Dockteater: Prinsessan på ärten

Margareta Ringheim kommer med sin underbara och uppskattade dockteater! Dramatisering av HC Andersens saga.

Föranmälan!

Arrangeras med stöd av Kulturrådet.

Sagoakuten med Lilla Vilda Teatern

Sagosystrarna rycker ut med sina gyllene vagnar fullastade av väskor med äventyr i. När väskorna öppnas tar sagorna fart genom gestaltning och publiken bjuds in till sagoskogen där kaniner, fladdermöss, tomtar, troll, drakar, älvor och många andra har fullt upp med att förbereda något mycket speciellt. Vad är det som är på gång? Välkommen till en sagolik värld!

Ålder: ca 3-7 år. Föranmälan!

 

Föredrag: Fysioterapi

De flesta av oss har då och då ont i nacke och axlar och upplever kanske yrsel och huvudvärk. Vad kan vi själva göra för att förhindra och/eller mildra smärtorna och besvären? Kanske till och med befrias från dem? Ann-Louise Löfberg är verksam på vårdcentral i Sjöbo sedan många år och har en gedigen kunskap och just detta. Kom och lyssna och få träningstips av leg. fysioterapeut Ann-Louise Löfberg.

Föranmälan!

Arrangeras med stöd från Kulturrådet.

Dockteater Speldosan: Grodprinsen

Romantik och spänning med Margareta Ringheims uppskattade dockteater! Föreställningen bygger på en klassisk saga och handlar om vänskapens betydelse och att man ska hålla vad man lovat.

Föranmälan!

Arrangeras med stöd från Kulturrådet.

Musikteater: Sigrid och draken

I föreställningen träffar vi Sigrid och draken, Sigrids farfar, hennes häst Grane och smeden som smider svärdet som ska bekämpa draken. Den odödliga berättelsen som ursprungligen handlar om Sigurd Fafnesbane har berättats i över 1000 år. I föreställningen får barnen driva handlingen framåt, sjunga, räkna, rimma och prata om färger, men störst fokus ligger på att klara av känslor som rädsla och mod.

Ålder: från ca 3 år. Föranmälan!

Visas med stöd från Kulturrådet.

Föreställning med Sagovisa – Laga sagan

Välkomna på föreställning med Sagovisa! Det var en gång en skog, långt borta men ändå nära. I en annan tid, för länge sedan, befolkades skogen av mystiska väsen med magiska krafter. Men då var då och nu är nu och inga väsen syns nu till, inga magiska ramsor hörs, bara trädens eviga sus. Vad har hänt med magin och varför är sagan trasig? Går det att väcka magin till liv och kan sagan bli hel igen? Bara barnen har svaret. I ”Laga sagan” blir barnen medberättare i en dockföreställning om fantasins kraft. En sagobok öppnas och för oss in i en annan värld, en värld där allt är möjligt.

Ålder: ca 3-8 år. Föranmälan!

Föreläsning: Universums hemligheter

Urban Eriksson, docent fysik- och astronomididaktik, Lunds universitet, berättar om universum. Universum är väldigt stort och ju mer vi lär oss om det desto fler frågor dyker upp. Idag känner vi till en hel del, men det finns väldigt mycket kvar att ta reda på. I detta föredrag kommer Urban Eriksson att prata om sånt vi vet idag, men också om det vi inte vet så mycket om, t ex mörk materia och mörk energi.

Föreläsningen är för både vuxna och barn (från 6 år).

Föranmälan!

I samarbete med Folkuniversitetet med stöd från FUF – Folkuniversitetsföreningen.

Författarbesök: Alba Mogensen

Malmöbaserade Alma Mogensen debuterade 2019 med den uppmärksammade romanen Hon den roliga och är nu aktuell med En förlovad tid som är en roman om hur det kanske inte finns några sanningar, bara upplevelser. Hannah och Louises mamma är död och Louise väntar barn. Framtiden är närvarande, men Hannah kan inte sluta tänka på det sista året innan familjen upplöstes, det sista året då de växte upp. När Alba inte skriver böcker arbetar hon som journalist och är dessutom kulturredaktör på Ystads Allehanda.

Föranmälan!

Foto: Emil Malmborg

Föredrag: Hampus Skoglund – Självhushållning

Hampus Skoglund berättar om sin odlingsresa – från amatör utan tidigare erfarenhet till självhushållare som håller i utbildningar, designar trädgårdar och konsulterar inom odling och gårdsverksamhet. Förutom att i korthet få höra om hur allt började och har utvecklats för Hampus Skoglund och hans familj så skickar han även med inspiration och tips om hur du kan påbörja och sköta din odling, oavsett om du har stor eller liten yta att disponera.

Föranmälan!

I samarbete med ABF Österlen.

Författarbesök: Björn Ranelid

”Jag skänker dig mina vackraste ord.” Björn Ranelid talar om sina böcker och sitt författarskap. Hans senaste bok Min skolfröken skall vara ett frimärke gavs ut i höstas. I år jubilerar Ranelid och ger ut sitt 40:e verk. Välkommen till en kväll med en inramning av ”Ranelidska”.

Föranmälan!

Arrangeras med stöd från Kulturrådet.