Veteranträff Skåne-Tranås

Plöj med egen traktor, visa oss din veteran. Kom gärna och titta på våra fordon, fikatältet är laddat.
Vi finns strax utanför Skåne-Tranås, skyltning kommer att ske.
Traktorvännerna och Fergusonklubben Grålle Skånesektionen

Art Walk

För sjätte året i rad möter du konstinstallationer i anknytning till vandringslederna i Tjörnedala Strövområde. Slingan kallar vi Art Walk och i år presenterar vi 14 verk av konstnärer från ÖSKG, elever i åk 2 på Österlenskolan för konst och design samt projektet Grief & Hope vid Malmö Universitet, K3. Art Walk är ett samarbete mellan ÖSKG och Stiftelsen Skånska Landskap.

Kung Arthur

Sommarteatern i Ystad är tillbaka igen efter ett pandemiår som satt käppar i hjulen för föreningen. Men inte längre, nu välkomnas publiken till Åbergs Trädgård där Sommarteatern spelar sin egenskrivna musikal Kung Arthur.Ett kungarike i kris skriker efter hjälp – utan ledare är Britannia försvarslöst och rivaler världen över ser sin chans att slå till. Folket börjar viska en bortglömd legend om en sten, om ett svärd, och om en kung. Allting vänds upp och ner när denna kung visar sig vara någon helt annan än förväntat.

Arthur är en helt vanlig kille som saknar alla de färdigheter som behövs för att kunna leda landet framåt. Men det är så det är skrivet och då också så det ska vara. Arthur drar svärdet och tvingas kämpa mot fördomar, förtryck och förakt i en berättelse om gemenskap under mörka moln. Under resan stöter han på ädla riddare och runda bord. Trollkarlar och magiska väsen. Vänner och fiender.

Sommarteaterns Kung Arthur är en familjemusikal med extra allt. Förvänta dig fantastisk musik, rörande historier, och spännande karaktärer. Allt detta invävt i ett nät av intriger och spänning som tilltalar unga såväl som gamla. ”Kung Arthur” följer numera etablerad tradition att omvandla det gamla till nytt. Familjemusikalen baseras på uråldriga berättelser och skrönor twistade till något sällan skådat. Föreställningen har återigen ett nyskrivet manus av Filip Jönsson, Anna Ståhl, Hilda Ståhl och Hannes Nilsson. Våra låtskrivare Frida Green och Christoffer Zaar återvänder med otroligt bra låtar, som nu är ännu mer invävda i berättelsen.

I 20 år har Sommarteatern i Ystad kämpat för att framföra högklassig underhållning med samhällsaktuella budskap för att locka en publik i alla åldrar. År efter år möter publiken sommarteaterns skådespelare, som alltid ger allt. Efter rekordåret 2019 och ”De tre musketörerna” och 2020 års pandemi är Sommarteatern i Ystad tillbaka med mer energi och ännu större glädje. Vi kämpar för att producera något som inte kan hittas på någon annan plats än just på vår scen ute i Öja. Det är svårt att beskriva i ord. Det måste helt enkelt upplevas.

Plura & Carla | Live @ Öja Krog

Insläpp: 17:30. Konsertstart: ca 20.00

OBS! Konsertstart är ca tid, kom i god tid för att vara garanterad en bra konsertupplevelse och för att undvika trängsel. Konserten är utomhus, samtliga biljetter gäller sittplats under rådande restriktioner. Konserten håller hus på området framför Öja Krog, på gårdsplanen mellan krogen och stallet. Åldersgräns 13 år (Detta p.g.a. ljudnivån)

Om ni vill sitta med era vänner, köp biljetter i samma order (max 4 biljetter per köp)
Åldersgräns 13 år (EJ tillåtet med yngre i målsmans sällskap)
Det är ej tillåtet medtag av egen mat och dryck. Försäljning av öl och vin etc samt mat finns på plats. Tar både kort och kontanter inne på området. Möjlighet till uttag av kontanter finns dock ej!
Paraplyer, stolar, kameror, inspelningsutrustning, barnvagnar, flaskor och husdjur får ej tas in på området.
Om du känner dig minsta sjuk, stanna hemma.
Parkering finns vid Öja Kyrka (ca. 300 meter från konsertområdet). Pris: 50kr/bil som erläggs kontant alt. via swish.

