Head Peace

Ett dansande universum där den inre rösten gungas av grooves.
Head Peace är hiphopstjärnan Niki ”Awandee” Tsappos första renodlade scenverk, här fördjupar hon sig i konstformen dans som hon älskar. Med grunden i hiphop förs vi in i ett afrofuturistiskt universum. Genom dansande konversationer välkomnas publiken in till ett meditativt head space där det egna sökandet av peace står i centrum.

Här lyssnar vi in den delen av oss själva som alltid vet och låter den leda vår väg. I en drömsk och intim tillvaro där lugnet simmar, grooves gungar och rytmer rullar får vi utrymme att landa och vila våra tankar för en stund. Gränsen mellan den inre och yttre världen blir alltmer suddig, rörelsen är språket och dansen är fri.
Vad är det vi väljer att släppa ut i det yttre spacet och vad väljer vi att behålla?

På scen ser vi Kelly Bigirindavyi och Claudio “Comics” Fernandes, två internationellt etablerade freestyledansare med ett starkt personligt uttryck. Genom dansen tar de med oss in i deras huvuden till tankarnas värld. Musiken till föreställningen är skriven av kompositören Ayesha Quraishi.

Produktion: Riksteatern i samarbete med Niki Tsappos och Cipha64.

Rollercoaster

Futuristisk pop-punkig jonglering i världsklass!
Nervkittlande jonglering och äkta glädje! Wes Peden, en av världens främsta jonglörer, tar med dig på en hisnande färd fylld av unika trick. Det blir snurrande tallrikar, uppblåsbara tuber och discojonglering till ljudet av beats och melodier skapade av ljudsamplingar från berg -och dalbanor. Följ med Wes i fartfyllda kurvor, en lång tub blir en bana där bollar flyger genom öglor, spiraler, och korkskruvar. Spänn fast dig för en berg-och-dalbane-spännande upplevelse som har världspremiär i Sverige!

Produktion: Riksteatern
Regi & utförande: Wes Peden
Musik: Originalmusik av Mika Forsling
Scenografi: Uppblåsbara stukturer av Félix Chameroy
Ljusdesign: Vilhelm Montán Lindberg

Längd 1 timme

YSTADREVYN – Riskfritt

Ystadrevyn tillhör numera de mest etablerade revyerna i Sverige. Med skojfrisk humor och fräcka inlägg får ensemblen hela teatern att skratta. Ystadrevyn hittar sitt underlag från svenska och framförallt danska textförfattare och därför anses Ystadrevyn vara lite mer vågad än andra revyer.

Ensemblen i år innehåller förutom de gamla revyrävarna , Nils Gunnar Snygg, Maria Gunnarsson, Rebecca Erlandsson, Lars-Åke Kristensson, Marcus Hadriz även nya ansikten som Hans Peter Edh, Renée Jonsson och Malin Stenkilsson. En ensemble som heter duga. Regi: Nils Gunnar Snygg, Koreografi: Carl Johan de Neergaard, Kostym/Scenografi Lars Rehnett. Orkester: MIDAS