Kvällsseglingar Jakten Hoppet Brantevik

Kvällssegling med jakten Hoppet Brantevik. Måste ses o upplevas!

Musik i Äppelriket, sagor under eken

Evenemanget är gratis och riktar sig till barn. Antalet platser är begränsade och biljett måste förbokas. Boka biljett från och med 1 juli genom att ringa Stenshuvud naturum på 0414-81 96 72. Biljetten hämtas på plats. Tillgänglighet: Via HC-hiss inne på naturum går det att ta sig ned till eken.

Kom och lyssna på när naturums guider berättar sagor under eken, ackompanjerade av spännande naturljud och Ensemble Mare Balticums historiska instrument. Kan du särskilja den susande vinden i träden från ensemblens mystiska vinare?

Ensemble Mare Balticum består av Per Mattsson, Ute Goedecke, Tommy Johansson, Stefan Wikström och Fredrik Persson.
Instrumenten som kommer att användas är forntida ljudredskap som bl.a. vinare, benflöjt, lithofon, visslepipor och skogsdjävlar (små friktionstrummor).
_____________________

Musik i Syds egna Ensemble Mare Balticum besitter onekligen specialkompetens inom den tidiga musiken! Musiken de fördjupat sig i komponerades som senast under 1600-talet och kommer framför allt från länderna kring Östersjön. Musikerna har stor erfarenhet av att presentera renodlade konserter och ger därtill historiska och pedagogiska konsertprogram där de levandegör historia med musik, för såväl vuxna som för barn och unga. Ensemblen bildades 1989 och har tagit sitt namn efter Östersjön – Mare Balticum.

Ensemblen har samarbetat med personligheter som Sven Wollter, Cecilia Frode, Göran Stangertz, Roger Pontare, Marika Lagercrantz, Bo Eriksson och Martin Bagge. Ensemblen Mare Balticum samarbetar dessutom återkommande med nutida tonsättare och har fått nyskriven musik för tidiga instrument av t.ex. Sven-Erik Bäck, Gunnar Valkare, Johan Magnus Sjöberg och Reine Jönsson.
_____________________

Musik i Äppelriket 2–10 juli samlar under en sommarvecka i Kivik världsmusiker, poeter, naturvårdsguider och biologer för att gemensamt sjunga naturens och kulturens lov mitt under den lummigaste och frodigaste tiden på året, för vuxna och för barn. Se hela programmet på www.musikiappelriket.se

Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs och samtliga programpunkter kommer att anpassas för att vara så trygga som möjligt.

Musik i Äppelriket arrangeras av Musik i Syd och Sällskapet Pro Musica i samarbete med Kiviks församling, Kiviks Musteri och Länsstyrelsen Skåne, med stöd från Simrishamns kommun.

Sjöbo Sommarmarknad **inställd**

Sjöbo sommarmarknad, ett av de mest uppmärksammade sommarnöjena i trakten ända sedan starten 1864. Marknaden i Sjöbo är en av landets största med ungefär 100 000 besökare, 600 knallar och flera kilometer marknadsstånd, serveringar och tivoli.

Gå en runda för en god sak

Tipsrunda till förmån för BARNCANCERFONDEN, KVINNOJOUREN på Österlen och Operation Smile med start o mål på gräsmattan framför Hotel Svea. Startavgiften 100:- / vuxen (barn gratis) går oavkortat till hjälpverksamheten enl ovan. Barn har egna frågor.
Start mellan 10.30 och 12.30.

Om man inte har möjlighet att vara med men ändå vill ge ett bidrag går det bra att swisha 1236507032 Simrishamns Rotaryklubb alternativt betala till bankgiro 5430-6477.
Vid frågor kontakta Anna på 070-669 42 98.

Motorlördag i Simrishamn

Nybilar, nostalgifordon, fräcka amerikanare, veteranmoppar och gratis hoppeborg och glass till barnen! Tillsammans med musikunderhållning och extra länge öppet i butikerna! Så brukar vår uppskattade Motorlördag te sig och vi hoppas det kan bli verklighet i år igen. Ett trevligt samarrangemang med Lions och Autoseum.

Utomhuskonsert med Thomas Ledin **framflyttad till 22 juli 2022**

Räkna med allsång, minnen och folkfest. Allt annat vore otänkbart när Tomas Ledin åker ut på sommarturnén En Nådens Sommarkväll – alla klassiska hits. Insläpp från kl 18.

familjemusikal – Kung Arthur

Ett kungarike i kris skriker efter hjälp – utan ledare är Britannia försvarslöst och rivaler världen över ser sin chans att slå till. Folket börjar viska en bortglömd legend om en sten, om ett svärd, och om en kung. Allting vänds upp och ner när denna kung visar sig vara någon helt annan än förväntat.

Föreställningen har ett nyskrivet manus av Filip Jönsson, Anna Ståhl, Hilda Ståhl och Hannes Nilsson. Våra låtskrivare Frida Green och Christoffer Zaar återvänder. Biljetterna släpps till våren 2021.

Sweden 3 days – höghjulslopp

Välkommen till tre dagars spektakulära tävlingar. För första gången på moderna dagar kommer det att ske ett cykellopp i Sverige. Det här är som inget annat. Att se de fantastiska åkarna som mästrar sina jättecyklar genom höghastighetshörn är definitivt en spännande upplevelse.

race 1 tempolopp 2 juli 10:00
race 2 circuit race 2 juli 18:30
race 3 circuit race 3 juli 15:00
race 4 uthållighet 4 juli 13.30

Diggiloo

Diggiloo är inte bara familjeunderhållningen med stort F. Det är både vårkänslor och sommarvärme i ett. Komplett med ett aldrig sinande högtryck – levererat av landets kanske hetaste artister. Insläpp från kl 17.

Explore Ystad

Explore Ystad är en stadsvandring där du får lösa utmaningar längs vägen. Hyr en ryggsäck med låsta fack och spelet kan börja Aktiviteten är ett sätt att se och uppleva Ystad som passar alla. Med hjälp av det som finns i ryggsäcken, letar ni er fram på Ystads gator och gränder. Samtidigt som ni löser olika problem, så lär ni er en del om staden. Lite klurigheter, shopping, lite klurigheter till och så fika förstås.

Explore Ystad tar 2,5-3 timmar att genomföra, handikappanpassat(inga trappor!), frisk luft och motion ingår!

Starta när ni vill: vardagar 10.00-13.00, lördagar, söndagar och helgdagar 10.00 -10.30

Pris fr 250:-/ 2 personer. Familjepaket finns.