Elbilsmässa, Ystad

Det laddade mötet med framtidens fordon – live – ett nyttigt nöje för familjen i framkant!

Elbilsmässa Ystad samlar huvuddelen av marknadens alla laddbara bilar, elmopeder, elcyklar etc. och kompletterar med det senaste i laddteknik och elförsörjning. Här får du som besökare få en samlad bild av marknaden, och kan dessutom provköra flera av marknadens elbilar.

Friskvårdstrampen Tre slott

Loppet passar så väl nybörjaren som motionären, det finns fyra olika distanser att välja på, 30 km, 40 km, 63 km och 104 km. Trampa i din egen takt och njut av naturen! Tänk på att det är ett motionslopp och att trafikregler gäller.

Tre Slott är ett motionslopp som arrangeras av IK Vinco cykel och löper genom natursköna landskapet kring Ystad. Som namnet antyder passeras ett antal slott på vägen.

Stadsvandring i Peter Boisens spår

Följ med på en vandring med professor Ivo Holmqvist. Vi samlas utanför Klostrets entré och vandrar sedan genom Ystads medeltida kvarter och tittar på byggnader ritade av Ystads förste stadsarkitekt Peter Boisen.

Förbokning till Klostrets reception 0411-57 72 86. Avgift 80 kr, medlemmar i YF – Ystads Kulturhistoriska Förening 40 kr, betalas kontant eller med swish på plats.

Wallander on Tour in English

Combine your visit to Ystad Studios Visitor Center with an exciting and educational city walk in Ystad. Experience the environments from the books and films about Wallander for real.
Includes: 60 minutes with guide and entrance to YSVC. 150 SEK. Pre book.

Rymdrytmik med Karin och Pax!

Missa inte denna roliga musikföreställning! I mötet mellan Karin och Pax uppstår en del kluriga frågor som de tillsammans med barnen får hjälp att hitta svar på: Hur ska de kunna prata med varandra? Vad är en bokstav? Hur smakar klarinett? Kan musik vara ett språk? Hur dansar en på Ypsagon? 6 – 10 år. Fri entré men Boka!

Med Karin Holmström och Sanna Persson Halapi, alias Pax.

Sommar i Ystad – Guidad vandring genom Ystads gator och gränder

På vår tidsresa gör vi nedslag i medeltidens, handels- och industristadens historia.
Byggnaderna vi möter har mycket att berätta.

Vi bekantar oss med kända och kanske lite mer okända objekt och tar del av Ystads spännande förflutna.
Vi läser av byggnadernas fasader ur ett arkitekturhistoriskt perspektiv och placerar dem i en kontext.

Guide: Desirée Lennklo
Samling: Utanför Studiefrämjandets lokal, Lilla Västergatan 30 i Ystad

FRI ENTRÈ! Föranmälan gäller! Antal platser kan vara begränsade och justeras efterhand. Vi följer restriktionerna från Folkhälsomyndigheten och vi ber deltagarna göra detsamma. Arrangemanget kan också komma att ställas in.

DETTA ÄR ETT ARRANGEMANG MED STÖD AV YSTAD KOMMUN – ETT SAMARBETSPROJEKT TILLSAMMANS MED ABF, STUDIEFÖRBUNDET VUXENSKOLAN OCH MEDBORGARSKOLAN.

Gamla leksaker och annan förströelse

Hembygdsmuseet i Stora Herrestad visar även allmogetextilier och folkdräkter samt olika bruksföremål och verktyg. Fri entré.

Utställning, Birgitte Söndergaard

Välkommen till vernissage i konstnärens närvaro. Fredagen den 23 juli mellan 17.00-20.00 bjuder vi in till vernissage för Birgitte Söndergaard. Efter vernissagen är utställningen öppen dagligen till och med den 10/8.

Guidad tur kring Klostret i Ystad

Vår guide berättar om Klostrets historia. Guidningen görs på svenska.

Guided tour outside the Abbey in Ystad

Our guide tells you about the history of the Abbey. The tour will be held in English.