Operafabriken presenterar Ödets Makt på Ystad Teater

Med energi så det bara skräller om det, ett passionerat team och med talangfulla internationella sångare från alla världens hörn – presenterar Operafabriken nu underbara Ödets Makt. I augusti har du chansen att uppleva detta sällan spelade mästerverk LIVE på fantastiska Ystads teater. Upplev en magisk sensommar tillsammans med oss – du kan välja om du vill se konserten live eller streama föreställningen hemifrån. Oavsett utlovar vi en fantastisk kväll med passion som du sent kommer att glömma!

Originaltitel: La Forza del Destino
Regi : Märit Bergvall
Dirigent : Giovanni Impellizzeri
Medverkande : Leena Malkki, Igor Stroin, Josefine Andersson, Alexander Polkovnikov, Marko Nykänen, Antonio Azpiri mfl
Föreställningen framförs på italienska och ackompanjeras av orkesterensemble.

Ödets makt, denna mörka och och hänförande episka opera – en berättelse som lockar och skrämmer oss. En berättelse som skildrar hur rasism och tvångsmässigt krav på hämnd krossar en familj i ett krig där syster står mot bror, far mot dotter och vänner mot vänner. En berättelse där ingen försoning finns förutom musiken, denna glänsande, bubblande lavaström av underbara toner -Verdis mästerverk!

Kung Arthur

Sommarteatern i Ystad är tillbaka igen efter ett pandemiår som satt käppar i hjulen för föreningen. Men inte längre, nu välkomnas publiken till Åbergs Trädgård där Sommarteatern spelar sin egenskrivna musikal Kung Arthur.Ett kungarike i kris skriker efter hjälp – utan ledare är Britannia försvarslöst och rivaler världen över ser sin chans att slå till. Folket börjar viska en bortglömd legend om en sten, om ett svärd, och om en kung. Allting vänds upp och ner när denna kung visar sig vara någon helt annan än förväntat.

Arthur är en helt vanlig kille som saknar alla de färdigheter som behövs för att kunna leda landet framåt. Men det är så det är skrivet och då också så det ska vara. Arthur drar svärdet och tvingas kämpa mot fördomar, förtryck och förakt i en berättelse om gemenskap under mörka moln. Under resan stöter han på ädla riddare och runda bord. Trollkarlar och magiska väsen. Vänner och fiender.

Sommarteaterns Kung Arthur är en familjemusikal med extra allt. Förvänta dig fantastisk musik, rörande historier, och spännande karaktärer. Allt detta invävt i ett nät av intriger och spänning som tilltalar unga såväl som gamla. ”Kung Arthur” följer numera etablerad tradition att omvandla det gamla till nytt. Familjemusikalen baseras på uråldriga berättelser och skrönor twistade till något sällan skådat. Föreställningen har återigen ett nyskrivet manus av Filip Jönsson, Anna Ståhl, Hilda Ståhl och Hannes Nilsson. Våra låtskrivare Frida Green och Christoffer Zaar återvänder med otroligt bra låtar, som nu är ännu mer invävda i berättelsen.

I 20 år har Sommarteatern i Ystad kämpat för att framföra högklassig underhållning med samhällsaktuella budskap för att locka en publik i alla åldrar. År efter år möter publiken sommarteaterns skådespelare, som alltid ger allt. Efter rekordåret 2019 och ”De tre musketörerna” och 2020 års pandemi är Sommarteatern i Ystad tillbaka med mer energi och ännu större glädje. Vi kämpar för att producera något som inte kan hittas på någon annan plats än just på vår scen ute i Öja. Det är svårt att beskriva i ord. Det måste helt enkelt upplevas.

30.000 dagar – Livet en vandring

30.000 dagar är utformat som ett 3-dimensionellt scenkonstverk, som mycket verklighetstroget, omsluter lyssnaren och får oss att färdas genom tiden.

I Sverige lever vi i medeltal 82 år och 2 månader – det är exakt 30.000 dagar som var och en formar våra liv. I verket 30.000 dagar – livet en vandring går vi ut på en vandring där frågor om livet och förgängligheten sätts i centrum. Vandringen går genom Skillinge – en av Österlens vackra fiskebyar där människor sedan urminnes tider levt med döden som nära granne, eftersom havet, fisket och sjöfarten ständigt skördade sina offer. Strävsamma samhällen där änkorna var den fjärde största försörjningsgruppen i samhället.

Det glömdas trädgård

Det glömdas trädgård är ett kritikerrosat teateräventyr. En barn- och familjeföreställning för alla som vågar ge & be om hjälp att hitta vägen fram. Föreställningen är som en platsbyggd labyrint som vindlar sig fram från rum till rum, från plats till plats, där såväl barn som vuxna befinner sig mitt i äventyret.

Hamlet

Upplev denna klassiker i ny, modern tappning, men med tidlösa frågeställningar: Vad är människan, arvet, strukturen och hur hanterar vi det? Hamlet är världens mest spelade pjäs och sommarens scenkonstupplevelse! I Skillinge Teaters tappning blir den frodigt galen, frisläppt och lika viktig nu som då Shakespeare skrev den!

Skillinge Teater firar i år 25 års jubileum och första uppsättningen som gjordes i Skillinge var just Hamlet och efter detta år av pandemisk osäkerhet vill extra markera att dörrarna åter öppnas för en större produktion på stora scen; vad passar då bättre än Hamlet, pjäsernas pjäs!

familjemusikal – Kung Arthur

Ett kungarike i kris skriker efter hjälp – utan ledare är Britannia försvarslöst och rivaler världen över ser sin chans att slå till. Folket börjar viska en bortglömd legend om en sten, om ett svärd, och om en kung. Allting vänds upp och ner när denna kung visar sig vara någon helt annan än förväntat.

Föreställningen har ett nyskrivet manus av Filip Jönsson, Anna Ståhl, Hilda Ståhl och Hannes Nilsson. Våra låtskrivare Frida Green och Christoffer Zaar återvänder. Biljetterna släpps till våren 2021.