Beer & Whisky Festival On Tour

Beer & Whisky Festival on tour är ett turnerande dryckeskoncept som besöker 15 städer under sommaren 2022 för allmänheten över 20 år, med gratis inträde.

Beer and Whisky Festival On Tour är en avknoppning av de stora festivalerna som Expo Stories idag arrangerar i Sundsvall, Uppsala, Borås och Sandviken med start i Sundsvall i november 2021. Varje stopp på turnén kommer ha mellan tio och femton utställare med stort fokus på lokala bryggerier och producenter. Mässan kommer ha ett brett utbud som ger besökarna chansen att öppna upp ögonen för fler producenter och upptäcka nya smaker.

Musik under stjärnorna – Gunhild Carling Family

Gunhild Carling är Sveriges absoluta Swing-drottning med sprudlande spelglädje. Hon är en av de viktigaste ambassadörerna för swingen idag och är globalt erkänd som multiinstrumentalist, sångerska och entertainer. Carling Family är unika med tre generationer familjemedlemmar som spelar åtskilliga instrument, dansar, sjunger och har tagit den klassiska Vaudeville-stilen in i dagens tidsålder med varm, energisk jazz i 1920 tals-stil. Med sin fantastiska underhållning har de turnerat över hela världen.

Support ; Jenny Blue & the Tombstone Shadows
Jenny Jonasson, Malmös egen bluesdrottning, en kvinnlig efterföljare till Peps med blues på skånska är tillbaka med sitt band med Tor Andersson- gitarr och munspel, Gabriel Waite-bas, Ponta Ottenfeldt -trummor & percussion, Johan Liedberg- saxofon

barn under 13 år är välkomna gratis

PG Thelander & Wolfgang Volz

Vi har härmed glädjen att presentera sommarens utställning på FABRIKEN sommaren 2022. En av Sveriges absoluta främsta konstnärer, PG Thelander, kommer att vi att visa ca 40 originalverk från perioden 1990-2020
samt en generöst urval av grafik under perioden 1980-2020. Dessutom kommer vi att visa 2-3 skulpturer i brons av yppersta klass. Totalt visas ca 100 verk av denna folkkära konstnär vars klassiska konst har följt oss flera decennium.

Vidare kan vi stolt presentera Volz/Christo vars fotografier inte upphör att fascinera konstvärlden. Fotografen Wolfgang Volz mötte Christo och hans partner och livskamrat Jean –Claude 1969 på en strand i Australien. Volz var enormt fascinerad av verket och ville absolut träffa konstnärsparet. Så blev det, och detta historiska möte ledde till en livslång vänskap. Volz dokumenterade samtliga verk av Christo från 1971 och fram till hans sista verk Triumfbågen som visades i höstas, ett och ett halvt år efter Christos död den 31 maj 2020. Jean-Claude gick bort 2009. Verken som visas är signerade av både Volz och Christo. Vidare kommer vi att visa de olika tyg material i original som Christo använde vid sina installationer och inpackningar.

Vernissage lördagen den 18 juni kl 13-16. Utställningen varar tom den 6 november.

Arkitektur och livsmiljö 2022

I mitten av juni slås portarna upp med pompa och stått på Skeppet i Simrishamn – då inleds ett av årets stora evenemang: Arkitektur och livsmiljö 2022. Välkända arkitekter och landskapsarkitekter från olika delar av landet besöker oss då för att dela sina tankar och erfarenheter på temat, Gert Wingårdh från SVT:s Husdrömmar är en av dem.

