Operett: Askungen

Operetten återvänder till Ystad i den komiska Askungen. Gräddan av Sveriges operasångare med Rickard Söderberg i spetsen, orkester i en storslagen skratt- och musikfest.
12 föreställningar i början av juli.

Det stora oväsendet – opera på lastbil

En burlesk fars med häxor, präster och gycklare framförd Malmö operas masterstudenter på Ystads teaters parkering. Manus av Rickard Söderberg.
OBS! Ta med egen stol.

Aldrig glömd – en skröna om min mamma

En hissnande föreställning genom svensk kvinnohistoria full av fantasi och drastisk humor! Skådespelaren och dramatikern Fia Adler Sandblad och regissören Bortas Josefine
Andersson från 123 Schtunk bjuder på en resa som spänner från Gustav III:s Sverige och f.d. tukt- och spinnhuset vid Gullbergsvass i Göteborg fram till våra dagar. I händelsernas centrum står den ensamma mamman Marianne.

Stolthet och fördom

Teater Halland gästspelar med Stolthet och fördom, baserad på Jane Austens roman med samma namn. Fem manliga skådespelare spelar alla roller i en drastisk, humoristisk och lekfull historia om systrarna Bennet och deras friare, utforskas det kvinnliga rummet där dygden är allt och utrymmet begränsat.

Trollflöjten

I en värld där ingenting är vad det ser ut som pågår en bitter strid om makten. En prins på besök blir indragen i kampen och den unga Pamina blir den avgörande brickan i spelet.
Världens mest spelade opera bjuder på oändliga möjligheter och hos oss på Skånska Operan blir alltihop ett spel där magin kan hjälpa dig lösa gåtan, eller förlora allt!
Mozarts odödliga musik ramar in denna saga om makt, falskhet, ära, sanning och kärlek. Så följ med till en värld där allt verkar möjligt och låt dig åter förföras av skönheten och magin.

Musik: Wolfgang Amadeus Mozart Översättning: Ola Hörling

I rollerna: Tamino – Joel Forsström, Pamina – Linna Sjösvärd, Nattens Drottning – Amelie Flink, Sarastro – Jakob Antonér, Papageno – Victor Rydén, Papagena – Jenny Viklund, Dam 1: Helena Magnusson, Dam 2: Julia Andersson, Dam 3: Sara Norrback Carlsson, Monostatos – Christer Arwidsson, Flicka 1 – Märta Klasson & Flicka 2 – Elsa Moberg

Piano & Kapellmästare – Maria Ingemarsson Berg, Violin 1 – Maria Wernberg, Violin 2 – Paul Slawik, Viola – Sebastian Flögel, Cello – Henning Fredriksson & Flöjt – Marianne T. Clement

Regi: Ola Hörling, Musikaliskt ansvarig: Maria Ingemarsson Berg, Producent: Åsa Jensen. Kostymör: Fredrika Lilius, Scenograf: Rigmor Grönwall, Turnéledare/Produktionsassistent: Gabbie Barck

Biljetter från 260 kronor

Familjeföreställning: Münchhausen

Familjeföreställning med Staffan Björklunds teater! Münchhausen tar med oss till ett gym där träningsredskap besjälas och får drömroller i en riktigt skröna!
Följ med på en resa till kejsares och sultaners palats – och till månen! I gymmet tänjs det på det mesta, men inte sanningen.
Föreställningen ges i Stora Salen i borgen och måste förbokas online. Välkomna!

Det stora oväsendet – opera på lastbil

Malmö Opera på torget i Tomelilla – opera för alla!
För femte året i rad ger vi oss ut på lastbil i Skåne. Den här gången med en svart komedi om ”det stora oväsendet”, 1600-talets häxhysteri – dåtidens cancerkultur. Till tonerna av Vivaldi, Händel, Rameau m fl bjuds publiken på en resa i tiden. Vi möter skådespelerskor och musiker. De slår upp luckorna till sin teatervagn för att spela en pjäs. Men de blir hela tiden avbrutna av olika personer som stör och lägger sig i. Det dröjer inte länge förrän häxanklagelserna viner kors och tvärs. Det stora oväsendet skonar ingen och snart sitter alla i klistret. Den som hade haft lite trollkraft ändå …

Ett samarrangemang mellan Malmö Opera, Tomelilla kommun och Tomelilla Riksteaterförening.

Fri entré!