Arrangör är Jubel, de står för konsert, bestämmelser, covid-anpassning, etc.

Info från dem hittas enklast på www.jubel.se .

Vi på Öja Krog ansvarar för konsertområdet samt står för mat- och dryckesservering under hela kvällen. Öja Krog tar både kontanter och kort på hela området.

Varmt välkomna!

Hitta arkeologen!

På Österlen finns det ett stort antal fornlämningar och Österlens museum tar hand om ett 20-tal av dem i projektet Se och vårda. Varje onsdag under tiden 7 juli till 11 augusti har en arkeolog gömt sig vid en av våra fornlämningar från sten-, brons- eller järnåldern. För att hitta arkeologen går du på onsdagsmorgonen in på Österlens museums facebooksida eller instagram och finner ledtrådarna till platsen.

Använd museets nya app Fornminnen på Österlen till hjälp i letandet. Appen laddar du ner gratis där appar finns. Arkeologen finns på plats kl. 11-14. Lösenordet för att avslöja arkeologen presenteras på Facebook och Instagram och varierar från dag till dag. Behöver du hjälp att ladda ner appen? Kom till museibutiken så hjälper vi dig. För alla åldrar. Diplom till alla som hittar rätt. Ingen kostnad. Arrangör: Österlens museum

Gå en runda för en god sak

Tipsrunda till förmån för BARNCANCERFONDEN, KVINNOJOUREN på Österlen och Operation Smile med start o mål på gräsmattan framför Hotel Svea. Startavgiften 100:- / vuxen (barn gratis) går oavkortat till hjälpverksamheten enl ovan. Barn har egna frågor.
Start mellan 10.30 och 12.30.

Om man inte har möjlighet att vara med men ändå vill ge ett bidrag går det bra att swisha 1236507032 Simrishamns Rotaryklubb alternativt betala till bankgiro 5430-6477.
Vid frågor kontakta Anna på 070-669 42 98.

familjemusikal – Kung Arthur

Ett kungarike i kris skriker efter hjälp – utan ledare är Britannia försvarslöst och rivaler världen över ser sin chans att slå till. Folket börjar viska en bortglömd legend om en sten, om ett svärd, och om en kung. Allting vänds upp och ner när denna kung visar sig vara någon helt annan än förväntat.

Föreställningen har ett nyskrivet manus av Filip Jönsson, Anna Ståhl, Hilda Ståhl och Hannes Nilsson. Våra låtskrivare Frida Green och Christoffer Zaar återvänder. Biljetterna släpps till våren 2021.

Diggiloo

Diggiloo är inte bara familjeunderhållningen med stort F. Det är både vårkänslor och sommarvärme i ett. Komplett med ett aldrig sinande högtryck – levererat av landets kanske hetaste artister. Insläpp från kl 17.

Explore Ystad

Explore Ystad är en stadsvandring där du får lösa utmaningar längs vägen. Hyr en ryggsäck med låsta fack och spelet kan börja Aktiviteten är ett sätt att se och uppleva Ystad som passar alla. Med hjälp av det som finns i ryggsäcken, letar ni er fram på Ystads gator och gränder. Samtidigt som ni löser olika problem, så lär ni er en del om staden. Lite klurigheter, shopping, lite klurigheter till och så fika förstås.

Explore Ystad tar 2,5-3 timmar att genomföra, handikappanpassat(inga trappor!), frisk luft och motion ingår!

Starta när ni vill: vardagar 10.00-13.00, lördagar, söndagar och helgdagar 10.00 -10.30

Pris fr 250:-/ 2 personer. Familjepaket finns.