en värld så mycket större än den privata sfären” – Robert Rotifer, Canterbury July 2020
”Christian Kjellvanders röst rör sig likt en ängel runt musiken och landar alltid perfekt. Vackra arrangemang, fantastiskt musicerande och låtskrivande gör About Love and Loving Again till en tidlös skiva som kommer att låta lika bra om 50 år” – Mark Kozelek