Musik under stjärnorna – Mats Ronander & Py Bäckman

Support ; Jenny Blue & the Tombstone Shadows , Malmös egen blues drottning, kvinnliga svar på Peps med blues på skånska med sitt band med Tor Andersson-gitarr, munspel, Gabriel Waite- bas , Ponta Ottenfelt-trummor, percussion, Johan Liedberg-saxofon
Barn upp till 13 år är välkomna gratis

13/7 Mats Ronander med gästartist Py Bäckman Mats Ronander är en välkänd och uppskattad artist på Brantevik, en av landets mest rutinerade och respekterade musiker med erfarenhet från bandet Nature och turne ́r med Ulf Lundell och ABBA. 1992 släpptes superhiten ”Gör Mig Lycklig Nu” tillsammans med Kim Larsen. Fortsatt med det egna superbandet ”Low Budget Blues Band”, Badrock, Melodifestivale, femtontalet soloalbum och tusentals konserter runt om i världen. Denna kväll bjuds allt från rytande rock till känslosam blues när en äkta blues-man intar scenen. Mats gästas av pop & rock-ikonen, låtskrivaren och sångerskan Py Bäckman. Py fick med Raj Montana Band sitt genombrott med albumet ”Sista föreställningen”. Py fortsatte som soloartist och låtskrivare känd från tex ”Stad i ljus” med Tommy Körberg och Melodifestivalvinst 1988. På 90talet var Py låtskrivare för gruppen Nordman. Vi känner Py från ”Gabriellas sång”, ”Koppången”, vidare Svensktoppettan ”Min plats på jorden” och ”Älskar du mig så älskar jag dig”. 2014 inledde Py ett turne ́samarbete med Janne Bark som bl.a. resulterade i albumet ”Vi är bara människor”. Kvällen ackompanjeras av Ronanders eminenta band bestående av Pelle Jernryd – Gitar-rer, Magnus Nörrenberg – Keyboard, Micke Nilsson – Bas och Staffan Broden – trummor

Kick-off för Sommarboken

Vill du vara med i Sommarboken men vet inte vad du ska läsa? Kom och få boktips av bibliotekarierna. I Skapa-rummet har vi bokmärkesverkstad och vi bjuder dessutom på något gott. Drop-in.

Sommarquiz

Utmana dig själv i bibliotekets litterära tipsrunda! Promenera i sommarens vackra Simrishamn och svara på frågor i vårt digitala gps-quiz. Det finns ett quiz för barn och ett för dig som är vuxen och ni deltar enskilt eller tillsammans genom att scanna en QR-kod med mobilen vid startpunkten. Ni har chans att vinna ett fint bokpris! Rundan är cirka en kilometer lång och innehåller tolv litterära frågor.

Vandra och cykla i Skåne

Frilansjournalist Caroline Alesmark och naturvägledare Kenneth Joelsson kommer och berättar hur deras böcker kommit till; om glädjen att knyta vandringsskorna på morgonen och röra sig i naturen under en hel dag, alternativt sätta sig på cykeln och njuta av det skånska landskapet därifrån. De ger även praktiska tips kring saker det kan vara bra att tänka på när man ska ge sig ut på lederna – allt från utrustning och mat till boende och kollektivtrafik.

Medarrangörer: Friluftsfrämjandet Österlen, STF Östra Skåne och Österlens naturskyddsförening.

Föranmälan på 0414-81 90 00 eller biblioteket@simrishamn.se. Fri entré.

Sånger för Ukraina

Musikföreställning i ord och bild för att visa stöd för Ukrainas kamp. Lions Simrishamn sköter om insamling via swish nr 123 161 95 01
tider öppet general rep kl 15. Konsert 1 kl 18 och konsert 2 kl 19.30.

(reserv 21 00 endast vid önskemål behov)
INFO (ljudgubben Mikael facebook)

Rita ditt drömhus!

Rita ditt drömhus och var med och tävla om en fin bok! I samband med kommunens evenemang Arkitektur och Livsmiljö 2022 vill stadsbyggnadsförvaltningen ha in barns förslag på drömhus. Teckningen ritas på plats i bibliotekets Skapa-hörna där det finns gott om inspiration. Bidraget lämnas därefter i informationsdisken. Stadsarkitekt Anna Eliasson kommer att utse tre vinnare!
Drop-in.