Österlenrundan

14/8 2021 GÄLLER DET!
I år blir äntligen vårt härliga motionslopp på cykel av, efter att loppet tyvärr blev inställt 2020.
Österlenrundan är vår populära cykelrunda för hela familjen som går stapeln varje år i början på augusti i den vackra naturen på Österlen. Rundan körs huvudsakligen på cykelvägar och mindre landsvägar.
Anpassningar kommer att göras, och vi följer givetvis rådande restriktioner.

MovEat Simrishamn

Upptäck spännande smaker och nya platser! Vi har valt ut åtta smakstopp i Simrishamn, allt ifrån mysiga restauranger och doftande delis till originella kryp-in och coola barer. På varje ställe ingår en smakportion. Du och ditt sällskap går, äter och dricker i egen takt och besöker smakstoppen i den ordning ni själva vill.

MovEat Ystad

Upptäck spännande smaker och nya platser! Vi har valt ut åtta smakstopp i Ystad, allt ifrån mysiga restauranger och doftande delis till originella kryp-in och coola barer. På varje ställe ingår en smakportion. Du och ditt sällskap går, äter och dricker i egen takt och besöker smakstoppen i den ordning ni själva vill.

Veteranträff Skåne-Tranås

Plöj med egen traktor, visa oss din veteran. Kom gärna och titta på våra fordon, fikatältet är laddat.
Vi finns strax utanför Skåne-Tranås, skyltning kommer att ske.
Traktorvännerna och Fergusonklubben Grålle Skånesektionen

Begagnad vinyl

Försäljning av tusentals vinylskivor, företrädesvis singel och EP från 50-, 60- och 70-tal. Över 50 000 skivor i lager…

Ära och undergång i Karl XII:s Sverige, Peter Ullgren

Peter Ullgren är docent i historia vid Lunds Universitet och verkar numera som författare och gästforskare. Han har skrivit ett tiotal böcker med inriktning på stormaktstidens kultur och samhälle.

Jag måste när ingen annan vill, Karin Milles

Sophie Sager blev riksbekant genom det sensationella Sagerska målet, ett av 1800-talets klassiska svenska rättsfall och ett av de första där en kvinna väckt åtal för våldtäkt. Hon var misshandelsoffret som blev kvinnorättskämpe, sömmerskan som blev författare, kvinnan på barrikaden som blev husmodern i Brooklyn. Författaren och språkforskaren Karin Milles skildrar hennes kamp.

Fideikommissens historia och framtid, Martin Dackling

Föreläsning av Martin Dackling, docent i historia vid Lunds Universitet. Han har fokuserat på frågor om släkt, arv och egendom. Han har även analyserat arvsrättens förändringar i Skandinavien och forskar nu om fideikommissens historia.

Förnuft eller känsla, adel, kärlek och äktenskap. Brita Planck

Föreläsning av historikern Brita Planck, som ägnat sig åt forskning kring adel och äktenskap. Brita Planck har genom läsning av dagböcker och brev kunnat visa att kärleken hade större betydelse än man vanligtvis anför när det gäller äktenskap i historisk tid.
Boka din plats på hemsidan. Café och butik är öppet.

Lysande lera och levande linjer

”Lysande lera och levande linjer” är namnet på Galleri1:s konstutställning i augusti. Kom till Bollerup och se Åsa Olofssons Picassoinspirerade keramik och målningar!