Ghetto Standup Comedy

”Ghetto Standup Comedy” är ett evenemang med internationella komiker från hela världen, av vilka några du kanske eller kanske inte har satt förut. Showen innehåller en mängd olika komedistilar som härrör från olika kulturell och etnisk bakgrund med syftet att leverera rå humor (som vissa kanske anser vara ”mörk”) samtidigt som de belyser deras kulturella mångfald och personliga upplevelser på ett så underhållande sätt som möjligt. Under hela showen kommer du att höra berättelser från olika urbana uppväxter såsom rasämnen, relationer, svart kultur etc. Allt formulerat på ett mycket omfattande men ändå humoristiskt sätt. Den här showen är rå, den är lös, den är urban och det är organiserat kaos.

Häng med oss på en minnesvärd kväll.

“Ghetto Standup Comedy” event featuring international comedians from all over the world, some of which you may or may not have seen before. The show incorporates a variety of comedy styles derived from various cultural and ethnical backgrounds with the aim of delivering raw humour (which some may consider “dark”) while shining a light on their cultural diversities and personal experiences in the most entertaining ways possibly. Throughout the show you will hear stories from various urban upbringings such as racial topics, relationships, black culture etc.. All formulated in a very comprehensive yet humorous manner. This show is raw, it’s loose, it’s urban and it’s organised chaos.

Join us for an evening to remember.

Föreställningen varar i 90 minuter, inkl. paus.

Christian McBride & Bohuslän Big Band

Den amerikanske jazzbasisten, kompositören och arrangören Christian McBride kommer med Bohuslän Big Band till Ystad! McBride har spelat med och arrangerat för Herbie Hancock, Ray Brown, Isaac Hayes, Chaka Khan, James Brown, Sting, Paul McCartney, Celine Dion, The Roots och Billie Eilish mer fler. Helkväll med Bohuslän Big Band.

Dockteater: Prinsessan på ärten

Margareta Ringheim kommer med sin underbara och uppskattade dockteater! Dramatisering av HC Andersens saga.

Föranmälan!

Arrangeras med stöd av Kulturrådet.

Sagoakuten med Lilla Vilda Teatern

Sagosystrarna rycker ut med sina gyllene vagnar fullastade av väskor med äventyr i. När väskorna öppnas tar sagorna fart genom gestaltning och publiken bjuds in till sagoskogen där kaniner, fladdermöss, tomtar, troll, drakar, älvor och många andra har fullt upp med att förbereda något mycket speciellt. Vad är det som är på gång? Välkommen till en sagolik värld!

Ålder: ca 3-7 år. Föranmälan!

 

Dockteater Speldosan: Grodprinsen

Romantik och spänning med Margareta Ringheims uppskattade dockteater! Föreställningen bygger på en klassisk saga och handlar om vänskapens betydelse och att man ska hålla vad man lovat.

Föranmälan!

Arrangeras med stöd från Kulturrådet.

Musikteater: Sigrid och draken

I föreställningen träffar vi Sigrid och draken, Sigrids farfar, hennes häst Grane och smeden som smider svärdet som ska bekämpa draken. Den odödliga berättelsen som ursprungligen handlar om Sigurd Fafnesbane har berättats i över 1000 år. I föreställningen får barnen driva handlingen framåt, sjunga, räkna, rimma och prata om färger, men störst fokus ligger på att klara av känslor som rädsla och mod.

Ålder: från ca 3 år. Föranmälan!

Visas med stöd från Kulturrådet.

Föreställning med Sagovisa – Laga sagan

Välkomna på föreställning med Sagovisa! Det var en gång en skog, långt borta men ändå nära. I en annan tid, för länge sedan, befolkades skogen av mystiska väsen med magiska krafter. Men då var då och nu är nu och inga väsen syns nu till, inga magiska ramsor hörs, bara trädens eviga sus. Vad har hänt med magin och varför är sagan trasig? Går det att väcka magin till liv och kan sagan bli hel igen? Bara barnen har svaret. I ”Laga sagan” blir barnen medberättare i en dockföreställning om fantasins kraft. En sagobok öppnas och för oss in i en annan värld, en värld där allt är möjligt.

Ålder: ca 3-8 år. Föranmälan!

Människans bästa vän

En rösterik och charmig skildring av två själar som söker gemenskap; En övergiven dam, Rosa Nilsson, och hennes fyrbenta livskamrat, som väntar i en tömd lägenhet. Båda ska slussas vidare – till äldreboendet och till hemmet för herrelösa hundar. Men ingen tänker ge sig utan strid. En poetisk komedi om att inte ge upp. Med nyskriven smäktande jazz, evergreens av mästarna och en och annan vals. Smålands Musik & Teater med Åsa Arhammar och Kalle Malmberg i rollerna. Biljetter: 50-350 kr. Scenpass- och lustkortsrabatt.

Pomperipossa

Pomperipossa – en riktig gammal tossa! Med rim, ramsor och glimten i ögat kastar sig Teater Trassel sig över och trasslar in sig i den klassiska sagan om Pomperipossa med den långa näsan. Med hjälp av publiken och småfåglarna i skogen lyckas de oftast lura häxan och nysta sig fram till ett lyckligt slut.

Slick – En dansperformance som slår

Dragkingen Qarl Qunt äntrar scenen och vi följer med på hans fjärde världsturné – både på och bakom scenen. Qarl har det fastaste handslaget och tycker att få saker går upp mot att pickla grönsaker. Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance. Sofia Södergård är Qarl Qunt! Hon är utbildad
på klubb- och streetdancescenen i New York och en av grundarna till danskompaniet P*fect som bland annat setts på Melodifestivalen och varit förband till Lady Gaga.