Begagnad vinyl

Försäljning av tusentals vinylskivor, företrädesvis singel och EP från 50-, 60- och 70-tal. Över 50 000 skivor i lager…

Ekdala Traditional Hot Six

Svängig gladjazz med populära Ekdala. Picknick. Ta med det Du vill äta och dricka!
Bokning: holmstrom1947@gmail.com eller 0708346565.

Blue Q

BLUE QUARTET (BlueQ)

Var för sig och tillsammans figurerar medlemmarna i Blue Quartet sedan en ganska lång tid i olika sammanhang. På Österlen med omnejd har man kunnat höra dem i t ex Bluelight Jazzband, på Glimminge skola eller i Vindkraft. I kvartettformatet blir uttrycket luftigare, svängrummet större och låtvalet mer överraskande. Några riktiga örhängen finns på repertoaren men också en hel del ovanliga låtar – allt i en personlig och lyhörd jazzton.

Blue Quartet består av Tore Gislén på flygelhorn och ventilbasun, Håkan Rådström på gitarr, Harald Leander på bas och Anna Hedar på saxofoner i olika storlekar.
Improvisationen är i högsätet, lyssnandet en förutsättning och publikkommunikationen avspänd och självklar när kvartetten tar ton. Musiken är som en vacker jazzbukett – där finns både vanliga och ovanliga blommor, några är späda andra är kraftigare, vissa känner alla igen och andra är sällsynta. Och ganska många går i blåa nyanser.

Uno Svenningsson Live på Öja Krog

ÖJA KROG, YSTAD 13 AUGUSTI 2021
KONSERTBILJETTER HÄR

Insläpp: 17:30

Konsertstart: ca 20.00

OBS! Konsertstart är ca tid, kom i god tid för att vara garanterad en bra konsertupplevelse och för att undvika trängsel

Konsert
Konserten är utomhus, samtliga biljetter gäller sittplats under rådande restriktioner. Konserten håller hus på området framför Öja Krog, på gårdsplanen mellan krogen och stallet.

Åldersgräns 13 år (Detta p.g.a. ljudnivån)

Om ni vill sitta med era vänner, köp biljetter i samma order (max 4 biljetter per köp)
Åldersgräns 13 år (EJ tillåtet med yngre i målsmans sällskap)
Det är ej tillåtet medtag av egen mat och dryck.
Försäljning av öl och vin etc samt mat finns på plats.
Tar både kort och kontanter inne på området. Möjlighet till uttag av kontanter finns dock ej!
Paraplyer, stolar, kameror, inspelningsutrustning, barnvagnar, flaskor och husdjur får ej tas in på området.
Om du känner dig minsta sjuk, stanna hemma.
Parkering finns vid Öja Krog. Pris: 50kr/bil som erläggs kontant alt. via swish.
Arrangör är Jubel, de står för konsert, bestämmelser, covid-anpassning, etc. Öja Krog upplåter konsertområdet till konsertarrangören.

Info från dem hittas enklast på www.jubel.se .

Vi på Öja Krog står för mat- och dryckesservering under hela kvällen. Öja Krog tar både kontanter och kort på hela området.

Här besvarar vi vanligt förekommande frågor kring mat, dryck & hålltider:

Framför scenen finns 500 stolar där ni kommer sitta på själva konserten. Frågor gällande detta hänvisar vi till konsertarrangören Jubel AB.

Vi på Öja Krog har ett område i direkt anslutning till era konsertsittplatser, där finns ca 100 sittplatser där ni kan avnjuta mat och dryck innan konserten.

Observera att mat och dryck måste förtäras sittande pga rådande restriktioner och att endast 8 personer får sitta tillsammans i samband med livekonsert även utomhus.

Vi har i år en lättare barmeny med charkuterier, nachos, Skagen, grillade surdegsmackor och även en stor grill med hamburgare och korv.

Vegetariska alternativ till vår hamburgare finns. Grillad surdegstoast går att få vegansk.

Vi tar inga bokningar för ätande utan endast drop in. Vi rekommenderar att komma i tid för plats på matserveringen. Vi öppnar grindarna kl. 17.30 och konserten startar ca 20.00.

Vi har fullständiga rättigheter inne på området och serverar öl, vin, cider, drinkar och alkoholfria alternativ att köpa i dryckesväg.

Det är helt ok att sitta kvar på vår uteservering under konserten men det blir lite längre bak från scenen då alla konsertsittplatserna är mellan scen och serveringsyta.

Observera att mat och dryck måste förtäras sittande pga rådande restriktioner och att endast 8 personer får sitta tillsammans i samband med livekonsert även utomhus.

Vi stänger kl 22.00.

Vi ser mycket fram emot att välkomna er till oss på Öja Krog!

Saxofontrion Österlens Vindkraft

Musik i sommarkväll med Saxofontrion Österlens Vindkraft. Anna Hedar, Annakarin Bunnel och Håkan Ekvall spelar all möjlig slags musik på alla möjliga slags saxofoner.
Från bassax till sopranino, från Händel till Position Alpha. Njut av musiken och kanske i svalkande dryck i Löneboställets vackra miljö.

Förköp gärna biljett på info@igladsax.se eller070-355 22 88

Fritiden unplugged presenterar Kleerup

Musikgeniet Andreas Kleerup till Ystad & Fritiden Hotell & Kongress den 28 augusti. Andreas Kleerup har blivit synonym med svensk elektropop. Den flerfaldigt Grammis-vinnande Kleerup har samarbetat med artister som Robyn, Lady Gaga, Moby, Teddybears och The Cardigans. Välj mellan två föreställningar.

