Segla Till Åhus med Jakten Hoppet

Tvådagars segling med Hoppet till Åhus.

Pastaworkshop – gör din egen pasta

Detta är en workshop under en eftermiddag, då du får tillfälle att lära dig göra pasta helt för hand; från att göra en perfekt deg, till att kavla för hand (med den italienska kaveln Mattarello) och sedan göra din pasta.

Du lär dig planera pastahantverket. Du får lära dig tips och trix. Du kommer att få med dig ca 1 kg pasta hem – både fylld och ofylld pasta, några olika sorter – som du själv gjort! Avslutas med lite ost, chark och en skvätt vin.
Garanterat lärorikt om du är matlagningsintresserad! Ledd av Sveriges enda Sfoglina Helena Törnblom, Pastahantverket, allt på vackra Borregården.
Varmt välkommen!

Sommar i ystad- Enkel matlagning i naturen

Varför är det alltid korv som skall grillas när man träffas ute? Lär dig att laga enklar rätter ute i naturen. På träffen går vi genom hur man enkelt och med små förberedelser kan äta något gott i skogen eller på vandringen tillsammans med familjen och/ eller vännerna. Varför inte prova att göra något nytt tillsammans med styrelsen och medlemmarna i föreningen. Anmäl dig Nu!

Vad ska jag tänka på när jag är ute i skog och mark-Tex. brandrisk, var får jag elda osv. Vi lär oss att tillaga enklare luncher eller mellanmål som tex, krabbelurer, pizza eller tortillas dessert.
Kursen kommer att hållas utomhus och med hjälp av öppeneld eller stormkök.

19/6 Scoutstugan, Nybrostrand: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/mat-och-dryck/sommar-2021–enkel-matlagning-i-naturen/
4/7 Lilleskog: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/mat-och-dryck/sommar-2021–enkel-matlagning-i-naturen2/
11/7 Marietorp, Ystad Sandskog: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/mat-och-dryck/sommar-2021–enkel-matlagning-i-naturen3/
27/7 Köpingebro idrottsplats: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/mat-och-dryck/sommar-2021–enkel-matlagning-i-naturen4/
10/8 Tygegården, Hagestad: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/mat-och-dryck/sommar-2021–enkel-matlagning-i-naturen5/

Workshop: Rosor och väldoft

När det ljuvliga rosariet står i full blom möts vi här för att njuta av doften. Vi inleder med att örtterapeut Eva Olsson berättar om rosorna, både historiskt och hur vi kan glädjas åt dem som smaksättare och i välgörande hudvård.

Tillsammans gör vi ett härligt badsalt med rosenblad som du får med dig hem att njuta av. Det bjuds också på smakprover i rosornas tecken. Förbokning till Klostrets reception 0411-57 72 86. Avgift 240 kr, medlemmar i YF – Ystads Kulturhistoriska Förening med trädgårdsgruppen Sub Rosa 200 kr. I priset ingår guidning, smakprover samt material och handledning.