Kiviks Marknad

På Kiviks marknad hittar du knallar som säljer allt från kuriosa till mat, underhållning och nöjen som William Arnes anrika motorcirkus, varietéer och mängder med tivoliattraktioner från Skandinaviens största ambulerande tivoli Axels tivoli.

Besök Sveriges största och mest välbesökta marknad. Här finns något för alla!

Sjöbo Sommarmarknad

Sjöbo sommarmarknad, ett av de mest uppmärksammade sommarnöjena i trakten ända sedan starten 1864. Marknaden i Sjöbo är en av landets största med ungefär 100 000 besökare, 600 knallar och flera kilometer marknadsstånd, serveringar och tivoli.

Utomhuskonsert med Thomas Ledin

Räkna med allsång, minnen och folkfest. Allt annat vore otänkbart när Tomas Ledin åker ut på sommarturnén En Nådens Sommarkväll – alla klassiska hits. Insläpp från kl 18.

familjemusikal – Kung Arthur

Ett kungarike i kris skriker efter hjälp – utan ledare är Britannia försvarslöst och rivaler världen över ser sin chans att slå till. Folket börjar viska en bortglömd legend om en sten, om ett svärd, och om en kung. Allting vänds upp och ner när denna kung visar sig vara någon helt annan än förväntat.

Föreställningen har ett nyskrivet manus av Filip Jönsson, Anna Ståhl, Hilda Ståhl och Hannes Nilsson. Våra låtskrivare Frida Green och Christoffer Zaar återvänder. Biljetterna släpps till våren 2021.

Sweden 3 days – höghjulslopp

Välkommen till tre dagars spektakulära tävlingar. För första gången på moderna dagar kommer det att ske ett cykellopp i Sverige. Det här är som inget annat. Att se de fantastiska åkarna som mästrar sina jättecyklar genom höghastighetshörn är definitivt en spännande upplevelse.

race 1 tempolopp 2 juli 10:00
race 2 circuit race 2 juli 18:30
race 3 circuit race 3 juli 15:00
race 4 uthållighet 4 juli 13.30

Diggiloo

Diggiloo är inte bara familjeunderhållningen med stort F. Det är både vårkänslor och sommarvärme i ett. Komplett med ett aldrig sinande högtryck – levererat av landets kanske hetaste artister. Insläpp från kl 17.

Explore Ystad

Som ett ”escape room” i en ryggsäck och med staden som spelplats. Så skulle man kunna beskriva Explore Ystad, 2021:s nya besöksattraktion i Ystad!
En aktivitet för vuxna och tonåringar.

Explore Ystad är en stadsvandring där du får lösa utmaningar längs vägen. Hyr en ryggsäck med låsta fack, lås upp kodlåsen och få nya ledtrådar efter hand som du löser olika klurigheter såsom gåtor och korsord. Aktiviteten är ett nytt och roligt sätt att se och uppleva Ystad och passar vuxna och tonåringar. Lite klurigheter, shopping, lite klurigheter till och så fika förstås.

Explore Ystad tar 2,5-3 timmar att genomföra, handikappanpassat(inga trappor!), frisk luft och motion ingår!

Pris fr 250:-/ 2 personer. Familjepaket finns.

EROSION – Konst och vetenskap i gemensam klimatutställning

Välkommen till vårens stora utomhusutställning som visas i hamnområdet i Ystad. Erosion – en fotoutställning om klimatförändringarna och det som sker längs Skånes kustkommuner. Hur ser det ut? Vem gör vad? Och varför? Fotograf Kristoffer Granath bjuder på en resa genom Skånes kustlandskap. I porträttserien möter vi människor som aktivt jobbar med klimatfrågan och personer som är berörda av den.

Porträtt och intervjuer varvas med personliga reflektioner och fakta från SMHI i en utställning som dokumenterar en av vår tids stora frågor – klimatförändringar. Utställningen är ett samarbete mellan Ystads kommun, SMHI, Erosionsskadecentrum och fotografen Kristoffer Granath. Utställningen pågår 5 januari – 9 mars 2021 och äger rum utomhus vid gång- och cykelvägen vid färjeterminalen samt på sockersilon i hamnområdet i Ystad. Fri entré dygnet runt.