Musik under stjärnorna – Gunhild Carling Family

Gunhild Carling är Sveriges absoluta Swing-drottning med sprudlande spelglädje. Hon är en av de viktigaste ambassadörerna för swingen idag och är globalt erkänd som multiinstrumentalist, sångerska och entertainer. Carling Family är unika med tre generationer familjemedlemmar som spelar åtskilliga instrument, dansar, sjunger och har tagit den klassiska Vaudeville-stilen in i dagens tidsålder med varm, energisk jazz i 1920 tals-stil. Med sin fantastiska underhållning har de turnerat över hela världen.

Support ; Jenny Blue & the Tombstone Shadows
Jenny Jonasson, Malmös egen bluesdrottning, en kvinnlig efterföljare till Peps med blues på skånska är tillbaka med sitt band med Tor Andersson- gitarr och munspel, Gabriel Waite-bas, Ponta Ottenfeldt -trummor & percussion, Johan Liedberg- saxofon

barn under 13 år är välkomna gratis

Musik under stjärnorna – Mats Ronander & Py Bäckman

Support ; Jenny Blue & the Tombstone Shadows , Malmös egen blues drottning, kvinnliga svar på Peps med blues på skånska med sitt band med Tor Andersson-gitarr, munspel, Gabriel Waite- bas , Ponta Ottenfelt-trummor, percussion, Johan Liedberg-saxofon
Barn upp till 13 år är välkomna gratis

13/7 Mats Ronander med gästartist Py Bäckman Mats Ronander är en välkänd och uppskattad artist på Brantevik, en av landets mest rutinerade och respekterade musiker med erfarenhet från bandet Nature och turne ́r med Ulf Lundell och ABBA. 1992 släpptes superhiten ”Gör Mig Lycklig Nu” tillsammans med Kim Larsen. Fortsatt med det egna superbandet ”Low Budget Blues Band”, Badrock, Melodifestivale, femtontalet soloalbum och tusentals konserter runt om i världen. Denna kväll bjuds allt från rytande rock till känslosam blues när en äkta blues-man intar scenen. Mats gästas av pop & rock-ikonen, låtskrivaren och sångerskan Py Bäckman. Py fick med Raj Montana Band sitt genombrott med albumet ”Sista föreställningen”. Py fortsatte som soloartist och låtskrivare känd från tex ”Stad i ljus” med Tommy Körberg och Melodifestivalvinst 1988. På 90talet var Py låtskrivare för gruppen Nordman. Vi känner Py från ”Gabriellas sång”, ”Koppången”, vidare Svensktoppettan ”Min plats på jorden” och ”Älskar du mig så älskar jag dig”. 2014 inledde Py ett turne ́samarbete med Janne Bark som bl.a. resulterade i albumet ”Vi är bara människor”. Kvällen ackompanjeras av Ronanders eminenta band bestående av Pelle Jernryd – Gitar-rer, Magnus Nörrenberg – Keyboard, Micke Nilsson – Bas och Staffan Broden – trummor

Sånger för Ukraina

Musikföreställning i ord och bild för att visa stöd för Ukrainas kamp. Lions Simrishamn sköter om insamling via swish nr 123 161 95 01
tider öppet general rep kl 15. Konsert 1 kl 18 och konsert 2 kl 19.30.

(reserv 21 00 endast vid önskemål behov)
INFO (ljudgubben Mikael facebook)

Donnez på Kulla Nöjesplats

DONNEZ
Donnez är ett dansband som består av Donald Laitila, Andy Ekenmo, Daniel Högå Thofvesson, Dan Gustafsson och Johannes Jarlestål. På Kulla samlas gamla och unga för att dansa och ha trevligt, barn under 15 år får gratis inträde i målsmans sällskap. Det finns även möjlighet att köpa kaffe och smörgåsar, läsk, samt varm korv och hamburgare. Ni hittar till Kulla om ni följer skyltarna från södra avtagsvägen mot Rörum.