I boendepaketet ingår övernattning med frukostbuffé, 2-rätters middag och Fritiden unplugged. Pris från 1695 kr/person i dubbelrum.
I paket utan boende ingår 2-rätters middag och Fritiden unplugged.
Pris från 895 kr/person. (exkl boknings avgift)
Begränsat antal rum och platser!

Guest House Blues – Jenny Blue & the Tombstone Shadows

Skånes blues & souldrottning Jenny Blue Jonasson återkommer till Gästis med the Tombstone Shadows och bjuder än en gång på bortglömda örhängen i genrerna Blues / Soul /Pop och Jazz i helt egen skånsk tappning. Med en nysläppt EP är bandet hetare än någonsin och kritikerna summerar: ”Peps har fått en kvinnlig efterföljare i ämnet blues på Skånska”!

Jenny Jonasson – sång
Tor Andersson – gitarr
Gabriel Pyk Waite – kontrabas
Ponta Ottenfelt – percussion
* Entré à 425 inkluderar välkomstdrink, tilltugg, två set sugande blues och bordserverad bluessupé i pausen. Insläpp från kl 19h. Välkomna!
PS. För att undvika onödig trängsel ombeds alla gäster förboka OCH förbetala. info@hhgastis.se

Jazz på Gästis – Going To The Movies

Följ med Mårten Lundgren Quartet & Mimi Terris in i filmens värld. Njut av jazzmelodier från vita duken och kända filmteman omgjorda till jazz: Hur låter temat från ”Star Wars” som bebop? Vad var det för film som jazzsaxofonisten Gerry Mulligan skrev musik till?

Mårten Lundgren har satt samman en grupp bestående av det bästa som Öresundsregionen har att erbjuda och denna afton gästas de även av den fantastiska sångerskan Mimi Terris!
Välkomna till en musikalisk resa genom filmens värld!
Mimi Terris, sång
Mårten Lundgren, trumpet & sång
Zier Romme Larsen, piano
Ida Hvid, bas
Cornelia Nilsson, trummor
Konserten är en del av Ystad Sweden Jazz Festival.
Biljetter à 300kr bokas hos Gästis via info@hhgastis eller Messenger. Det att beställa en jazztallrik à 150kr att avnjutas ute före konserten eller i pausen.

Cocktails n’ Classics på Upp eller Ner

SOMMAREN ÄR HÄR OCH VI GER ER: ETT BÄTTRE TORSDAGSHÄNG!

Varje torsdag, hela sommaren, har vår alldeles egna Albin Hane komponerat ihop temakvällar som ska tillfredsställa fler än ett av era sinnen.

Hane är som många vet inte bara en fantastisk bartender hos oss på Upp eller Ner utan även musiker, DJ och producent – ni förstår säkert var detta landar?

Självklart handlar det om musik och dryck i kombination och varje torsdag tar vi med er på ett nytt äventyr.

Hitta din favorit genre och kom hit för att se vilken dryck vi associerar med musiken för kvällen!

Vad sägs om en kväll med Svenska Hits och en svalkande drink på Hallands Fläder? Old School Hip Hop och en kanna Snoop Dogg? Eller ABBA och en japansk midori-dröm, för det finns väl ingen som missat att ABBA toppade hitlistorna i Japan?

Se till att spana in kalendariet här och boka in dina favoritkvällar:

1/7 – Classics from the 00’s
8/7 – Svenska Hits
15/7 – Avicii Tribute
22/7 – Classics from the 80’s
29/7 – Rock n Roll
5/8 – ABBA
12/8 – Old School Hip hop
19/8 – After Ski
26/8 – TBA

Vad du än har planerat under sommarens alla torsdagar, så lovar vi dig ett bättre torsdagshäng.

VI SES!

Plura & Carla | Live @ Öja Krog

Insläpp: 17:30. Konsertstart: ca 20.00

OBS! Konsertstart är ca tid, kom i god tid för att vara garanterad en bra konsertupplevelse och för att undvika trängsel. Konserten är utomhus, samtliga biljetter gäller sittplats under rådande restriktioner. Konserten håller hus på området framför Öja Krog, på gårdsplanen mellan krogen och stallet. Åldersgräns 13 år (Detta p.g.a. ljudnivån)

Om ni vill sitta med era vänner, köp biljetter i samma order (max 4 biljetter per köp)
Åldersgräns 13 år (EJ tillåtet med yngre i målsmans sällskap)
Det är ej tillåtet medtag av egen mat och dryck. Försäljning av öl och vin etc samt mat finns på plats. Tar både kort och kontanter inne på området. Möjlighet till uttag av kontanter finns dock ej!
Paraplyer, stolar, kameror, inspelningsutrustning, barnvagnar, flaskor och husdjur får ej tas in på området.
Om du känner dig minsta sjuk, stanna hemma.
Parkering finns vid Öja Kyrka (ca. 300 meter från konsertområdet). Pris: 50kr/bil som erläggs kontant alt. via swish.

Arrangör är Jubel, de står för konsert, bestämmelser, covid-anpassning, etc.

Info från dem hittas enklast på www.jubel.se .

Vi på Öja Krog ansvarar för konsertområdet samt står för mat- och dryckesservering under hela kvällen. Öja Krog tar både kontanter och kort på hela området.

Varmt välkomna!