Sabaton

Sabaton fortsätter sin stora Sverigeturné och gör stopp på Ystad arena den 23 februari! Förband på turnén blir även denna sväng bandets goda vän HULKOFF som bjuder på stenhårda heavy metal från Norrlands skogar.

Lunchkör

Kom och sjung tillsammans under en lunchpaus och samla kraft och energi till resten av dagen! Inga krav på förkunskaper eller notläsning utan bara ren sångglädje och nyfikenhet behövs. Att sjunga i kör har enligt forskning en stor positiv påverkan på både kropp och psyke. Körledare är Sara Dahl som har arbetat professionellt och pedagogiskt med körer och körsång i olika sammanhang i snart 30 år.

Drop-in!

Lunchkonsert: Sköna blandade toner med Poliskören i Skåne

Poliskören i Skåne bjuder på varierad musik, från Österlenvisan via Björn & Benny, till en ukrainsk kärlekssång, under ledning av Sasa Krstic. Konferencier Ewa-Gun Westford.

Lunchkonsert: Oktoberjazz

Jan Lundgren är en av Sveriges mest kända och uppskattade pianister och gästar Mariakyrkan med ett program för solopiano.

SAMARA Folkmusik

Ett musikaliskt möte mellan nordisk och orientalisk musik.
Samara utforskar det modala landskapet i musiken från Mellanöstern och Norden. Deras konstnärliga verktyg är melodier, både vokala och instrumentala, rytm och improvisation. Samara består av oudspelaren Ahmad al Khatib, Avin Omar, som sjunger på kurdiska, arabiska och persiska, Youssef Hbeisch spelar slagverk, Stefan Bergman bas och Sten Källman saxofon samt Larisa Ljungkrona, som spelar dragspel och använder sin röst i textlös improvisation och i finska runosånger.

Haaks

Haaks har under pandemin vuxit till Sveriges, ja hela Nordens, största Livestream. Med över 70 000 följare och fler än 150000 unika tittare varje fredag har Haaks lyckats skapa en unik musikalisk plattform där man varje veckoslut gjort magiska spelningar för en lyrisk publik över hela landet.

Nu besöker Bohusläns stolthet oss och bjuder upp till en musikfest ni absolut inte vill missa. Vi utlovar en fantastisk upplevelse med musik, sång och kärlek där era favoritlåtar framförs live av världens bästa Haaks. Nu fortsätter bandet sin hyllade turné under 2022!!

Lunchkonsert: Luthers ungar

Musikalföreställning av Karin Runow, med solister och skönsjungande barnkörer från Ystad och Löderup.

Inför La Bohème

Lars Walldov älskar opera och berättar allt du behöver veta om Puaccinis opera La Bohème, som Malmö opera ger i Ystad den 5 oktober. Dessutom får du höra exempel från olika uppsättningar.

Live Christian Kjellvander

Under Österlen Lyser spelar Christian Kjellvander Live hos oss på Sköllengården.

Redan efter 10 sekunder känns Christian Kjellvanders nya soloalbum som en stor skiva. Det inledande crescendot mynnar ut i ett atmosfäriskt landskap kring hans röst, en röst så mjukt intensiv och nära att det känns som att den sjunger inne i ditt eget huvud. Samtliga av de sju låtarna på fullängdaren tillåts byggas upp och slingra sig framåt på sina egna villkor, ta oväntade vändningar för att sedan plötsligt pausa och liksom titta över sin egen axel innan de drar vidare. Det kan komma lite som en överraskning att detta sound, som rör sig från tystaste tysta till ohämmad utlevelse – allt i ett vidsträckt ljudlandskap – mestadels är liveinspelat i en stockholmskällare av ett tremannaband: Per nordmark – trummor, percussion, Pelle Andersson – Rhodes, prophet 5 o korg Prologue, Christian Kjellvander – Gitarr o sång
”About love and loving again” är Christian Kjellvanders 8e studio soloskiva
”Låtarna är sårbara betraktelser över kärlek och det innerliga berättandet beskriver en värld så mycket större än den privata sfären” – Robert Rotifer, Canterbury July 2020
”Christian Kjellvanders röst rör sig likt en ängel runt musiken och landar alltid perfekt. Vackra arrangemang, fantastiskt musicerande och låtskrivande gör About Love and Loving Again till en tidlös skiva som kommer att låta lika bra om 50 år” – Mark Kozelek