KULLA NÖJESPLATS
Kulla nöjesplats, en utomhus dansbana i naturskön miljö på Österlen. Den har anor från mitten av 1800-talet. Kulla är även känd för filminspelningar som t.ex Edvard Perssons ”Allt ljus på mig” och Richard Hoberts film ”Glädjekällan”.

Lotta Engberg har sagt att detta är hennes favoritdansbana och flera andra välkända orkestrar som Sten & Stanley och Ingemar Nordströms har spelat här.

Nöjesplatsen drivs av Rörums Sportklubb, vars medlemmar ställer upp ideellt för allas trevnad.

Lasse Stefanz på Kulla Nöjesplats

Idag är Lasse Stefanz Nordens största dansband!
De har sålt miljontals skivor, vunnit imponerande fyra Grammisar och ett otal Guldklavar (dansbandsbranschens stora pris), medverkat i Melodifestivalen, mängder av radio och tv-program och flera dokumentärer har gjorts. På Kulla samlas gamla och unga för att dansa och ha trevligt, barn under 15 år får gratis inträde i målsmans sällskap. Det finns även möjlighet att köpa kaffe och smörgåsar, läsk, samt varm korv och hamburgare.

Den 22 ton tunga turnébussen rullar så gott som varje helg iväg från Kristianstad och runt hela Norden. Lasse Stefanz fyller ishallar och folkparker i såväl stekande sol som frostiga minusgrader. De levererar taktfast dans- och partymusik i uppemot fyra timmar varje kväll, svetten lackar och bootsen är putsade.

Lasse Stefanz är svensk folkpark när den är som bäst, 46 år sen starten!

KULLA NÖJESPLATS
Kulla nöjesplats, en utomhus dansbana i naturskön miljö på Österlen. Den har anor från mitten av 1800-talet. Kulla är även känd för filminspelningar som t.ex Edvard Perssons ”Allt ljus på mig” och Richard Hoberts film ”Glädjekällan”.

Lotta Engberg har sagt att detta är hennes favoritdansbana och flera andra välkända orkestrar som Sten & Stanley och Ingemar Nordströms har spelat här.

Nöjesplatsen drivs av Rörums Sportklubb, vars medlemmar ställer upp ideellt för allas trevnad. Ni hittar till Kulla om ni följer skyltarna från södra avtagsvägen mot Rörum.

Musik i Äppelriket: Malin Broman & Simon Crawford-Phillips

Möt Sveriges Radios Symfoniorkesters konsertmästare Malin Broman och pianisten Simon Crawford-Phillips på Musik i Äppelriket i ett program med fokus på violan! Duon kommer att spela musik av bl.a. Clara Schumann och Rebecca Clarke samt framföra ett beställningsverk av Djuro Zivkovic.

Musik under stjärnorna – Uno Svenningsson

Konsert på idrottsplatsen i Brantevik med picknick möjlighet ! Vi börjar säsongen med Uno Svenningsson.

Uno är en väletablerad artist aktuell med ny musik; Uno började sin artistkarriär med det populära bandet ”Freda’” som fick sitt genombrott med singeln ”Vindarna”. 1991 fick de en Grammis som ”Årets rockgrupp”. Unos första soloalbum, ”Uno”, släpptes 1994 med mega-hiten ”Under ytan” samt ”Tro på varann” – en duett med Eva Dahlgren. 1996 släpptes uppföljaren ”…due!” som gick upp på albumlistans förstaplacering. Sedan dess har Uno släppt 8 studioalbum som soloartist. Efter medverkan i TV-programmet ”Så mycket bättre” släpptes 2018 ”Andras sånger” med både nya tolkningar och de från TV – bl a hiten ”Du kommer ångra det här”. Nu spelas Uno flitigt igen på de flesta radiokanaler, bland annat med en duett med Per Gessle ”Bara Få Höra Din Röst”.

