Skrattyoga

Vi skrattar utan anledning och använder andning och rörelse för att få cirkulation i kropp och knopp.

Maria Samuelsson, utbildad skrattyogainstruktör via Laguhter Yoga University, bjuder in till Skrattyoga på LivsVärket på en äng i Järrestad, Rikstolvan 4, 5 km väster om Simrishamn.

Sommar i Ystad -Sommarvandring i naturen

Följ med Eva Olsson, örtterapeut och örtpedagog, ut i naturen. Eva har under många år haft kurser, föreläsningar och vandringar för att dela med sig av sin gröna kunskap. Vi gör en vinäger smaksatt på vilda växter och så smakar vi på ogräsmat.

Att få träffa växterna i deras egen miljö är oslagbart. Vi kan dofta och smaka på dem och känner lättare igen dem när vi möter dem på egen hand nästa gång. När man har ”örtvandrarögonen” på ser man naturen på ett annat sätt, det dyker upp växter man inte upptäckt tidigare och man får en ny upplevelse.

Vi vandrar 2-3 km i naturens gröna skafferi och apotek och gör täta stopp under vägen för att titta på det som växer. Du får tips på användning av växterna både som läkeväxter, som en del av måltiden och hur du kan använda dem för att göra din hud gott. Med oss hem har vi massor av kunskap och inspiration tillsammans med något vi tillverkat under turen.

De fem tillfällena har olika teman men alla tillfällen innehåller också allmänt nyttig grön kunskap.
Anmäl dig nu!

Anmälan arrangemang 42848
Ti 22/6 kl 18-20.30 Dag Hammarskjölds Park. Samling på parkeringen på Folkestorps byväg.
Tema: Vilda växter i hudvård vi kan göra själv. Vi gör en skrubb och en örtolja för huden.

Anmälan arrangemang 42849
Fr 9/7 kl 10-12.30 Svarte. Samling på parkeringen vid stranden
Tema: Vilda växter i köket. Vi gör en vinäger smaksatt på vilda växter och så smakar vi på ogräsmat.

Anmälan arrangemang 42850
Ti 20/7 kl 18-20.30 Sandskogen, norra delen. Samling på parkeringen vid Soldattorpet
Tema: Växternas gröna kraft. Innehåll och beståndsdelar i våra vanligaste vilda läkeväxter.
Vi tillverkar användbara ting för det gröna husapoteket.

Anmälan arrangemang 42851
Fr 6/8 kl 10-12.30 Sandskogen/Nybrostrand. Samling på parkeringen vid TNJ-ängen
Tema: Läkeväxter för egenvård. Vi gör varsin burk salva.

Anmälan arrangemang 42852
Ti 17/8 kl 18-20.30 Dag Hammarskjölds Park. Samling på parkeringen på Folkestorps byväg.
Tema: Naturens läkande kraft. Vi tillverkar ett välgörande fotsalt på växter från naturen.

Sommar i Ystad- Ädla stenars och mineralers helande kraft

Joanna Svensson Josefsson föreläser om det vi dagligen ser i olika former, men som kanske få av oss känner till i form av deras helande kraft och hälsosamma inverkan på oss människor. KOM OCH LYSSNA, SE OCH UPPLEV! LÅT DIG INSPIRERAS av Joannas trollbindande föreläsningar i detta magiska ämne! Anmäl dig nu!

Du kommer under föreläsningstillfällena att få lära dig om stenars och mineralers helande kraft och hälsosamma inverkan på kroppen. Deras ursprung. Få se fysiska prov på råa stenar liksom polerade, arbetade smycken och amuletter. Kunskap om tidigare kulturers användande av ädla stenar och dess innebörd. Exempel på de som finns i vår närmaste omgivning.
Få kunskap om grunderna till hälsan på ett naturligt sätt. Att det är enklare än man tror. Och som urmänniskan visste mer om än vi nutidsmänniskor. Att vi i Ystad med omgivningar bor i ett tidigare mycket vulkaniskt aktivt område. Därför före kommer många vulkaniska stenar även här i Skåne. Sådana man vanligtvis finner på helt andra platser på jordklotet. Skånes nuvarande utformning är c:a 1 700 miljoner år gammal (Bornholm satt ihop med Blekinge) Våra åsar är urbergshorstar som uppstått genom tektoniska sammanpressningar. Som deltagare får du ta del av mycken kunskap i ett brett ämne!

17/6 Rosariet vid Klostret i Ystad: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/miljo-natur-djur/sommar-2021–adla-stenars-och-mineralers-helande-kraft/
15/7 Ystad Saltsjöbad: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/miljo-natur-djur/sommar-2021–adla-stenars-och-mineralers-helande-kraft2/
6/8 Svarteskolan: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/miljo-natur-djur/sommar-2021–adla-stenars-och-mineralers-helande-kraft3/

Sommar i Ystad – Tai chi med meditation

Prova Tai chi gratis. Du ökar och balanserar kroppsenergin och du tränar din koncentration.

Tai chi är en träningsform som utövas av miljoner människor i hela världen. Ursprungligen var tai chi en kampform och många tränar den så även idag. Men det är också väldigt vanligt att tai chi utövas för att få kontroll över kroppen och lugn i sinnet. Vid vår träning får du en första liten inblick i tai chins komplexitet och i dess grundprinciper.

Sommar i Ystad – Krit och kalkfärgsmålning

Vi provar många olika tekniker och material. Flera kvaliteter färg, olika vaxer, metallfärger, schabloner, strukturer med Terrapieno, krackelering, rostpulver, cement och betong look.
Kursledare: Carina Hägg Obs! Anmälan krävs – BOKA!

Sommar i Ystad- Preppa tillsammans!

Hur kan vi som grannar gör du när krisen är ett faktum? När elen inte fungerar och du inte har rinnande vatten? Hur kan jag själv skaffa kunskap om krisen är ett faktum!
Hur ofta gör du en risk och sårbarhetsanalys hemma för att ta reda på hur förberedd just du och din familj är? ANMÄL DIG! se olika länkar för olika platser.

Vår prepping satsning bygger på vetskapen om att de som känner sina grannar och har nätverk i lokalsamhället har större chanser att hantera kriser på bra sätt. Ju mer förberedda och ju mer vi kan om hot och risker desto bättre klara vi oss. Hur ser din situation ut om krisen är ett faktum? Vilka resurser har du som kan vara till hjälp för dig och grannarna. Vad finns i ditt närområde (naturområden, jordbruk, värmestugor)

15/6 Ystad: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/samhalle-politik-fackligt/sommar-2021–preppa-tillsammans/
6/7 Svarte: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/samhalle-politik-fackligt/sommar-2021–preppa-tillsammans2/
13/7 Skårby: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/samhalle-politik-fackligt/sommar-2021–preppa-tillsammans3/
17/8 Glemmingebro: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/ystad/samhalle-politik-fackligt/sommar-2021–preppa-tillsammans5/