Äppelmarknad i Baskemölla

Äpple, honung, must, äppleprovning, brända mandlar. Allt nära , allt lokalt

Bingo

Bingo i Folkets Park i Tomelilla, som Spjutstorps IF och Tomelilla Motorklubb arrangerar. Servering finns. (Sluttid kan variera)

Bingo

Bingo i Folkets Park i Tomelilla, som Spjutstorps IF och Tomelilla Motorklubb arrangerar. Servering finns. (Sluttid kan variera)

Tech-tisdag

Är du mellan 7 och 16 år? Kom förbi biblioteket efter skolan och testa digital teknik!

Tillsammans testar vi bland annat Green screen, Bluebots, Ozobots, VR och makey makey. Fri entré. Drop in!

Även tisdag 22/11.

Konstklubb på Tjörnedala konsthall

Konstklubb på Tjörnedala konsthall

Torsdagar kl 15-16.30.
Vi provar olika tekniker, tittar på utställningen och har en kreativ eftermiddag tillsammans.

Alla åldrar är välkomna,
yngre barn i sällskap av vuxen.

Ingen föranmälan behövs. Gratis!

Varmt välkomna varje torsdag!

#ungkonsttjornedala

Bingo

Bingo i Folkets Park i Tomelilla, som Spjutstorps IF och Tomelilla Motorklubb arrangerar. Det kommer att finnas servering. (Sluttid kan variera)

Författarbesök: Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Författaren, tv-producenten och poddaren Caroline Ringskog Ferrada-Noli, som växte upp i Stockholm och Simrishamn, är äntligen tillbaka med en ny roman: D e kroniskt. Hon är utöver sina skrivna texter, känd från podcasten En varg söker sin pod, som hon gör tillsammans med serieskaparen Liv Strömquist.

Fri entré.

Medarrrangör: ABF Österlen. Begränsat antal deltagare.

Föranmälan på 0414-81 90 00 eller biblioteket@simrishamn.se

Digital säkerhet

Välkommen på en föreläsning för att öka ditt digitala självförtroende och för att få dig att känna dig trygg på nätet!

Sparbanken Skånes samarbetspartner UtbildningsForum kommer till Simrishamns bibliotek och pratar Digital säkerhet. De sätter viktiga begrepp i sammanhang, förklarar innebörd och funktion, går igenom säkerhetsaspekter och mycket mer. Du får råd om åtgärder som kan vidtas i förebyggande syfte så du kan känna dig säkrare på nätet.

Begränsat antal deltagare.

Föranmälan på 0414-81 90 00 eller biblioteket@simrishamn.se

Höst i nationalparken

Oktober och den skånska vintern närmar sig. Djur och växter förbereder sig. Luften är frisk och sval. Visst kan man känna en längtan efter att ge sig ut?

Njut av höstens intåg i ett av Sveriges mest artrika områden. Vi är ute ca 1,5 h, samling vid naturum. Föranmälan till naturum på naturum.stenshuvud@lansstyrelsen.se eller 0414 – 708 82. 50kr för vuxen och 20kr för barn.

Missa inte naturum Stenshuvuds guidade turer med experter och kunniga naturvägledare söndagar kl. 10 hela hösten!

Workshop – Yoga för män

Välkommen till en yoga workshop dedikerad för män där vi yogar tillsammans i en avslappnad och tillåtande miljö. Dagen inleds med ett dynamiskt Hatha yoga pass följt av Pranayama (andningsträning) och meditation innan vi avslutar med ett lugnt Yinyoga pass. Vi håller till i vår vackra yogastudio högst upp på Grevlunda backar i det natursköna Österlen. Vi bjuder på god vällagad vegetarisk, glutenfri lunch och fika och det kommer att finnas gott om tid för samvaro och intressanta samtal utöver yogapraktiken.

Workshopen ”Yoga för män” är perfekt för dig som vill börja med yoga för att öka din rörlighet och bygga styrka. Den passar också dig som hållit på ett tag och vill utveckla din yoga och få inspiration till en mer regelbunden yoga praktik. Eller för dig som vill få en skön avkopplande och intressant dag tillsammans med likasinnade män. Workshopen kommer att ledas av Björn och du kan läsa mer om honom och hans bakgrund här,
Anmälan sker till bjorn@businessinspiration.se och betalning 895 kr till swishnr 1233769288 (Business Inspiration). Uppge eventuell matallergi vid anmälan. Märk betalningen med ditt namn och vilket evenemang som anmälan avser. När betalningen är gjord är platsen bokad och garanterad. Ha mjuka kläder att yoga i. Det finns mattor och hjälpmedel att låna. Om du vill ha egen matta med dig, är du välkommen att ta med din egen.
Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan överlåta din plats till annan deltagare. Meddela oss isf så vi vet vem som kommer 😊. Ställs kursen in betalar vi tillbaka din inbetalning