Lunchkör

Kom och sjung tillsammans under en lunchpaus och samla kraft och energi till resten av dagen! Inga krav på förkunskaper eller notläsning utan bara ren sångglädje och nyfikenhet behövs. Att sjunga i kör har enligt forskning en stor positiv påverkan på både kropp och psyke. Körledare är Sara Dahl som har arbetat professionellt och pedagogiskt med körer och körsång i olika sammanhang i snart 30 år.

Drop-in!

Författarbesök: Niklas Krog

År 1291 är det kristna korsfararriket dömt till undergång. Kuststaden Akko är det sista starka kristna fästet. Stadens invånare bävar inför hotet om en attack från sultanen i Kairo – ett anfall som bara kan sluta på ett sätt. I det ögonblicket anländer Orm Junger med ett av tempelherreordens skepp. Niklas Krog är aktuell med Skuld: Akko 1291 – en spänningsroman baserad på historiska händelser.

Föranmälan!

Foto: Hans Jonsson

Smaksafari – österlensk mathistoria

Maria Persson driver Österlen Kokkonst som utöver catering erbjuder olika typer av matlagningskurser och smaksafari på gården. Nu gästar hon biblioteket för en historisk matresa där du får lära dig mer om skånska mattraditioner. Vilka kryddor användes förr på de österlenska gårdarna? Varför blev grisen så viktig för skåningarnas mathållning? Detta och mycket mer får du svar på!

Föranmälan!

Ylva Floreman: Jag är inte död, jag är bara gammal

När vi blir äldre ska vi ”leva ett värdigt liv och känna välbefinnande”, enligt socialtjänstlagen. Hur ser det ut i verkligheten? När Ylva Floremans mor plötsligt blir oförmögen att ta hand om sig själv börjar en envis kamp mot byråkratin och med den kommer alla frågor om hur det är att åldras i Sverige. I denna djupt personliga och politiska bok ställer hon omskakande frågor om det goda livet på ålderns höst. Ylva Floreman är skribent och dokumentärfilmare, bosatt på Österlen.

Föranmälan!

I samarbete med ABF Österlen.

Foto: Mark Goldsworthy

Västsvenska mönster- och textilkonstnärer (VMT) – All TID Textil

VMT är en förening för yrkesverksamma textilkonstnärer och grundades 1959. I vandringsutställningen All TID Textil har ett femtiotal medlemmar bidragit med vars ett verk på temat TID.