Musik i Äppelriket: Tonsatt yoga för alla i Musteriets äppelträdgård

Under denna morgontimme bjuds vi in till mjuk morgonyoga med sällskap av sköna toner och vibrationer. Alexandra Maliganis leder yogan och tillsammans med slagverkaren Mika Takehara skapar de en upplevelse där yogan och musiken växlar mellan att vara i fokus och mer i bakgrunden.

Mika Takehara bjuder på likväl improvisationer som på befintliga verk, och med hjälp av rytmer och varma klangsfärer skapar hon en musikalisk värld full av nyanser – en värld som känns både storslagen och intim. Stunden är menad för alla, för dig som utövat yoga förut och för dig som är helt ny till yoga. Kom som du är, gärna med mjuka kläder och med yogamatta alternativt handduk/filt/sjal att yoga på – eller som underlag att vila på om du önskar avnjuta stunden i stillhet. Det kommer även att finnas några stolar på plats för dig som önskar det.

Musteriets goda frukost ingår i priset och avnjuts efteråt.

Evenemanget ingår i festivalen Musik i Äppelriket 5-9 juli.

Vitaby Lanthandel presenterar Albin Lee Meldau

Albin Lee Meldau kommer till lanthandeln! Va mer kan man säga, vilken fantastisk kväll det kommer bli! Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder. Inga stora väskor, max 30×30 cm. Ingen åldersgräns.

Albin Lee Meldau slår verkligen an något i den svenska folksjälen. De osminkade historier som hans låtar vävs kring träffar lyssnaren direkt. Sedan släpper de aldrig taget. Oavsett om det handlar om trasig kärlek, personligt självrannsakande eller nostalgiskt vemod kan lyssnaren relatera och förstå. Något som märks på Albins publik. På hans konserter ryms både gammal och ung, väletablerad och utstött. Alla hittar de sin mening i de vackert eftertänksamma låtarna.
Meldau tog det svenska folket med storm i tv-programmet Så mycket bättre. Sedan dess har hans popularitet bara ökat. Utsålda turnéer har varvats med både svenskspråkiga och engelska släpp. Och för varje utgivning är det allt fler som upptäcker styrkan i Albins själfulla röst och känslosamma anslag.

Perikles på Kulla Nöjesplats

PERIKLES
Det som en gång 1974 började som en fritidsaktivitet efter skolan har genom åren kommit att forma det Perikles som fortfarande turnerar land och rike runt som band! Medlemmar har kommit och gått genom åren men Anders, Wellbo och Pex har bestått! Ni hittar till Kulla om ni följer skyltarna från södra avtagsvägen mot Rörum.

Namnet tog man efter den danske ”öl-gubben Perikles” i förhoppningen om att få lite ”gratis reklam” och åka lite ”snålskjuts” på Tuborgreklamen. 1982 kom det stora genombrottet med låten ”Var ska vi sova inatt”, ett varumärke som ibland är större än själva bandnamnet och en låt som än idag får fart på gammal som ung! 1994 medverkade man även i Melodifestivalen med låten ”Vill du resa till månen med mig”, där man slutade på en 6:e plats.

KULLA NÖJESPLATS
Kulla nöjesplats, en utomhus dansbana i naturskön miljö på Österlen. Den har anor från mitten av 1800-talet. Kulla är även känd för filminspelningar som t.ex Edvard Perssons ”Allt ljus på mig” och Richard Hoberts film ”Glädjekällan”.

Lotta Engberg har sagt att detta är hennes favoritdansbana och flera andra välkända orkestrar som Sten & Stanley och Ingemar Nordströms har spelat här.

På Kulla samlas gamla och unga för att dansa och ha trevligt, barn under 15 år får gratis inträde i målsmans sällskap. Det finns även möjlighet att köpa kaffe och smörgåsar, läsk, samt varm korv och hamburgare.

Nöjesplatsen drivs av Rörums Sportklubb, vars medlemmar ställer upp ideellt för allas trevnad.